Buji değiştirmek için söktüm yeni bujiyi takmak istedim fakat takamadım boşa dönüyor şimdilik uzun dişli buji taktım o sıktı uzun dişli buji kullanmamın bir zararı olrmu bilmiyorum ne yapmam gerekiyor acaba.
Yazdırılabilir Görünüm
Buji değiştirmek için söktüm yeni bujiyi takmak istedim fakat takamadım boşa dönüyor şimdilik uzun dişli buji taktım o sıktı uzun dişli buji kullanmamın bir zararı olrmu bilmiyorum ne yapmam gerekiyor acaba.
Söktüğün ve yeni taktigin buji boyutu ve dişli si ayni değil mi. Fazla usun olan takip motoru caliştirdiginda pistona deyip zarar vermesin.
[QUOTtaktiğin cikana ack;168688]Söktüğün ve yeni taktigin buji boyutu ve dişli si ayni değil mi. Fazla usun olan takip motoru caliştirdiginda pistona deyip zarar vermesin.[/QUOTE]
Yeni taktigim cikana gore disli boyu uzun fakat anormal bi ses duymadim calistirdigimda ama insan tedirgin oluyor ister istemez
geçmiş olsun. daha büyük bir problem açmaz umarım ancak dişli kaçtıysa bana yeni bir blog alacakmışsın gibime geldi. Üstadlar ne derler, başka çözümü var mı bilemedim. Umarım kolay bir yolu vardır.
Bencede disli su an siyrik duruyorsa gucte bile sikinti olur aradan kacirir yuvayi degistirme gibi bisi oluyormu bi arastirmak lazim ama bence sikinti buyuk kardesim cevrende usta yoksa sorabilicegin guvendigin haber ver biz soralim yazalim burdan
Panik yok.:pKılavuz denen aletle bujinin dişlerinin kalınlığına göre yeni yuva yapılır.Kılavuz takımları 40 lira gibi birşey.İçinde boy boy bir kaç numara bulunur.Ama ustalar bu işi kaça yapar bilmem8)
usta yuva açar
Kılavuzla diş açma denenebilir ama yeni diş açma olayında mevcut yuva genişler o zamanda orjinal bujinin dişleri tutmaz küçük kalır
tornacıya verilip yüksük denilen bir işlemle yani buji deliği argon kaynağıyla biraz doldurulup kılavuzla tekrar yuva açılır ve sorun çözülür 8)
Arkadaşlar buji yatağına burç kaynak hiç bir şey olmaz sadece buji deliği genişletilierek yeniden klavuz açılır ve yeni kalın paso buji takılır.Eğer arızalanan buji orinal ise (=daha önce bu işlem yapılamış ise).Yok eğer yapılmış ve ikinci kez bu işlem yapılıyor ise silindir üst kapağının değişmesi gerekir.Geçmiş olsun.
Motorcu bi abimizde öyle dedi fakat suanlik idareten vida boyu uzun buji takti bu şekilde calisir bi dahaki buji değişiminde (15000km sonra ) doğru sanayiye dedi simdi vida boyu uzun buji ile calismasinin aakincasi ne ve bir sonraki değişimde tekrar uzun buji yuvayi agizlarsa hicbir işlem yapmadan kullanabilir miyim ?
Açıkcası daha önce böyle bir işleme denk gelmedim normal olarak bujinin olması gerekenden fazla içeri girmemesi lazım usta bu konuda daha tecrübelidir diye düşünüyorum kurtarır diyorsa sorun olmaz gibi geliyor
Buji yatağı zayıf olduğundan bir sonraki değişimde muhtemelen diş sıyıracaktır işlem yapmak kaçınılmaz olacaktır 8)