Sevgili dostlar merhaba,
Uzun bekleyiş dönemi sonrası daytona 250 makinama kavuştum. Havanın güzel olması ile birlikte kendimi sokağa attım. Garip bir heyecan vardı içimde, sadece heyecan da değil aslında korku ve tedirginlik halide vardı.
Trafik deneyimim yok, aktif olarak araba kullanmıyorum, vitesli olsun olmasın motosiklet konusunda da yeniyim bunları düşününce insan bi acaba diyor.
Neyse içsel mücadelemden sonra çıktım yollara. Önce mahallenin sokaklarında turladım baktım gidiyorum oluyor bu iş tedbiri elden bırakmadan kendime olan güvenim arttı. Mahalle sokaklarından sonra biraz daha ileri gitmek istedim ve kartal sahil yoluna çıktım Pendik marinaya kadar gittim. Bir mola ve beni merak edenlere bir haber verdimBir kahve içip eve dönme mücadelesine başladım.
Ciddi de bir mücadele oldu aslına bakarsanır çünkü yollar birbirine girdi ve bir süre sonra gitmek istediğim istihkametin tam tersi yönde seyir ettiğimi fark ettimYolun diğer tarafına geçmem gerekiyordu ama arada E-5 vardı
İlk kez trafiğe çıkmış biri olarak E-5 biraz ürkütücü geldi fakat yapcak bişey yok dedik eve gitmek lazım. Girdim yola sağdan sağdan devam ettim. Bir problem olmadı ve varış noktasına ulaştım. Tabi yolda acemilikten kaynaklı rodeo yaşamalar ve motorun istop etmesini geçiyorum.
Bu deneyim sonrasında bazı sorular canlandı kafamda.
Motorda devir saati olmadığı için vitesleri içgüdüsel kullandım. Rodajda olduğum için 50-60 km ile git dediler. Buna uymak için gayret gösterdim. Vites konusuna nasıl hakim olabilirim ?
Bir diğer soru ise benzin ile ilgili gösterge olmadığı için azalıp bitmeye yakın olduğunu nasıl anlıyoruz? Azalmıştır diyip takviye mi yapmalı?
İlk deneyimim ve sorularım bunlar. Benim gibi acemi arkadaşlar hikayeden birşeyler çıkartabilir kendilerine belki o nedenle paylaşmak istedim.

Regal Raptor Daytona 250 E6C
İstanbul
A Rh (+)
Bir kahve içip eve dönme mücadelesine başladım.