Abilerim kardeşlerim Bu RKS markası nasıl bilgi sahibi olan var mı ? Motorun görünümü hoşuma gitti araştırdığım kadarıyla Macar malıymış ancak gözle görmedim hiç gören sesini duyan var mı ? Celil Abi sen bilirsin belki :)
Yazdırılabilir Görünüm
Abilerim kardeşlerim Bu RKS markası nasıl bilgi sahibi olan var mı ? Motorun görünümü hoşuma gitti araştırdığım kadarıyla Macar malıymış ancak gözle görmedim hiç gören sesini duyan var mı ? Celil Abi sen bilirsin belki :)
amcam scooterini kullanıyor 2 senedir gayet memnun halindennazar
eskiden keeway e ait olan ürünler çinliler arasında pay edilmiş desek yeridir. Biliyorsun superlight kuba ya geçti. Land cruiser da rks ye geçmiş. Zaten türkiye de aynı firma çatısı altında iki marka diye biliyorum. Onun dışında kötü bir yorumla karşılaşmadım ama çok tutulmuyor anladığım kadarıyla
edit: motoru lifan lf250-b ile aynı sanırım
edit2: http://www.china-motorcyclepart.com/category.php?id=90
Ben riske atarım kalıbıma uysa Land cruiser on numara motordur.Hiçbir kullanıcıdan eksi yorumu yok motoru da yamaha virago 250 olunca............Daha ne.
aslında daha ucuz olsa tutabilirdi ama fiyatı yüksek kalıyor. ki bizim insanımızın mantığı belli, çin malına o kadar verilmez. ön yargıdan dolayı ne kadar iyi olsada ııh tutmuyo
Marka Emre motor gibi tek elde kalsaydı inan RR dan daha iyi satardı.Bir türlü tek elde kalamadı marka .
Abi adam Yamaha lisansıyla motor yapıyo bunun tartışmasına girmem ben 4 sene kullandım İnanç arkadaşımız bir o kadar senedir kullanıyor şanzuman vs hiçbir şekilde ağır masraflı arıza vermiyor makineler.RR da ise 9000 km deki makinede daha geçende girdi bi tarafıma 500 tl şanzumandan dolayı.
Celil abi öncelikle söylemek isterim ki lütfen beni yanlış anlama, yapıcı bir eleştiride bulunmak istiyorum.
Evet forumun adı RR, evet çoğunuz RR kullanıyorsunuz bir sebepten dolayı ve benim bu forumda gördüğüm en önemli şey insanların birbirine laf olsun diye değil, gerçekten içlerinden geldiği için yardım etmeye çalışıyor. Ama özellikle senin yorumlarında bir RR fanatikliği görüyorum. Gerek kıyaslamalarda olsun, gerek başka marka sorularında olsun sürekli bir şekilde RR ı ön plana çıkarıyorsun. E diceksin ki forumun adı RR ne bekliyorsun. Biraz objektif olmanı diliyorum abi. Mesela sendeki spyder 350. Neredeyse aynı fiyata gv 250 var; performans, yakıt,kalite,servis,yedek parça, ve ikinci el olarak daha üstün bir model. Sen neden spyder ı tercih ettin? Görünen şey sadece görüntü gibi geliyor bana.Ve senin içinde güzel duygular uyandırmış belli ki.
Ama bu başlıkta RKS için sürekli ikinci el satıştan bahsediyorsun, motoru nie 2 gün sonra satıcaz diye alıyoruz ki? Bu yeni bir ilişkiye başlarken acaba ne zaman ayrılıcaz, nasıl ayrılıcaz düşünmek gibi geliyor bana. Lifan başlığında da inanç abi demişti,"en kötü ihtimalde 2-3 sene hiç değiştirmeden o motorla yola devam edeceğini varsay ve hala yüzünde gülümseme varsa o motoru al. Seni gerçekten gülümseten motor seni üzmez..." diye. Demek istediğim bir motoru sırf ikinci eli kötü diye kötülemek doğru değil bence.
