Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Serkan Kürkçü
    Asker
     Honda Shadow 750
     İstanbul - Yeşilköy (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    26

Artçı taşıma ( yolcu) ile ilgili sorulara cevap

Yolcu Güvenliği:
    Öncelikle kendinizin ve art'çınızın tüm sürüş güvenlik ekipman ve giysileri mutlaka olmalıdır.( kask,eldiven,motosiklet botu,korumalı ceket ve mont)

Motosiklet için!!!..

Far hizalama. Ayna pozisyon. Lastik basınç artışı. Süspansiyon ayarlarınızı mutlaka yeni durum için ayarlayın..

Artçınızı taşımadan önce mutlaka motosikletin özelliklerini öğretin.Özellikle egzost borularından uzak durmasını ve kesinlikle iniş ve binişlerde dokunmamasını isteyin ve sağlayın!!!!...SÜRÜŞ ESNASINDA AYAKKABI TABANLARININ EGZOSTTAN UZAK OLMASI İÇİN PEG'E BASMA POZISYONU ANLATIN !!!!!..Ayak peglerinin açma ve kapamasını mutlaka öğretin..zira pek çok kez motor durma vaziyetinde. üstünde oturulu pozisyonda pegleri açma çabaları kendisinin ve sürücünün motorla birlikte düşmesine çok sık rastlanılır.!!!!

Artçınızdan en az sizin sürüş pozisyonunuzdaki gibi vucudunun şeklini ayarlamasını...arkaya çok gergin..yada size çok baskı uygulayacak şekilde oturmasına izin vermeyin!!!..Kendi ağırlığınızı aşan artçılar sürüş esnasında denge kayıpları yaratacağından kilo farkınızın çok aşırı olmasından imtina edin( ..artçılarınızı zayıflatın..rejim yaptırın...)))...)Aşırı kilolu artçılar..iniş ve binişlerinizde motosiklet hakimiyetinizi kaybetmenize sebeb olacaktır.

Artçınız motosiklete biniş ve inişlerinde mutlaka haberiniz olsun..Bunun için sizin omuzlarınıza hafifçe OK..anlamına gelecek dokunuş yapmasını isteyin..inişlerdede aynı şekilde.. başınızı sallamadan binip inmesine izin vermeyin!!!...Artçınızı mutlaka vites manetinin tarafından binip inmesini isteyin..!!!...( yan sehpa açık vaziyette ancak motosiklet mutlaka sizin kontrolünüzde olması gerekir...iki el gidonda sabit...sehpaya çok hafif yük bindirmesi yapılabilir..!!!!!...

Artçılı kullanımlarda mutlaka motosiklette 4 ayak tabir ettiğimiz şekilde ayaklarınız her zamankinden daha dirençli ve daha açık açıda olmasına gayret edin...!!!!

Artçınızdan mutlaka SOL ayağı ile sadece peg'e basarak inip binmesini isteyiniz...VE TÜM SÜRÜŞ İÇİNDE AYAKLARININ MUTLAKA PEGLERDE OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLATIN..Artçınızın motosiklete binerken...sizi asılmasına izin vermeyiniz...Sağ omuzunuz üzerinden elleri açık şekilde destek almasına izin veriniz...Tıpkı merdivene çıkar gibi vucudunu biniş esnasında sele tarafına ağırlık vermesini isteyiniz...( artçılı kullanımlarda topcaseniz büyük ve yüksek ise...iniş ve binişlerde artçınız aşırı zorlanacaktır.Top case kullanıyorsanız yolcu peginde, tek ayak dik kalması ve ayağını öbür peg'e geçirmek için ona zaman tanımanız gerekecektir..

Artçılı kullanımlarda duracağınız yeri her zamankinden çok daha dikkatli seçmeniz ve buna göre uygun planlama yapmanız gerekir..DİKKAT...Artçılı kullanımlarda yada artçılı kullanan diğer sürücülerden daima uzak noktaları seçiniz...motorlarınızı yan yana getirmemeye!!!özen gösteriniz...Domino olma durumu her zamankinden çok daha fala risk taşır)))

Gelelim en önemli duruma..SÜRÜŞ ANI...

