Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı dragut_60 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil Abi.Bugün Ortacada bi Ustaya Gittim.Zinciri gerdirdi ses önden gelmeye başladı.Gevşetti arka mafsala değdi.Sonra şu tespitte bulundu.Ben motorun üzerine bindim, motoru öne doğru 1,2 metre itekledi eliyle de zincirin gerginliğini yokladı.Sonuç olarak zincirin bir kısmında gevşeklik oluyor bir kısmında sertleşiyor.Buda yolda giderken sadece gaza asıldığımda ve motoru gazı bırakarak saldığımda ses yapıyor.Hiç Zincir koruma kapaklarını söküp bakmadan zincir ve dişli takımının değişeceğini söyledi.Motosiklet daha 12.500 km.de ve gayet bakımlı bir motor.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
    Ustanın tespiti doğru arka dişlide az bir koniklik tüm makinalarda varmış benim ustada aynı şeyi söyledi değiştir dedim abi sıfırında bile aynısı oluyor boşa para harcama dedi senin ustan iyi bir dişli takar durumu düzeltme garantisi veriyorsa değiştirsin ama takınca test yapın düzelmezse para verme
    Zincir ömrü ayar yapma yeri bitince biter ayar payı varsa gider ama iyi bir zincir olsun az esnesin az zincir hışırtısı gelsin dersen yeni o rinkli zincir iyidir takabilirsin
    ama bizim makinaların zincir boyu standart tüm zincirlerden uzun 124 bakla o yüzden esneme oranı yüksek ve bu sebeple muhafaza saçına değmesini zinciri dişliyi yenilesede engelleyemez

dragut_60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Akif ZİLCİ
    Uzman Jandarma
     Regal Raptor Daytona 350
     Muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Haklısın Celil Abi.Satın aldığım kişi zincir ayarının ve zincirinin iyi durumda olduğunu, değişim zamanı gelince de orinkli zincir tak demişti.Ayrıca vites geçişlerinde kavrama tamamlandığında çın diye bir ses gelir fazla takılma zincir muhafazaya değer demişti.Ben bugün duramadım zincir ayarı çok gevşek geldi elime mecbur ustaya götürdüm.O da gerdirince bu sefer ön dişlinin ordakı muhafazadan daha beter ve devamlı süren bir ses gelmeye başladı.Yarın ben bi söküyüm muhafazayı.değen kısma kauçuk vs. bişey yapıştırıyım.Ayarını da biraz daha esnek yaptırıyım.Sağolasın Celil abi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)