Evet ekip aramızda 80 lerden nasibini almış trash ci black ci vb var mıdır?
Buyrun evde kendi imkanlarımla kaydettim bilen bilir "Mother North"
TIKLA : http://www.youtube.com/watch?v=RHqbC...ature=youtu.be
Yazdırılabilir Görünüm
Evet ekip aramızda 80 lerden nasibini almış trash ci black ci vb var mıdır?
Buyrun evde kendi imkanlarımla kaydettim bilen bilir "Mother North"
TIKLA : http://www.youtube.com/watch?v=RHqbC...ature=youtu.be
hocam güzel bir çalışma tebrikler , ama enstrüman ses çıkış panları cok karışık , gitarın vst'sini daha hoş yapıp masteringini -5 den verebilirdin , cok fazla sırıtıyor. ama müzikle ilgilenmek kadarda güzel bişey yok tabiki .
Hö?
Valla vst vb yok yahu direk marshall valvestate den pc ye giriş, kanal kayıt, sadece davullar drum machine onun dışında bass , gitar ve klavyeyi ben çaldım, ama mix den ve post production dan pek anlamam, o yuzden kulaga pis geliyor, ama black kayıt da pis olur zaten dimi ama...
mastering -5 dediğin de sanırım anladıgım kadarıyla mix down yaparken gain i biraz eksi deger ver ki patlama olmasın diyorsun dimi...
Aklımda tutayım bu fikri deneyeyim bir dahaki sefere...
vaay vst'siz giriş yapmışsın o zaman bu konuda tekrikler , vst sandım hanii beklemedim böyle bişey :)
mix konusunda dediğim gibi hani ortalık leşş gibi :D biraz daha panlara bölüp masteringini slotlardan veya -75 pan , +75 pandan verebilirsinn , aynı şekilde 50-50 vesayre dağıtırsan mükemmel dinlemelik bişey olur ve kulaklıkta dinleyen insan tabiri caizse zevke gelir yani :D
tonlar bir zamanın Whichtrap ini hatırlattı :D güzel çalışma biraz klavye öne çıkabilirmiş ve anılın dediği gibi gitar bazen çok cırtlıyor ama olsun emeğine sağlık
Eyvallah beyler, çocuklugum eski keyif te, yüksel de okulun ordaki trafonun önünde geçtiydi, biraz zorlarsdak tanıdık çıkacaz heralde,
aslında ne yapacan biliyo musun, aynı gitarı bi 5 - 6 kanala yayacaksın, sonra her birisine sırayla yuzde 25 r pan, yuzde 50 r pan, yuzde 75 r pan, yuzde 100 r pan yapıcaksın, bir o kadar da l kanal için yapıcaksın, birde her kanal için ayrı ayrı pre eq ayarı yapıcaksın işte o zaman cok guzel oluyor, da mothernorth uzun surduydu ugrasmadıydım o yuzden, oyle temiz kaydettigim ugrastıgım bi bestem olucaktı bu aksam onu da ekleyeyim youtube a linkini buradan veririm yine,
grupta calan varmı?
Yazılanlardan hiçbişey anlamadım. :p
Ben klavye çalıyorum. Daha doğrusu uzun süredir elime almadım, kışlıkların arasında duruyo.. Ama hayatım boyunca çaldım diyim :|
izmirde death metal vokalistliği yaptım o zamanlar control denied death kreator falan coverlıyorduk
sonra davula geçtim para kazanmak için alternatife rock falan filan derken grup dağıldı
sonra da müzikle uğraşmayı bıraktım...
Buyrun arkadaşlar,
Beste bana ait, serkan adında bir kardeşim var ki müzik dahisidir, o da davullarını yazdı, diğer enstrümanları da ben çaldım, bu daha temiz ve üzerinde uğraşılmış tarzda bir kayıt diğerlerine göre... bakın bakalım...
http://youtu.be/rgOwf2x2J6k
Beraber birşeyler yapmak isteyen eski müzisyenlere duyurulur!!!
giriş te anathema dinleyeceğimi sandım ama sonradan yanıldım bir anda krematory ye döndü tarz :D
hocam eksik olan tek şey biraz daha ek prograsiflik
yani çok az varyasyon var biraz daha farklı geçişler olabilirdi mesela.
örneğin 1:33 te geçişten sonra bir klavye ile cradle of filth esintisi iraz sophrano ya yer bırakma çabası falan filan umarım anlamışsındır...
mesela
http://www.youtube.com/watch?v=2ETEGy0EbdM
4:50 de ki geçişten sonrası mesela...
Of cradle ın en sevdiğim üç parçasından birisini diyosun...
Zaten sadece 3 parçasını seviyorum onun dışında daniel davey den pek haz etmem, ama dediğini anladım, imkansızlık diyelim, ben tek başıma olmasam adam gibi sopranomuz davulcumuz vb olsa dah aguzel seyler olurdu tabii, da ben zaman bulabilseyim sanırım cradle of flith gibi vb gibi degil de direk pure black yapmak isterdim, eskiden zamanım varken yaptım biraz, demolarımız falan cıktıydı, şimdi zamansızlıktan boyle tam da tarzım olmayan seyler yapıyorum, birazcık zaman olsa bi de eskisi gibi guzel bir ekip olsa muhtesem seyler cıkar aslında... Neyse...
müzik yapmak demek piyasaya girdiğinde trzını kaybedip piyasaya uymak demek oldu
zamanında çalarken damarlarımdan death tonları akıyordu ama biz sahnede jazz pop alternatif çalıyorduk...
akşam kapanışta alıyorduk paramızı eve gidene kadar hani eski sony kasetçalarlar var dı ya onda Dream Theatre - Control Denied - Amorphis - Anathema falan dinlerdim...
yani bu olay da meslek gibi oldu
Türkiye de imkansızlıktan
gider ziraat fakültesini bitirirsin devlet memuru olursun masa başı işi yaparsın kimse hayalindeki ni yaşamıyor kolay kolay...
Beyler eğer heavy metal diyorsanız death ve gothic diyorsanız birde infernal majesty diye bir grup var youtube da videolarıda var bearshare den de indirebilirsiniz bir dinleyin derim. Ben bu herifleri 14-15 yaşlarımdayken dinliyordum. Felaket sıkı müzik yapıyorlar :)
buraya sayfalarca grup ismi yazailirdim o kadar çok dinleyicisi olduğum grup vardı ki ta ki Dream Theatre ile tanışana kadar :D o adamlar müzik yapmıyor o adamlar resmen müzik ile mesihlik yapıyor
http://www.youtube.com/watch?v=tHQLsrCsbTA
kardeşim söylediğin herşeye imzamı atarım fakat katılmadığım tek nokta jazz müziği basit bir müzik gibi geçiştirmen. jazz müzik bahsettiğin bütün müzik tarzlarının babasıdır. Ve piyasada sağda solda yapılacak kadar basite indirgenecek bir olay değildir. altenatif,rock,pop müziği 5 akor basmayı bilen bir gitarist, 3 ritim bilen bir davulcu, sadece ton basan bi bas gitaristle yapabilirsin. ama jazz müzik yapabilmen için en az 4 adet baba müzisyene ihtiyaç var.
kardeşim haklısın ama jazz yapmaya başlayıncada her gün aynı şeyleri studio ve sahne de çalınca reflex haline geliyor ve zor diye birşey kalmıyor :D