Artçınızın sürekli görüş almasına izin veriniz...ancak bu durum..onun sele üzerinde değişik oturuşlar seçmesine izin vermeyiniz...!!!!...Habire kıpraşmasın ))

Artçınızla, sırtınız arasından özellikle virajlı yollarda boşluk bırakmasına izin vermeyiniz!!!!...aranızdan su sızmayacak))) ancak sizide ittirmeyecek...
    Bunun için artçınız bacakları ile hafifçe sizin belinizden ,kalçanızdan sıkması önemlidir...Sağ-sol farketmez..Bir eli ile sizin göbeğinizden..diğer eli ile yolcu tutunma kollarından destek almasını isteyiniz..
    Kollar geride her iki eli ile kesinlikle kolçaklardan tutmasına izin vermeyiniz..!!!!..

Artçınız ile ilk kez sürüş yapıyorsanız..zorlu,bozuk, tehlike içeren yolları tercih etmeyiniz.Düz ve kaliteli yol kaplamalı yollarda ellerini kendi bacakları üzerinde konumlandırıp..bacakları ile vucudunuzu hafifçe sıkmasını isteyiniz...!!!..

Virajlı yollarda,virajlarda vucut konumunu ayarlaması gerekir..Bunun için kendisini uyarınız...Bu hafifçe vucudunuzla geri iterek toparlanması işareti olabilir...kesinlikle germeyiniz...

Virajlı yollarda..virajlarda...MUTLAKA SÜRÜCÜ İLE BİRLİKTE VİRAJ İÇİNE BAKMASINI ÖĞRETİNİZ.....sola virajda sağa bakan bir artçı..aşırı gerilir...ve motosikleti vucudu ile düzeltmeye çalışır!!!

Artçınız ile birlikte sürüş esnasında sert vites geçişleri ve sert fren yapmalardan kaçınınız...Yine motosikletin öne ağırlık aktarmasında ( gaz kesme-fren) bacakları ile vucudunuzu biraz daha fazla güç uygulamasını isteyiniz..Bu artçınızın size yüklenmesini ve özellikle gaz açarken bunu yapması halinde inanılmaz tutunma güvenliği artar!!!!!!..sürüş kalite ve konforunuz artar.

SÜREKLİ KASKLARINIZ !!TOKUŞUYORSA..KESİNLİKLE KÖTÜ BİR SÜRÜCÜSÜNÜZ....ARTÇINIZIN EN UFAK BİR KABAHATİ YOK :!!!KESİN...))))

Bunların dışında...Artçınızın korkularını yenebilmek ve size olan güveni sağlamak,VE KENDİ GÜVENLİĞİNİZ adına...
    HİÇ BİR RİSK ALMAYIN...!!!!

YAVAŞLAMA VE HIZLANMAYI ÇOK YUMUŞAK YAPIN.

ÇOK YAVAŞ SÜRÜŞLERDE DENGENİZ BOZULACAĞI İÇİN KALABALIK ORTAMLARDAN KAÇININ..

VİRAJLARA HER ZAMANKİNDEN ÇOK DAHA DÜŞÜK SÜRATLERDE GİRİN.

MOLALARINIZI SIK YAPIN...

ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ....!!!!!

KENDİNİZİ GÖSTERME VE İSPAT ETME ADINA.......ASLA..ASLA..RİSK ALMAYIN....YAPMAKTA ZORLANDIĞINIZ İŞLERDEN KAÇININ...ASLA BAŞKALARI İLE ÇEKİŞMELERE GİRMEYİN...DİĞER ARAÇ SÜRÜCÜLERİ İLE ASLA SÖZLÜ...İŞARET VB ŞEYLERLE TAKIŞMAYIN...TARTIŞMAYIN....

İLK KEZ ARTÇINIZ MOTOSİKLETE BİNİYOR İSE...UZUN SEYAHATLER YERİNE DAHA KISA SÜRÜŞLERİ TERCİH EDİN....DAYANMA VE SABIR GÜCÜNÜ TEST EDİN...
    GÜVENLİ SÜRÜŞLER DİLERİM

mahmut akdağ
    doktor
     harley davidson xl883
     Tekirdağ
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Faydalı bilgiler için teşekkürler
    Live Love Ride Regal Reptor

Ömer Fazlıoğlu
    deri-saraciye
     Honda Shadow 750
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    serkan abi eline emeğine sağlık çok faydalı paylaşım hemen hemen hepimiz artçılı sürüşler yapıyoruz detaylarını bize aktardığın için teşekkür ederim

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,610
    Beğenilmiş
    6,879
    Serkan güzel,faydalı bir paylaşım olmuş emeğine sağlık

teyteysoppi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fadime dinç
    işsizlik
     DD-250E-9B
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Diyeceklerim ve sorularım var!!!!

