motorsıklerım regal 250 - 9 on fren hıssı mz 125 sportster motorsıkletıme gore cok dusuk ve baskı dozajım asırı fazla balatalar saglam merkez de saglam celık fren hortumu nun faydası olurmu acaba deneyen varmı....(balata ..dısk ..merkez saglam)
Yazdırılabilir Görünüm
motorsıklerım regal 250 - 9 on fren hıssı mz 125 sportster motorsıkletıme gore cok dusuk ve baskı dozajım asırı fazla balatalar saglam merkez de saglam celık fren hortumu nun faydası olurmu acaba deneyen varmı....(balata ..dısk ..merkez saglam)
tesekkur ederım uzerınde gelenle aynı kullanmıstım sehır ıcı fazla kullanınca sıkıntı oldu sanırım yumusak balata deneyecegım sagılun..
Merhaba Benim makina 250E-10 sp. sıfır aldım 200 km de arka fren tutukluluk yapmaya başladı ve bu tutukluluk yüzünden ışıklarda v.b yerlerde kalkışlarda baya bi sorun yaşamaktayım.Ancak arka freni ponpaladığım zaman arka freni bırakıp rahatlatıyor.(Tutukluk fren pedalından diil) Bu durum sonrasında arka frene her bastığımda hor hor diye ses geliyor bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.Şuanda 400 kmde en kısa zamanda hem bu problem için hemde bakım için ışıl motora götürücem.Yeni sıfır alalım problem sıkıntı çıkartmasın dedik ama sıkıntıdan motoru doğru düzgün kullanamaz oldum.
Saygılar
Engin Eagle
Engin senin sorunun arka fren kaliper ve merkez içindeki pistonların sıkışmasından yapıyor servisin söküp temizleyip yağlaması gerekiyor o zaman düzeliyor 8)
sebebi: üretimsel fren pistonlarının yerine tam alıştırılmamasından kaynaklanıyor 8)
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim ;)
benim frenlerim de sıkıntılı..hem ön hem arka fren çok çok az tutuyor.hidroliklerin havasını da aldım sanıyorum ama bi değişme yok , balatalarda anca yarı ömründedir.sanırım bu hava alma işlemini tam yapamıyorum ya da bilmediğim bir püf noktası var:(:(:(
24 Eylülde motorumu ışıl motora bıraktım ve arka fren disk ile merkezinin garanti kapsamında olduğundan dolayı değişmesinin gerektiğini söylediler.Fren merkezini ve diskini istanbul distribütör firmasına yolladılar fren diskini incelemeye almışlar ve çıkan sonuç kullanıcının ayağı fren üzerinde gittiği için arka fren balatasını yemiştir demişler ışıl motorun sahibi sedat abi motoru kullanan kişinin motora ilk kez binmediğini ve o şekilde gitmesi için hiç bir şekilde motoru tanımamış olması motor kullanmayı bilmemesi gerektiğini iletip tekrar sonuç beklemeye aldıklarını söyledi.3 haftadır bekliyoruz sonuç ne çıkıcak çok merk ediyorum.
Bu durumu paylaşıp bilgilendirmek istedim (=
Saygılar
frenlerde hala hava olabilir bazen zorlar olmadı servise uğra hallederler 8)
Merkezdeki sorundan dolayı fren klaper'leri sıkmış olabilir sonuç balatalar ve diski bozabilir işallah emre motordan (distribütör) iyi haber gelir kolay gelsin 8)
frenlerim hiç tutmuyor dolayısıyla servise de gidemiyorum.ben yaptıgım işlemi tarif edeyim , bana yanlışımı söyleyin lütfen... civatayınaçıyorum freni sıkıyorum,freni bırakmadan civatayı kapatıyorum ve freni bırakıyorum. bu işlemi defalarca tekrarlıyorum, eksildikçe hazneye hidrolik takviye ediyorum..
Ben de kendi uyguladığım yöntemi yazayım yanlış varsa uyarın lütfen,
Üst yağ haznesini açıyorum yağ eksikse dolduruyorum sonra kapağı kapatmadan yavaş yavaş freni sıkmaya başlıyorum.i her çekişte içine biraz hidrolik giriyor ve diğer yandaki delikten hava ile birlikte yağ fışkırıyor. Bunu 8-10 kez yapınca fren demirinde sertleşmeyi hissediyorum.Sonra gerekirse biraz daha yağ ekleyip kapağı kapatıyorum. Eğer sızıntı yoksa frenlerde hiç sorun olmuyor.
