Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emre Yurtseven
    Yazılım Geliştirici
     Regal Raptor Daytona 250 E6C
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Cool İlk Sürüş Deneyimim

Sevgili dostlar merhaba,

Uzun bekleyiş dönemi sonrası daytona 250 makinama kavuştum. Havanın güzel olması ile birlikte kendimi sokağa attım. Garip bir heyecan vardı içimde, sadece heyecan da değil aslında korku ve tedirginlik halide vardı.
    Trafik deneyimim yok, aktif olarak araba kullanmıyorum, vitesli olsun olmasın motosiklet konusunda da yeniyim bunları düşününce insan bi acaba diyor.
    Neyse içsel mücadelemden sonra çıktım yollara. Önce mahallenin sokaklarında turladım baktım gidiyorum oluyor bu iş tedbiri elden bırakmadan kendime olan güvenim arttı. Mahalle sokaklarından sonra biraz daha ileri gitmek istedim ve kartal sahil yoluna çıktım Pendik marinaya kadar gittim. Bir mola ve beni merak edenlere bir haber verdim Bir kahve içip eve dönme mücadelesine başladım.
    Ciddi de bir mücadele oldu aslına bakarsanır çünkü yollar birbirine girdi ve bir süre sonra gitmek istediğim istihkametin tam tersi yönde seyir ettiğimi fark ettim Yolun diğer tarafına geçmem gerekiyordu ama arada E-5 vardı İlk kez trafiğe çıkmış biri olarak E-5 biraz ürkütücü geldi fakat yapcak bişey yok dedik eve gitmek lazım. Girdim yola sağdan sağdan devam ettim. Bir problem olmadı ve varış noktasına ulaştım. Tabi yolda acemilikten kaynaklı rodeo yaşamalar ve motorun istop etmesini geçiyorum.

Bu deneyim sonrasında bazı sorular canlandı kafamda.

Motorda devir saati olmadığı için vitesleri içgüdüsel kullandım. Rodajda olduğum için 50-60 km ile git dediler. Buna uymak için gayret gösterdim. Vites konusuna nasıl hakim olabilirim ?

Bir diğer soru ise benzin ile ilgili gösterge olmadığı için azalıp bitmeye yakın olduğunu nasıl anlıyoruz? Azalmıştır diyip takviye mi yapmalı?

İlk deneyimim ve sorularım bunlar. Benim gibi acemi arkadaşlar hikayeden birşeyler çıkartabilir kendilerine belki o nedenle paylaşmak istedim.

raptors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uğur Avsr
    SERBEST
     DD250E6C daytona 2013
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Öncelikle hayırlı olsun vites olayına zamanla alışırsın motoru çok bağırtmadan bi üst vitese geçmen gerekiyor.benzin göstergesi maalesef monte edilemiyor bizim makinalara ama alttaki km/h yi. Sıfırladıgın zaman yaklaşık 190 km gidebiliyorsun sonra yedeğe alınca bi 50 km daha gidersin sana tavsiyem her depoyu fullediğinde km yi sıfırla 190 a gelmedende gir benzinliğe

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Emre Yeni Daytona'n hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle kullanmayı nasip etsin
    İlk sürüş çok heyacanlı ama çokda keyiflidir tadı bambaşkadır
    Rodajda 80 km yi geçme ani ve yüksek gaz verme ani sert hareketler yapma vites konusunda zamanla vites değişim zamanlarına kulağın alışır sıkıntı çekmezsin o zamana kadar
    1.inci vites ortalama 20 km ye kadar
    2. ........... ............... 30 km .......
    3............................. 50 km ........
    4............................. 70 km .........
    5............................. 80 km de vitesleri değiştirirsin 1000 km de rodaj bitince her vitesin km'sinin üzerine + ortalama 10 km daha koyarsın
    benzin aldığında hep aynı rakamlarda alır km saatini benzin aldığında sıfırlarsan ne kadar yol gidebileceğini bilirsin
    yolda benzin bitsede deponun sol altında bulunan yedek depo vanası yedek depoya çevirince em az 30 km daha yol gider seni benzinciye götürür benzin aldıktan sonra yedek depodan ana depoya geçmeyi unutma

sreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serhat Reis
    İç Mimar
     Regal Raptor DD250 6C
     Trabzon
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhaba aynı motora sahibim. Ben 1.000 km yi yeni geçtim. Motorun hızlanması ve son sürati gerçekten çok değişti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Emre hoşgeldin, motorun hayırlı olsun, ilk sürüşte baya bir macera yaşamışsın...
    Kazasız belasız keyifli sürüşler...

Umut Soydaner
    Öğrenci
     Regal Raptor 250 CC Daytona
     İstanbul - Fatih (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    430
    Beğenilmiş
    217
    Emre Kazasız belasız sürüşler. Bende ilk defa motor tecrübemi 2 hafta önce yaşadım gerçektende ilk kullandığımda duygudan duyguya girdim ve sen bunları anlatınca içim bi rahatladı demekki bu sorunları yaşayan sadece ben değilmişim :D

Ömer Fazlıoğlu
    deri-saraciye
     Honda Shadow 750
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    emre kardeşim hoşgeldin yeni motorun hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim

Kerem Şen
    Mali müşavir
     GV 250 Aquila
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Emre hoşgeldin öncelikle motorun hayırlı olsun, ilk sürüş baya iyi geçmiş Kazasız belasız nice uzun sürüşler dilerim

Özgür Bayram
    Muhasebeci
     RR DAYTONA 350 SİYAH
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    Merhaba Emre aramıza hoşgeldin Öncelikle kazasız belasız kullan makinanı güzel bir tecrübe olmuş. Celil başkanım gereken cevabı vermiş bize laf düşmez artıkın devir olayına zamanla kulağın alışacaktır benzin bitme olayını da yedek depoyla halledebilirsin keyifli forumlar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)