Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Fırat t.
    öğretmen
     regal raptor daytona 250
     İzmir-Gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Nemli ve Soğuk ortamda uzun süre kalan ve çalışmayan motorBujilerle alakalı olabilir!

Merhaba uzun süre çalıştırmadığım daytona 250cc motorumu 1 ay sonra çalıştırmak için garaja indim kontağı çevirdigimde gösterge panelime hiç bir ışık gelmediğini farkettim.Sağolsun kardeşim çalıştırdıgında kontagı acık bırakmış haliyle aküm boşalmış.Motor bloğunun altındaki akü kapagını açarak(benim gibi ilk motoru açmayın sakın ) akümü çıkardım.Çıkarması çok kolay uzun uzun anlatmıyorum eli tornavida tutan herkes cıkartabilir. akümü şarj ettirmeye götürdüm yaklaşık iki saat şarda kaldı ve kendini topladı.Motora tekrar bağlayıp ateşlemeye bastımki .... ÇALIŞMIYOR marş motoru dönüyor fakat ateşleme olmuyor.Hemen internette biraz araştırmadan sonra bujilerimden kaynaklı olabileceğini düşündüm çünkü motorumu parkettiğim garaj gayet nemli soğuk bir yer bujinin en büyük düşmanlarıymış soğuk ve nem.Bujileri sökmek için motor bloğunun sağ ve sol kenarında yan yana bulunan alyan anahtarıyla açılan 4 büyük yuvarlak somunu acıp bujilerime ulaştım bu arada ilk defa tanıştım kendileriyle üstünde lastik bir koruma oldugundan acaba burasımı diye cok baktım .üstündeki lastikleri yavasca sağa solo sallayıp çıkardım.bujiler bloga vidalanmış sekilde ve derinde duruyor kesinlikle pense v.b birseyle acamazssınız acmayada calısmayın.Piyasada buji anahtarı diye satılan bir parça var bunu almalısınız.Alırken kesinlikle 10 cm uzunluğundaki anahtarlardan alın.Çünkü buji yuvaları derinde kısa anahtarlar işinizi görmeyecek.Anahtarın ölçüsü 14-16 mm olanlarından almalısınız(çift taraflı oluyor) .bujilerimi cıkarttım baktıgımda nkg cr7 hsa yazıyordu aynısından aldım.(her motorun farklı olabilir kafanıza göre almayın servisinize danışın)bujileri dikkatli birşekilde taktım.Bujileri takarken dikkat etmeniz gereken birkaç sey var kesinlikle diş attırmayın sıkarken ve en önemlisi fazla sıkmayın bujinin tırnağını kırabilirsiniz .Boşlukta olmasın.buji başlarını taktım ve mutlu son ilk basışımda çalıştı.Bunu paylaşmak istedim kış aylarında sanırım çoğumuz bu sorunu yaşıyor ve motorumuzun çalışmaması çok can sıkıcı olabiliyor.Benim motorumdaki problem buydu umarım buna benzer birşey yaşamazssınız fakat yasarsanız inşallah bu yazdıklarım işinize yarar.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,619
    Beğenilmiş
    6,879
    Fırat güzel paylaşım olmuş dediğin gibi kışın yatan makinalar yaz geldiğinde aynı problemle karşılaşabilir bu yazıdan faydalınırlar emeğine sağlık
    Not:Bu arada aramıza hoş geldin Kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz
    http://www.raptorriders.com.tr/forum...newthread&f=27

raptors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uğur Avsr
    SERBEST
     DD250E6C daytona 2013
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    güzel paylasim olmus teşekkürler.tam olarak kaç mm olan uydu 14 mü 16 mı? birde buji anahtarını nereden nekadara temin ettiniz?bilgi verirseniz sevirim.

serhatsezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serhat Sezer
    Endüstri Mühendisi
     Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Fırat teşekkürler verdiğin bilgiler için. Büyük ihtimalle bende aynı sorun ile karşılaşıcam motoru ilk çalıştırdığımda. Benim motorda 3 aydır yatıyor büyük ihtimalle bujiler seninkiler gibi gitmiştir. Bujieri, buji anahtarını, yeni aküyü (2 sezon bittiği için aküyü değiştiricem bu sezon) toparlayıp öyle giderim artık motorumun başına

Aslında motorumla birbirimize olan sevginin sıcaklığı ile bujiler kendine gelir mi acaba

İyice kafayı yedim galiba motordan uzak kaldığım için
    34 EL 8118

Fırat t.
    öğretmen
     regal raptor daytona 250
     İzmir-Gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı raptors Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel paylasim olmus teşekkürler.tam olarak kaç mm olan uydu 14 mü 16 mı? birde buji anahtarını nereden nekadara temin ettiniz?bilgi verirseniz sevirim.
    bir tarafı 14 mm bir tarafı 16 mm benim aldığım. Zaten standart oluyormuş.Scoter cup buji anahtarı diye geçiyor.Almaya gittiğinde yardımcı olurlar.5-10 tl arası değişiyor ama benimki kısa olanlardan uzunlarıda max 20 tl olsun.Motorsiklet yedekparçası satanların çoğunda bulabilirsin.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)