Arkadaslarim, abilerim tekrar merhabalar.
Cok sukur motorumu aldim, ilk 100 km mi yaptim. Ancak artci aldigim zaman arka tekerlegim camurluga surtuyor. Devasini bilenler varsa yardimlarinizi rica ediyorum :)
Herkese keyifli, kazasiz surusler.
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaslarim, abilerim tekrar merhabalar.
Cok sukur motorumu aldim, ilk 100 km mi yaptim. Ancak artci aldigim zaman arka tekerlegim camurluga surtuyor. Devasini bilenler varsa yardimlarinizi rica ediyorum :)
Herkese keyifli, kazasiz surusler.
Amartisör ayarını bir yükselt. İkiyse üçe al mesela. Okun olduğu yerde numara yazılıdır. Yayın altında.
Kamil abi hayatimda ilk defa motosiklet goruyorum :) o ayar-yay nerededir filan bir tarif etsen bana? Oraya ulasmak icin neyi sokecegim filan? Kusura bakma boyle soruyorum, cidden motoru hic tanimiyorum, ne nerededir diye.
Abi kusura bakma senin hangi motoru kullandığına bakmadan yazmışım. Sana Daytona kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Bizim klasik tipli motorlarda helezon yayıının altında ayar yeri var. Daytonadada öyle bir yer mutlaka vardır ama ben ben nerede olduğunu bilmiyorum.
Merhaba Ferhat Yeni Daytona'n hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullan nazar
Daytona amortisörleri şasenin altından arka tekerleğin maşasına gizli alttan bağlı sen ayar yapamazsın servise uğra durumu anlat ayar yapsınlar o zaman artçı varken çamurluğa sürtme kesilir 8)
Sagolasin Celil abi, ben o zaman haftaya Ali Usta'ya gideyim de siftahimi yapayim :)
bakalım artık, mecbur yine gideceğiz. belki ufak ama insanın canını sıkıyor böyle şeyler :(
Amortisörler bozulmuş olabilir???
amortisörün bozulmasına sebep ne olabilir peki? zaten rodajdayım, çok sakin kullanıyorum. öyle sert bir şekilde çukura filan girdiğim de yok. öyle bir problem olsa Ali Usta ayarı yaparken fark ederdi diye zannediyorum. bozulma değil de daha çok üretim hatası üzerinde duruyorum ancak :|
Ferhat dostum; Selenin en arkadaki çamurluğa bağlanma vidası epey bi uzun yolcu aldığında arkaya, eğer 70kg üstüyse vatandaş o vida tekerleğe sürterek tekere zarar veiryor benim başıma geldi dikkat et... Muhtemelen seninde başına bu gelen bu diye tahmin ediyorum. arka tekerini bir kontrol et orta kısmında ufak yırtıklar ve sıyrıklar olmuş olabilir... hem amörtisörü biraz yükselt hemde vidayı biraz kesebilirsin ileride sıkınıt olmaması için..
Senin yorumu okuyunca epey bir umitlendim sorun cozuldu diye ama vida zaten kesikmis bende. İsikla bakinca camurlugun her yerinde iz oldugunu gordum, tamami surtuyor yani. Ali Usta' yi da aradim, yapacak baska bir sey yok, ayar zaten en sonda dedi. Yolda gelirken bir de sinyal kelepcemin yirtilmis oldugunu gordum. Moraller sifir. Yine de sagolasin.
Bu çok can sıkıcı artçı ile beraber kaç kilosun makinanın taşıma sınırı içindeyse
(sınır kaç kilo idi hatırlayamadım kullanma kitabında yazar oradan bakabilirsin )
RR distribütör emre ltd yi ara (0212 6562656) veya firmanın güneşlideki idari binası altındaki kendi servisine gidip durumu anlat ve çözüm bulmalarını talep et :|
kılavuza baktım. sürücü, yolcu, bagaj dahil 150 kg yazıyor. ama başka bir arkadaşa sordum artçı olunca böyle bir problem var mı? diye, yok diyor. zaten adam başı 75 kg da bana mantıklı gelmiyor, aramızda kaç kişi 75 kg ve altında ki? :)
kaç kişiyiz diye sordum sadece :) sen epey hafifmişsin ama :) yanlış anlamış olamaz çünkü çamurluğun tekere sürtüyor mu diye sordum direkt olarak. ve bendeki ara ara sürtme değil, sürekli olan bir şey.düz yolda da var bu durum. çıkan ses, küçükken bisikletin tekerine pet şişe sıkıştırınca çıkan sesle aynı :)
sürekli ses varsa ve amortisör son ayardaysa kesin sorun vardır.Yada amortisörü ters ayarlamış olabilir ???
bakalım artık, bu hafta aldığım yere götüreceğim. inşallah hallolur. :|