Artçınızı taşımadan önce mutlaka motosikletin özelliklerini öğretin.Özellikle egzost borularından uzak durmasını ve kesinlikle iniş ve binişlerde dokunmamasını isteyin ve sağlayın!!!!...SÜRÜŞ ESNASINDA AYAKKABI TABANLARININ EGZOSTTAN UZAK OLMASI İÇİN PEG'E BASMA POZISYONU ANLATIN !!!!!

**** bu uyarilar bana neden yapilmadi? ben hala sag bacagimda neden bir iz taşıyorum???

artçılarınızı zayıflatın..rejim yaptırın...)))...)Aşırı kilolu artçılar..iniş ve binişlerinizde motosiklet hakimiyetinizi kaybetmenize sebeb olacaktır.

***Bu konuyu gerçekten hic anlamadim bu maddeye tam olarak ne zaman karar verdin )

SÜREKLİ KASKLARINIZ !!TOKUŞUYORSA..KESİNLİKLE KÖTÜ BİR SÜRÜCÜSÜNÜZ....ARTÇINIZIN EN UFAK BİR KABAHATİ YOK :!!!KESİN...))))

***madem öyle neden hep firca yiyen bendim acaba???

MOLALARINIZI SIK YAPIN...

***220km regal raptorlarin artcisinin rahat olmadigini anlamak icin fazla uzun bi mesafe!!!

Acill bilgi luffen

Serkan Kürkçü
    Asker
     Honda Shadow 750
     İstanbul - Yeşilköy (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    26
    Her artçım benden bir iz taşır sanada yanık izi kısmetmiş = )) zira uyarmıştım ben hatta ben sana söylemedim mi diyede kızmıştım hatırla.
    Sen az daha kilo al ilk sürüşte YETKİLİ kişi ve kurumlardan tenkit alacaksın zaten
    Bahsettiğin artçılı sürüş karaburun dönüşüydü ve 220 km falan değildi,ayrıca acelem vardı seni bırakıp yetişmem gereken yerler vardı
    KONUYU DA ÇARPITMA

Salih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salih Özler
    Serbest
     Harley Davidson XL883L Superlow
    Beğenmiş
    90
    Beğenilmiş
    20
    Bacaktaki yanığı boşver. Egzostta iz var mı iz? Egzosttaki plastik yanığı kolay geçmez

Motor bacaktan daha kıymetli

teyteysoppi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fadime dinç
    işsizlik
     DD-250E-9B
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Salih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bacaktaki yanığı boşver. Egzostta iz var mı iz? Egzosttaki plastik yanığı kolay geçmez

Motor bacaktan daha kıymetli
    Sen forumdan uzak dur dur kendine bi gizem yarat efendime soyleyim ben coolum falan de sonra koşa koşa gel beni rencide et cok kırıldım salih abi bilesin

Birtek kaska carpmaya sebep yok onda hakliyim demekki olsun buda yeter ) zaten artcilikta başarısız olduğuma karar vermen iyi oldu elestrilerin sayesinde bugunler hep

Salih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salih Özler
    Serbest
     Harley Davidson XL883L Superlow
    Beğenmiş
    90
    Beğenilmiş
    20
    Alıntı teyteysoppi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen forumdan uzak dur dur kendine bi gizem yarat efendime soyleyim ben coolum falan de sonra koşa koşa gel beni rencide et cok kırıldım salih abi bilesin

Birtek kaska carpmaya sebep yok onda hakliyim demekki olsun buda yeter ) zaten artcilikta başarısız olduğuma karar vermen iyi oldu elestrilerin sayesinde bugunler hep
    Beklenen sağ kroşe geldi

Serkan başlattı

Özgür Bayram
    Muhasebeci
     RR DAYTONA 350 SİYAH
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    Konunun tamamını eğlenerek okudum hem bilgilendirici hem eğlendirici bir başlık olmuş

Teşekkürler.

Serkan abi
    teytey
    salih abi

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)