arkadaslar 7 bın km lık bır yol yapıcam bu motorlarla uzun yol yapılırmı ısınma gıbı sorunlar yaratırmı ve hangı modelı onerırsınız daha cok
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaslar 7 bın km lık bır yol yapıcam bu motorlarla uzun yol yapılırmı ısınma gıbı sorunlar yaratırmı ve hangı modelı onerırsınız daha cok
Regal giderde ne şartlarda siz gidersiniz bilmem hayli yorucu olacaktır
Kardeşim ben bir duayen değilim ama bi arkadaş yada abin olarak (nasıl kabul edersen ) ilk motorunla hadi 7000 km yol yapayım demek olmaz
Goldwing bile olsa o kadar km çok ama çok fazla daha 4 gün önce karstan denizliye geldim 3 gün içinde 2000 km yol yaptım ama inan bana canım çıktı (kaldı ki arabam da iyidir 2010 lancer )
Sen tutup bunun 3.5 katı yolu motorla yapmayı planlıyorsun .... Üzgünüm kardeşim ama olmaz
Nolur yanlış anlama hevesini kırmak istemiyorum ama öyle ıssız yollardan geçeceksin ki herhangi bi kamyoncu sırf canı sıkıldı diye üzerine kıracak .... Daha neler neler
Yol çok uzun o kadar uzun yol için gerekli malzemeyi nerde taşıyacaksın?
İnan ki motorun uzun yolda hararet yapması başına gelecek son aksilik olur bence ama illa harareti soruyorsan merak etme motor hararet yapmayacaktır çünkü en fazla 100 km de bir en az 20 dk durma ihtiyacı hissedeceksin
Sana tavsiyem bu düşünceden vazgeç ama karar senin hayat senin
ya regal e güvenirim sonuçta motorla yol yapmak ile araba ile seyahat yapmak tartışma konusu dahi olmaz bu nedenle bir yerden bir yere araba ile gidilir motora binmek için her yere gidilir demiyormuyuz... bakımlı hiçbir motor su soğutmalı ise yolda sana öhö öhö demez ben hanımla motoru aldığım günden beri 3000 km oldu daha çok şükür bir sprun çıkartmadı... ama pat diye 7000 km zaten yapamzasın düzenli yol bakımını yaptıktan sonra sadece geriye karşılaşabileceğin sürprizler kalır... onlarda hediye paketi gibidir içinden ne çıkacağı belli olmaz...
birde merak ettim nerden nereye bu 7000 km ?
rusya ve cevresı yada kazakıstandan baslıyıp ıstanbul
guzel soyledın 2 motorla gıdıcez kamp kura kura 1 ay da gıdıp gelıcez belkıde hanı bızde farkındayız 1 haftalık felan yolculuk olmıyıcak zaten olamazda bız 1 ay lık bır yolculuk yapıcaz geze geze
iyi kötü çin işi Cross lar bile daha uygundur o yol için çünkü her yer asfalt değil yedek lastikler kamp malzemeleri ıvır sıvır yağ antifirz ekipmanlar mont giyecek yiyecek sığdıramazsın..
ha sığdırırsın ama 1 kereliğine bir kere dağıttınmı onları bir daha toplamak dert
teknik bilgi bilmen gerekiyor elinin yatkın olması gerekiyor lastik değiştireceksin bakım yapacaksın o bu şu derken
gerçekten çok riskli
uzun yol evet riskli ama arabaylada riskli. lastiğinizin paylıyacağını nerden bileceksiniz dediğiniz gibi. ama tüm bunları göz önüne alarak yola çıkarsan tedbirli olursan bence çok keyifli bir yolculuk olur. motor konusundada hiçbir sıkıntı yaşamazsın hem hava hem su soğutmalı bizim motorlar. 350 lik bir makina al yola çık. bildiğin temiz bir motor olsun hatta alabiliyorsan mümkünse sıfır al rodajını yolda yap.
Kazakistan'da motor servisi bulamazsın. Astana, Merke ve bir şehrini (ismini unuttum) görmüş biri olarak söylüyorum. Bozkırda asfalt yol yok. Su yok. Benzinlik yok. Şehir merkezinde (bizde ilçeler kadar en fazla) motorunuzu bırakıp kalan yolu at üstünde gitmeniz daha mantıklı olur.
