arkadaşlar selam
Bugün motorun yağını kontrol edeyim dedim, baktım yağ seviyesi yükselmiş, kokladım yağ benzin kokuyor, ne yapmalıyım bilemedim
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaşlar selam
Bugün motorun yağını kontrol edeyim dedim, baktım yağ seviyesi yükselmiş, kokladım yağ benzin kokuyor, ne yapmalıyım bilemedim
Teşekkür ederim cevabın için abi, ben de anlamadım nasıl karışmış götürcem artık bir bakıma
yağ kanalı ayrı ve su kanalı ayrıdır , segmanlardan kaçırıyo , düşüncem gereği motor segman istiyo , eğer gercekten benzinn karışıyosa yağa , devamlı kullanma motorda sıkıntı var demektir .
abi benzin ile yağ arasında bir bağlantı yokki :S nasıl karışır o koku yanmış yağ kokusu olabilirmi çünkü yanmış yağ da benzin kokusuna biraz benzer...
Vallahi segmanlardan mı kaçırıyodur diye düşündüm ilk ama motorun çekişi fena değil bir de yağ yakıyor gibi bir hali yok duman falan çıkmıyor bilemedim...yanmış yağ kokusu değil eminim ondan
tabi yaaa doğru yağ yakıyor olsa seviye yükselmez sen bir de seviye yükseliyor diyorsun :S
o halde celil kaptanın da dediği gibi yağa su karışıyordur
bu nedenle sen en iyisi onu bir tamirciye göster...
benzin ile yagın karışma durumu olamaz diye bişey yok , segmanlardan kacırıyorsa motor , yağ seviyesi benzinle karışarak yükselir bu da motorun segman istemesidir .
bir de eğer motoru boğduysan çalıştırmak içinn uzun süre marş basıp , motor yağına benzin araç çalıştırmak için uzun süre uğraşılıp çalıştırılamaması durumunda her kontak çevriminde yanma odasına gönderilen benzinin dışarı atılamaması sonucu (boğulma dediğimiz şey) bir miktarıda motor yağına karışır. Karışan benzin motor yağını incelttiği için yağlama işlemi yapılmaz ve bu karışım oranı arttığında bir süre sonra yağ lambası yanar , yağı değiştirip tekrar denemenizi tavsiye ederim .
hmmm o halde kesinlikle segmanlardan kacırıyor ama yinede ustanın bakması gerek
ben yine söylüyorum benzin yağa karışamaz benzin uçucudur motor sıcağına girince buharlaşır zaten 8)