Son olarak bu forum bu sıcak ortamıyla diğer forumlardan çok daha farklı ama bu fanatik tutum hoş değil abi. Tekrar söylüyorum amacım yapıcı bir eleştiri yapmak, anlayışın için teşekkürler 8)
Ben pek katılamayacağım bu yorumlara çünkü aşşağıda yazdığın tüm kriterleri topladığında fiyat-performans açısından değerlendirdiğnde RR alınabilecek en iyi makine,zaten bu forumdakilerde öyle diyor,daha fazlasını demiyor,
İkinci elin neden çok önemli olduğunu ben yaşayarak öğrendim,inşallah sen veya bir başkası bu şekilde öğrenmez:)
Ama celil abi bu başlıkta biraz agresif savunmuş düşündüklerini, ben Rona abiyle aralarındaki muabbetten diye düşünüyorum
Evet arkadaşlar benim sert yazımım uzun senelerdir RR larımız ile birlikte yol yaptığımız Rona'ya makinayı sevmiyorsan sat binme al bir RKS bak keyfine niye rks almayıp başkasına al diyorsun
Her zaman RR dışında fazla yorum yapmamaya özen gösteririm kimse sevmediği makinaya binmek zorunda değil satar sevdiği makinayı alır keyfini sürer 8)
Türkiye gerçeği zorluklarla biriktirip aldığımız motorun parça servis ve satarken zorlanmadan satmamız olmazsa olmazdır neden satıcakki diyenler her motorun kullanıcı tarafından bir doyum süreci vardır ve illaki motorunu değiştirmek ister 8)
Herşeyi yazdım Konuya daha fazla yorum yazmıcam herkes isteği gibi her şeyi yazmakta özgürdür 8)
Valla ben daha dün ustura_01 nickli benal abiyle bir araya geldim. O da benim daytonayı görmeden önce RKS cruiser bakıyormuş. hatta fabrikasına kadar gitmiş görmüş. o da daytona'yı görünce fikri daytona ya kaydı :cheesy:
Ben rks cruiser ı da gördüm daytona ya da biniyorum. Bi kere daytona görsel olarak ekseri herkesin fikri daha iyi. RR 1-0 önde.İkiside çin yapım zaten. Keeway in standartları ile üretiliyorsa diyelim ki kalite olarak eşitler. 2-1 RR. Ben g.doğu da antep te oturuyorum. burda RR servisi yok ama kuba motor zaten antepli:mrgreen: Durum 2-2. Son olarak 2. el de durumu inceleyelim. Ben şimdi benim daytonayı aldığım fiyata satarım. Üstelik burda servisi olmamasına rağmen. RKS'yi ise aldığım fiyattan satmam mümkün değil.
Celil abinin dediği de doğru makineyi ömürlük binmeye almıyoruz sonuçta. er ya da geç daha iyisini zorlayacağız en azından imkanı olanlar. Dolayısıyla elden çıkarma kriteride önemli bi kriter. Yani 3-2 regal raptor:mrgreen:
Ben Celil abinin agresif olduğunu da düşünmüyorum. Kendince doğruları söylemiş uslup da kırıcı değil.
güzel bir paylaşım olmuş herkese saygılar. Atilla'nın dediği doğruysa motor hususunda ki o doğru söyler, o vakit iyi bir motoru vardır bu aletin. 15 binlerde krank kırmaz diye düşünüyorum.
Saygılar sevgiler...
NOT: motoru da merak ettim hani, varsa alan bir denemek isterim. V MOTOR candır!
En başta kimse Celil abinin uslubuna laf etmedi, sonuçta bu Rona abiyle aralarında olan birşey kimse bir şey diyemez. Sadece fanatik bir durum sergilemesine karşı düşüncelerimi soyledim.
İkinci olarak karşılaştırmalara gelirsek, 3-2 regalden devam ediyorum. V motor olması, 3-3. Yakıt olarak daha tasarruflu olması 3-4. Anlatılana göre daha uzun dönemde sorun çıkarması 3-5. Hadi RR a su soğutmalı olmasınıda ekleyelim 4-5 oldu ? :?
