Ne yazık ki orjinal km çok başa bela bir durum. Eğer ki düzenli muayene'ye gitmişse plakayı mesaj atarak kaç km de gitmiş öğrenebiliyorsunuz ve az buçuk km yi kestirebiliyorsunuz tabi muayneye gittiği km de orjinalse. Bir nebze de olsa faydası olacaktır. Onun dışında tamamen insaf'a kaldınız. Mesela bizim dragstarlarda km telini söktüğünüzde motor çalışır 90'ı geçince motor arıza ışığı yanar ama sürmeye devam edebilirsiniz. Adam teli yuvasından çıkarır 3000 km yol yapar geri takar teli sayaç yeniden saymaya başlar ve size motoru satar. sizde düşük km li motor buldum aldım diye sevinirsinizBunu anlamanın bildiğim kadarıyla bir yolu yok.
Hangi motoru alırsanız alın özellikle eski motorları alırken çok ama çok dikkatli olmak lazım. Bildiğiniz, güvendiğiniz ve işinin ehli bir ustaya muhakkak gösterin beğendiğiniz motoru. Şase de paslanma var mı yok mu boya dökülmüşmü orjinal stickerlar sökülmüş mü bunlar önemli. Bir de motor'unu tanımayan adamdan motor almayın. Bir Önceki sahibi sizin motoru alacağınız sahibini aldatmıştır, adamda bilmeden sizi aldatır. Sonra bir sorun olursa başınız ağrır.
Hiç bir şeyin 2. elini sevmem ve imkan varsa almam. Ama ne yazık ki maddiyat bir çoğumuz için bir sorun. Bu sebeple imkan varsa ( 10 yaşında bir motor sahibi olarak ve çok şükür bir sorun yaşamasam da ) mümkünse ya sıfır ya da en fazla 2-3 yaşında bir motor almanızı öneririm.
Birde sahibinden deki fiyatlarına baktım bmw nin temizi 17-20.000 TL bantlarında geziyor 2005-2007 modellerin. Bu bütçelere çıkacaksanız ve naked de dediğiniz için ;
http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc.../mt/mt-07.aspx
Bu motorun sıfırı bayide 19.000 TL. Değerlendirebilirsiniz bunu. Ama enduro da naked de artçının rahat edebileceği motorlar var mıdır, varsa hangileridir bilemiyorum
Allah gönlünüze göre versin![]()

Yamaha XVS 650 A Dragstar
gaziantep
A Rh (-)
Bunu anlamanın bildiğim kadarıyla bir yolu yok.