Bu tamamen kişisel tercihtir, kimse kimsenin ne yapıp yapmaması gerektiğine karar veremez ama tecrübelirini paylaşarak yönlendirme yapabilir.
Cruiser tarzına yakın bir motor tipiyle Nasuh Mahruki ve ekibi bir seyahat gerçekleştirmişti.
Tüm hava koşullarında yolculuk yaptılar ve peşlerinde sürekli onlara minübüsle destek verecek bir ekiple anlaşıp bu seyahati gerçekleştirmişlerdi. Bende TV'den seyretmiştim. Bilgim buradan geliyor.
İnternetten bu tarz seyahatlerle ilgili biraz video seyretmen daha faydalı olur diye düşünüyorum. Başkalarının tecrübeleri sana bu sıkıntıya maruz kalmadan çözüm üretme şansı sağlayacaktır.
En azından bir gezi öncesi bir planlama yapar nerede ne zaman destek alabileceğiniz kimler ve irtibat kurabileceğiniz (acil durumlar için) adresleri önceden toparlayıp böyle bir yola çıkmanızda fayda var.
Arkadaslar hangısı daha rahat kullanılıyor gorunu acısından tercıhınısızıde yazarsanız sevınırım
kardeşim bu soru sitede ben dahil tam 265 kişi tarafından soruldu :D cevap halen yok daytona kullanan a daytona rahat spyder cıya spyder rahat ikisininde eksileri artıları var tabi ama bu kişiye göre değişiyor ;)
Sürüş pozisyonu açısından sanırım Spyder biraz daha dik oturtuyor gibi , Daytona da biraz öne eğik oturuluyor diye hatırlıyorum. Bu da dirseklere baskı yapar.
Ama sen 7000 km yol yapacaksan o koltuk sana fena halde eziyet çektirir. Eski tip koltuk daha konforlu
valla mıllet ben 1 ay once aldım 2500 km yı devırmışım haberım yok (bende neden cok yakıyo dıorummm...)
valla beyler spider de surdum daytona da ama spider maşası uzun ve manevrası zayıf oldugu için sehir ıcınde zorluk cıkarıyo konfor olarak ıkısıde aynı millet....
Kardeşim ben spayder kullanıyorum görüntüsünden çok memnunum fakat maşa uzun tarafikte zor ve manevra sıkıntılı.
hiz yapmakta isterim ama cok degil zaten 120 felan ama hani atak bi motor olsun hangisi daha rahat daha hizli gibi diyim ben demek istedigimi anlamissinizdir umarim saygilar
baslangic motoru olarak regal 250 daytona gidermi bana ?
Genellikle spyder geliyor. Kısa bir zaman önce bende sormuştum aynı cevap geldi :)
Batuhan iki makinanında yürürü motoru gücü aynı gerisi kasa farkı oda tamamiyle kişinin tarzına tercihine bağlı bayiye git iki makinanında üzerine otur bak hangisi sana rahat geliyorsa ona yönlenirsin 8)
gider hacı gider korkma benimde ilk başlangıç motorum rr 250 lik ti ama benden tavsiye alışana kadar hız yapma gerisi zaten kendiliğinden oluyor :)
Batuhan farkettim de aynı soru için 4 kez konu açmışsın. Konuları birleştiriyorum hepsini tek başlıktan takip edebilirsin. 8)
ilk motorunsa eğer , Spyder'a girme derim , nedenini söyliyim , aslında ilk motor alanlara spyder'ı öneriyoruz ama , bir kaç kişiyi gördüm spyder'ı ilk alıpta direkk kaza yapanları falan , dengeyi , rügarı , dönüşleri iyice kapana kadar yani biraz professıonal'e gecişte spyder alabilirsin , ilk motor kullanacak birine Spyder önermiyorum artık . ama sakin birişyse sabretmeyi biliyorsa tamamen öğrenicem öyle gezicem diyorsa alsın yani . genellikle genc kesim alıyor makineleri o yüzden dikkat etmek gerekiyor , Kan hızlı akıyor .