Yazdığınız markaları bilmiyorum, yorum yapamam ama en az Celil kadar RR fanatiğiyim diyebilirim.
1 aydır RR kullanıyorum hem de 150 lik ancak şundan eminim ki motoru doğru kulllanımda ve bakımları doğru zamanda yapıldığında bu RR bana en az 50 bin km gider.Ve bence 150 cc için de bu iyi diye tahmin ediyorum.Bu yüzden RR nin başka bir marka ile karşılaştırılmasına da sıcak bakmıyorum.
Bence ÇİN İŞİ JAPON İŞİ BUNU YAPAN İKİ KİŞİ ( motorsiklet ve kullanıcısı )
BUnların aralarındaki aşk ilişkisi karşılıklı saygı ve sevgiyle doğru orantılı.
Aşkını seveceksin ve ilişkinin sağlıklı yürümesi için onu sulayacaksın, besleyeceksin.
Zaman zaman ilişki bozuklukları olabilecektir, bu yüzden bu bozulmayı önceden tahmin edip vidaları sıkacaksın ki, aşk zarar görmesin.
Esmer olmuuuuşşş, zenci olmuş, beyaz olmuş, sarışın olmuş ( mat , siyah, beyaz, sarı :) )
Zayıf olmuuuuuş, şişman olmuş ( küçük kasa, büyük kasa :)---pöhhh)
Babalar ne farkeder yahu, aşkını seveceksin ve ona bakacaksın işte.
Boşverin siz markaları
AŞKINIZI YAŞAMAYA BAKIN
NASIL OLSA TOPRAKTAN GELDİK TOPRAĞA GİDECEĞİZ ŞU KISACIK ÖMRÜMÜZDE
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
Genç kardeşim sinirlenmene gerek yok. Niyetim sana laf yetiştirmek değil. Ama istersen yanlış kullandığın bir ifadeyi düzelteyim. Fanatik, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre bağnaz olarak tanımlanmış. Girersen bakabilirsin siteye. Bağnaz'ı da şöyle tanımlamışlar aynı sitede: " Bir düşünceye, bir inanışa aşırı ölçüde bağlanıp ondan başka bir düşünce ve inanışı kabul etmeyen, mutaassıp" Şimdi Celil abi buna göre senin deyiminle "fanatik bir durum sergilemiş" mi oluyor bunun eleştirisini sana bırakıyorum.
Sonrasında kimse Celil abinin üslubuna bir şey demedi demişsin. Yine TDK ya bakalım. Üslup TDK ya göre: "Anlatma, oluş, deyiş veya yapış biçimi, tarz" demek. Yani Celil abi'nin RR'yi savunuş tarzını, bunu yapış biçimini fanatik bulmuşsun. Yani üslubunu..
Bende "bana göre" üslubunda birşey yok demişim.
Skorlamamı da kendine göre devam ettirmişsin buna saygı duyuyorum belirlemiş olduğun kriterler kendi kriterlerindir yani subjektiftir. Tıpkı benim belirlediklerimin de subjektif olduğu gibi. Hasılı uzamasın. niyetim kimseyi kırmak, düşüncesini çürütmek değil.
Sürç-i lisan ettiysek affola.
