Arkadaşlar, tecrülerinizle sabit olan. Modeline göre ideal lastik havaları ön- Arka olmak üzere kaç olmalıdır,yardımlarınızı bekliyorum, Aydınlanmak istiyorum bu konuda..
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaşlar, tecrülerinizle sabit olan. Modeline göre ideal lastik havaları ön- Arka olmak üzere kaç olmalıdır,yardımlarınızı bekliyorum, Aydınlanmak istiyorum bu konuda..
ön :28
arka :30 8)
Arı olunca arkayı 32 de yapabilirsin abi
celil abi bobber a nasıl yapim ön arka kaç olmalı??
Teknik rehberde var arkadaşlar, bu niye bu kadar mevzu oldu anlamadım :mrgreen:
Bana göre doğrusu aşşağıda yazılanlar gibi..8)
Eksik veya fazla hava:
İnik lastikler yada az şişirilmiş lastikler dönüş kabiliyetinin zayıflamasına neden olur, traksiyon düşer, lastik çabuk ve fazla ısınır, kenarlarda düzensiz aşınmalar oluşur ve yan duvarlara fazla gerilim binerek çatlamalara, yarıklara neden olabilir.
Burada şayet çatlamalar yanağın iç yüzeyinde oluşursa bunu sürücünün fark etmesi olanaksızdır ve balon yapabilir hatta yanakların ani patlamalarına, yarılmalarına neden olabilir. Ani hava kayıplarının da ciddi sonuçları vardır.
Fazla şişirilmiş lastikler yük taşıma kapasitesini artırmaz ancak sürüş sert olmasına ve süspansiyonlara darbelerin şok şeklinde aktarımlarına sebep olur. Buda lastiğin yoldan gelen darbelerle baş etme kabiliyetini olumsuz etkileyecektir. Ayrıca lastiği ortasında düzensiz aşınmalar olacaktır.
Not:Bursa Enduro Zeki DUMAN'dan alıntıdır .
http://www.csttires.com/int/moto/street-tires/c6011/
Yukarıda linkini verdiğim tablo da da görüldüğü üzere Daytona ve Spyderların maximum basınçları ön:40 arka 48 psi dir
Ben Ön:32-33 psi Arka yı da 35-36 psi basıncına ayarlıyorum ve gayet iyi yol tutuyor,olması gereken altlimitlerde bunlar zaten.Lastik basınçlarınızı sakın düşürmeyin arkadaşlar aşırı baskı durumunda yığılma yapar ve yol tutuşu kaybedebilirsiniz.
Bizim motorlarımız tasarım itibariyle sert motorlardır.Ne yaparsak yapalım bu değişez .Konfor uğruna canınızla oynamayın.:evil:
manuel spec tede ön ve arka için 225 kpa = 32.63 psi ~33 psi
değer yazmaktadır
TIPO DE MOTOR
2 CILINDROS 4 TIEMPOS,REFRIGERACION LIQUIDA
DESPLAZAMIENTO
320cc
DIAMETRO / CARRERA
62mm X 53mm
POTENCIATORQUE
23,5 CV / 8000 RPM.22N.m / 6500 RPM
RADIO DE COMPRESION
10.2: 1
SISTEMA DE ARRANQUE ELECTRICOLUBRICACION POR BOMBA Y SALPICADOEMBRAGUE MULTIDISCO EN BAÑO DE ACEITECAJA DE CAMBIOS DE 5 MARCHASBATERIA
MTX9C - BS ( YUASA YB9-LA2)
BUJIAS
NGK : CR6HSA
CAPACIDAD DEL TANQUE
13,5 LITROS ( 2,7 L RESERVA)
ACEITE DEL MOTOR TIPO
SAE 20W/50 API SG
ACEITE CAPACIDAD
2,2 litros capacidad TOTAL.
RUEDA DELANTERA
80/90 - 21 225Kpa.
RUEDA TRASERA
160/80 - 15 225 Kpa.
LARGO TOTAL
2335 mm
ANCHO MAXIMO
1100 mm
ALTURA AL ASIENTO.
965mm
DISTANCIA ENTRE EJES
1660 mm.
DESPEGUE AL SUELO
170 mm
PESO NETO
191 KG.
MAXIMA CARGA PERMITIDA
150 KG.
COMBUSTIBLE Mínimo 93 octanos.LIQUIDO REFRIGERANTE
1.6 L ( anticongelante
az hava konusunda haklısın benim verdiğim hava değerleri az değil olması gereken orjinal ayarlar 8)