özgür en kolay pratik yöntem bu güzel sonuç veriyor püf noktası fren kolunu yavaş yavaş çekip bırakmak yoksa dışarı fışkırıyor ve boyaya gelirse hemen suyla yıkayın yoksa boyayı bozuyor 8)
mehmet üstteki sistemi deyeyebilirsin en kolayı o
bunun yanında senin yaptığın hata önce hava alma rekorunu açıp sonra fren pedalını sıkman böyle yapınca içeri hava çeker daha kötü olur
yapılması gereken
fren kolunu pompalayıp sonra basılı tutup sonra balatanın ordaki fren klaperinin üzerindeki hava alma rekorunu hafif gevşeticen bir fırt hidrolik çıkınca tekrar sıkıcan sonra freni tekrar pompalayıp sonra basılı tutup aynı işlemi fren pedalı şişinceye kadar devam edicen 8)
Bugün ışıl motor arayıp motorumun arka fren disk'i ne durumda diye sordum cevap çıkmış kullanıcı hatası demişler :(
Sedat abide ben siparişini verdim uygun fiyat yapıcam dedi bnde abi nasıl böyle bi sonuç çıkar ben motoru kullanmasını biliorm ayrıca mal bi insanda diilim ayağım frende gidiyim dedim peki bn sni sonra ararım dedim ve Celil abi senin verdiğin numarayı arayıp işin aslı astarı nedir diye sordum yarın kesin bir bilgi alıp beni arıyacaklarını söylediler.Ben hayatımda böyle bir saçmalık görmedim lanet ettim motoru aldığıma :(((
Bugün abime söyledim bir de sedat abiyle o konuşsun diye ben konuşursam ters konuşurum kendimi bildiğim için abime arattım ve sonuç olarak p.tesi gününe kadar hallediceklerini hiç bir şekilde ücret ödemeyeceğimi öğrendim. Celil abi seninde dediğin gibi ısrarcı ve kesin tavır koyulursa bu gibi sorunları birlik ve beraberlik içerisinde halledebiliriz.:cheesy:
Merhaba arkadaşlar
Motorumu dün öğlen servisten aldım sonunda ama daha servisten çıkmadan problemler başladı.İlk başta motorumun benzin kapağını ben çok sıkı kapatmıştım ama motorumun yanına yaklaştığımda benzin kapağı hafif kapalı olduğunu farkettim ve çalıştırmaya kalktığımda çalışmadı neymiş efendim motor uzun zamandır çalışmıyormuş ondanmış bırak ya benzin çekmiştik demiyolarda ben en az 20 tl lik benzin bırakmıştım içinde başka bi motordan benzin çekip koydular tekrardan çalışır hale getirdik sonra motorun anahtarını sözde farklı bir motorun anahtarını denerken kaybetmişler ne motorumun anahtarı ne motorun direksiyon anahtarı ne de zincir anahtarı ortada yok elime sadece anahtarlığımı verdiler sende yedeği var nasıl olsa onunla idare et dediler iyi dedik.Eve dönüş yolumda fren problemim hala devam ettiğini farkettim hala tutukluk yapıyor hala kasıyordu yağmur bastırınca geri dönemedim.Telefonla aradım ve problemimin hala giderilmediğini söyledim hafta içi bırak farklı bir işlem yapıcaz dediler arkadaş madem farklı bir işlem yapıcaksınız bunu daha önceden yapın ki problemsiz geri teslim edin çocuk oyuncağımı bu yapacağınız işe yanii :((((((
yaaa hayır ya böyle olmamalı :( bişeyler yapabilmemiz lazım adamlar hırsızlık yapıyor, aldığı paranın hakkını vermiyor ve yanına kar kalıyor ... böyle olmamalı bişeyler yapmamız, yapabilmemiz lazım . biz maduruz kanun, kitap, hukuk, hak, adalet aramamız lazım arkadaşlar bilen biri varsa bi yol göstersin, tüketici mahkemesi mi olur neresi olursa hakkımızı arayalım ....
büyük firma olsa müşteri hizmetleri vs çözeriz ama bu adamlara o da işlemez :(
Engin çok can sıkıcı bir durum Murat ın dediği gibi bir şeyler yapmak lazım bu servisler artık canımıza yetti insanı makinadan soğutuyorlar
bence yapılacak şey RR Distribütörü olan emre motora Topluca her birimiz durumu dataylı anlatan şikayet mailleri atmamız lazım düzeltilmesi için ne kadar çok mail atılırsa o kadar düzeltme şansı artar 8)
mail kampanyası için ayrı bir başlık açıyorum 8)
EMRE YEDEK PARÇA TİC. LTD. ŞTİ.
Adres: Osmanpaşa Caddesi No. 6/A Güneşli İstanbul Türkiye
Telefon: (0212) 656 2 656
Fax: (0212) 656 31 00
E-Posta: mail@emremotor.com
Evet dediklerinize katılıyorum kafamı toplayıp mail atıcam ben şahsen bu durum yüzünden motorumdan tamamen soğumuş durumdayım birlik ve beraberlik oluşturup dediğiniz gibi artık mail olur telefon yolu olur bir şekilde kendilerinin bu tür durumları toparlamaları gerekmektedir.Ben öncelikle yarın sabah arıyıp durumu anlatıcam sonrada mail atıcam ki burada sizlerlede paylaşıcam herkezin ilgisi için şimdiden teşekkür ediyorum
Bugün tekrar servise gittim arka fren problemim için ve arka fren merkezini değiştirdiler sözde değiştirmişlerdi ama ben dikkatliyimdir değiştirmemişler ve değiştirdik diyorlar neyse değiştirdiler arka fren merkezini şimdilik sorun yok gibi umarım da bir daha olmaz.Ayrıca arka plakanın olduğu yer yamuk duruyordu abi şurayı da düzeltirmisiniz dedim bana kalktılar sen bunu bir yere çarpmışsın dediler bende benim çarpa bileceğim bir yer yok ki kaç haftadır zaten motor burada dedim bana atar yaptılar tamam kardeş biz vurmuşuzdur haklısın . . . diye tribe girdiler yaw arkadaş ben sana kalkıpta sen vurmuşsun demedim ki sadece ben motoru sana bıraktığımda böyle diildi bir yerini falan takarken yamuk takılmış gibi düşündüm ve o yüzden söyledim.Bir daha töbe oraya gitmem oraya nefret ettim hem motorumdan hem servisten :(
Geçmiş olsun merkezin şimdi yenisini takdıklarına göre sorun çözülmüştür bir daha yapmaz 8)