Celil Abi'm tavsiyelerin için teşekkür ederim :) Ben RR'ımı çoook seviyorum hatta almadan önce hiç görmemiştim bir RR. Öyle motor almak istedim Balıkesir den buldum net aracılığı ile gittim direk almaya adam garajın kapısını açtı :?::? bu mu dedim motor ? heybetli gösterişli iri ve şaşalı bir şey gördüm karşımda öyle kaldım. adamın 5 adet daha motoru var ilgi gösteremediği için satıyordu. en son 3 hafta önce bindim çalışmaya bilir dedi güldü cikleyi açmadan marşa bastı ve tek marşta içindeki canavarı uyandırdı sesi duyunca ki garaj kapalı olduğu için yankı falan offf tüylerim ürperdi :) İlk görüşte aşk işte. Şimdi neden bunları anlattım çünkü RR ı satmayı ne kadar sevdiğimi bilin diye. RR ı seven gören binen satamaz ben bunu gördüm bunu söylerim. RR ı sevipte başkasıyla kıyaslamak çok zor objektif olmak çook zor bence yok onun fiyatına daha iyisi var şuyu var o para ona çok demek zoruna gider adamın RR ı sürmek için yaşa yaşamak için RR cı ol diyeyim :D Celil abim saygılar :)
Rks almayı neden düşünüyorum. Benim motoru 5000 tl ye rahatça satabilirim çok şükür bir RR farkı lap diye ortaya çıkıyor ben motoru mu satıyorum dediğin an 2 haftada 4700 kişi bakıp 27 kişi favorilere ekler. Almayı düşündüğüm Rks 5500 tl ye son diye makine 3000 km de 2011 model V motor enjeksiyon var. Benim RR 2006 model 30000 km ye yaklaştı HİÇ YOLDA BIRAKMADI. Rks fiyatı uygun + daha diri olacak diye düşünüyorum ve artık RR ımla ayrılma vakti geldiğini de düşünüyorum belki de o artık başkasının hayallerini süsleyen motordur ve yeni sahibini bulacaktır.
Kısaca RR yaşam tarzı bence hala söyleyebiliyorum ...
Yaşamak için RR sür, RR sürmek için yaşa :P
Yoo asla sinirlenmedim, niye sinirleneyim ki ? :? Evet bana göre Celil abi bir RR fanatiği ve bunu yorumlarına yansıtıyor, bundan dolayı objektif olamıyor. Çünkü diğer tarafın artılarını neredeyse hiç görmüyor ve RR ın o makinaya göre tek bir artısı bile olsa onu öne çıkararak savunuyor.
Acaba bir üslup nasıl fanatik olabilir ? Bir şeyi savunuş biçimi fanatik olamaz. O kişi o konuda fanatiktir ve bu onun o konuda konuşma tarzını etkileyebilir. Çabuk sinirlenebilir, agresif olabilir vs. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Benim yazımda hiç olmayan bir şey "Celil abinin agresif olması" ama benden sonra yazanlar buna değiniyor sanki ben öyle demişim gibi.
Benim için senin söyldiklerinde kriterdir ve benim içinde önemlidir. Ama eksik kaldığını farkettim ve insanlardan duyduğum kriterleride ekledim.
Kesinlikle amacım bir yarış veya kalp kırmak değil.Ama genelde yazılanların benim yazdıklarımda bir alakası olmadı, üzüldüm. Bu forumu gerçekten seviyorum ve dışardan bakan birinin, adı RR ama içindekiler diğer makinalara objektif yaklaşabiliyorlar diyebilmeleri. Yoksa o eski leeds united taraftarlarından ne farkımız kalır :mrgreen:
Gerçekten yazdıklarıma dikkat ederek yazıyorum, çünkü bu forumdaki çoğu kişi benden büyük ve saygısızlık asla yapmak istemem. Eğer istemeden kalp kırdıysam kusuruma bakmayın. Bu kardeşinizin söylediklerini boş bir zamanınızda tarafsız olarak düşünün, tartın 8)
agresif olduğunu ben söyledim,ama daha önceki üslubunu bildiğim için Rona abiyle aralarındaki samimiyetten böyle konuşuyorlar heralde dedim ki öyleymiş zaten, atıl kardeşimde kendi fikrini gayet kibar bir şekilde söyledi bence, fanatik lafına kızmamak lazım
Vayyy anasını arkadaş bir yazdık çarşı pazar karıştı yazdığıma yazacağıma pişman oldum iyimi .
Arkadaşlar yormayın o kadar kendinizi.Celil'le aramızdaki ilişkiye dayanarak biraz peşrev çektik o kadar.O nun RR a karşı bakış açısını bildiğim için biraz bam teline dokunayım dedim. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ayrıca daha önce kullandığım ve memnun kaldığım bir motor olduğu içinde yorum yazdım
Ama bu yazdıklarım arkadaşlığımızı etkiler mi,...hayııııır.Etkilemesine izin verirmiyiz,... hayııır.
Bu topluluk Regalraptor.net adı altında birleşmiş olabilir ama marka takıntısı diye bir şey yok isteyen istediği markayı satın alır ve kullanır bu duruma kimse birşey demez zaten.Mühim olan insanlık kardeşim.........
Haydi iyi sürüşler yormayın kendinizi.8)
He he he, ortalık sakinleşmişe benziyor :)
Valla şu fanatiklik meselesini düşününde ne yalan söyleyeyim ben RR fanatiğiyim yahu.Diğer makinalar beni alakadar etmez ama RR ye laf söyletmem gibi geliyor bana.Benim motoru başkasıyla kıyaslamam ama benim motora laf söyleyene karşı da eminimki aşırı derece fanatik oluveririm zannederim.
Dikkat ederseniz '''laf söyletmem gibi geliyor bana'''' ve '''aşırı derece fanatik oluveririm zannederim'''' gibi geliyor-zannederim yazmışım. 1 aydan bu yana kullandığım RR ye herkes hayranlıkla baktığından hiç bok atan çıkmadıki yahu:):):)
Ben bu motorun kasasına hastayım kasasına, klasik chopper, onun ruhu yeter, motorunun kalitesi ise zaten kullanıcıyla doğru orantılı, besleyip sula yeter, yeterki hayvanı terletme de poposundan solumasın :):):)
Celil abi sitenin dinazorudur,Ne diyorsa doğrudur,yaşatıp yeşertmemiz lazım kendisini..nazar
Genç kardeşiminde cesareti taktire şayan:p, Ben yazdıklarında herhangibir saygısızlık görmedim ayrıca..
Virago 535 2 sene kadar kullandım.Öncesinde ls650 savege kullandım.Ondan öncede 2 farklı Çin ürünü kulandım.Tamamı curuser kasaydı..
Bu konuda şunu söylemek isterim..Keşke dragstar xvs125,xvs250,virago125,250,535,Suzuki maruder 250,intruder 250 modelleri son 6-7 senedir aktif olarak satışta olsaydı,satışı fazla olsaydı ve dolayısı ile ikinci eli bol olsaydı,yedek parça ve yan sanayisi bol olsaydı...
Ozaman günüzmüz 250cc piyasası ve kalitesi çok daha farklı olurdu..8)
Sayın Adminler şu konuyu birisi artık silsin bişey yapsın pişman oldum ya ne RKS'ymiş millet birbirine düştü benim yüzümden :(
"Atıl" kardeşim,o sözüm yaşşa ve emekçe bizden,özelliklede senden büyük birine yapılmış bir latife(ayrıcada özünde de tam olarak doğru) ve aynı latifeden sanada pay çıkarmışım ama sanırım gereksiz olmuş..Bu forumda bu tip dialoglar pek olmaz o yüzden hep beraber uzatmayalım istersen konu sapmasın amacından emi kardeşim..
Amacım uzatmak değil abicim, ama söylediğin şey akıl dışı. Evet yaşça neredeyse benim iki katım, evet benden çok daha fazla tecrübeye ve bilgiye sahip. Bunlara saygı duyarım ve o kişiden öğrenebildiğim kadar çok şey öğrenmeye bakarım.Bir işe girişmeden önce kesinlikle fikrini alırım. Amma velakin, "hiç kimse" için ne diyorsa doğrudur demek kadar bağnazca bir şey olamaz. Sonuçta Allah sana akıl vermiş değil mi abicim ? Söylenenleri bir tart, bak bakalım seninde aklına yatıyor mu ondan sonra kabul et. Bana söylenen herhangi bir şeyi direk kabul etmek, kusura bakma ama karakterime ve mantığıma aykırı bir durum.. Bu forumda bu tip diyaloglar olmaz demişsin. Neden abicim ? Hiç kimse mantığına aykırı gelen bir durumu belirtmiyor mu bu forumda ? Yada kendine göre doğru olmayan bir şeyi söyleme gereği duymuyor mu? Forumların amaçlarından biri de fikirleri paylaşma, tartışma değil midir? Eğer bu forum karşı fikirlere kapalı, tek fikir tek doğru mantığıyla ilerliyorsa ve ben doğru bulmadığım şeyleri söyleyemiyeceksem Celil abi den rica ediyorum üyeliğimi silsin. Sizde rahat edin.
Konuya bende dahil olmak istedim. İlk olarak herkes fikrini açıkça belirtebiliyor sitede. Regal kullanan kadar kullanmayanlarda var kullanmayanlarda bu forumun eski rr sahipleri. Celil beyin yorumları tecrübeyle yapılan yorumlar. Konuyu siz hararetlendirdiniz ortam duruluyor sonra tekrar ateşliyorsunuz. İnsanların söylediklerini farklı algılıyorsunuz. Elbette bu şekilde diyaloglar gerçekleşiyor ancak hiç kimsenin tarzı sizin gibi değil. Lütfen tartışma şeklinize üslubunuza dikkat edin.
Ozur diliyerek bencede celil bey bir 350cc spyder hayranidir 8)
Provakatörlük kokusu alıyorum bu başlıkta:evil::evil::evil::evil::evil:
Dostum geçmişi okursan eğer mehmet.m ile yapılan konuşmadan sonra herhangi bir şey yazmadım ki zaten söylenicek bir şey kalmamıştı artık. Ama ondan sonra konu başka yere çekilmeye başlandı. Ben durup dururken hiç bir şey alevlendirmiyorum. :evil::evil:
Tarzımın nasıl olduğunu söylerseniz ki eğer cidden rahatsız edici bir üslubum var ise bunu düzeltirim. Eğer bir yanlışım varsa ben görüşlere açığım, özürümü diler hemen gereğini yaparım 8)
Ayrıca eğer birisini yanlış anlıyorsam, sanırım bunu kendileri söyleyebilirler, ama şu ana kadar yazanlardan hiç biri bu konuda bir şey demedi 8)
Sanırım bu söz de bana geliyor. Neredeyse bu başlıktaki çoğu mesajımda bu forumu gerçekten sevdiğimi ve amacımın kimseyi kırmak olmadığını, yapıcı bir eleştri yapmak istediğimi söyledim. Ve sürekli nezaket kuralları içerisinde yazdım. Ama kalkıp bana provakator dersen artık saygı çerçevesinden çıkmış oluruz, ve orda durman gerekir :evil:
Provakatörler kendisini bulunduğu grubun destekçisi,hayranı ve hatta fedaisi gibi gösterir.Gruptaki diğer kişilerin gönlünü kazanmaya çalışır.Diğer insanların ''aaa evet adam haklı olabilir'' demeleri için uğraşırlar.Asıl amaç grubu ya kendi içinde yada başka bir gruba karşı kaosa sürüklemektir.
Daha fazla bu konuda yorum yapmayacağım...
RR konusuna gelecek olursak şanzuman hakkında haklı olabilirsin Atilla abi.Benim motoru 7binde almıştım.şu anda 9 binde.ikinci vitese geçerken zorlanıyo.ya dediğin gibi kronik sorun yada benden önceki sahibi vites geçişlerini kötü yapmış.:cry:
konuya son yazımda başka yorum yapmıcam dedim ve yapmadım izledim herkes özgürce düşüncesini söyleme hakkına sahiptir ve herkes düşüncesini söyledi fakat hiçkimse tartışma yaratarak tepki aldığı halde hala konuyu uzatıp husursuzluk yaratma hakkına sahip değildir konu tartışıldı ve herkes özgürce fikrini dile getirdi konu amacını aştığı için konuyu kapatıyorum :|
KONU: RKS nasıl bir makınadır sizce son cevaplar bu soruyumu cevaplıyor ?