Üstünden geçen 100 yıl zarfında, emperyalizme karşı süregiden savaşımın başarısı tartışıladursun, her olayı ortaya çıktığı zaman ve şartlar dahilinde değerlendirmekten aciz birçok insanın hala büyüklüğünü kavrayamadığı bir başarıdır Çanakkale...
Milletçe bazı komplekslerimiz var, aşamıyoruz... 100 yıl olmuş hala İngiliz komutan şöyle dedi, yok efendim İspanyollar Ata'yı böyle övdü, Washington Post kapaktan yer verdi... Törenlerimiz bile böyle... Bana ne kardeşim, elin İngilizi Ata'yı beğense ne olur, beğenmese ne olur? Madem yurtdışındakilerin fikri çok önemli, sen 100 senede hala şu destanı anlatacak ve 20 yaşındaki bir İngilizde sinemaya gitme isteği uyandıracak bir yapıtla neden karşımıza çıkamıyorsun, ondan haber ver...
"Braveheart" filmi olmasa kaçımız William Wallace denen adamı tanıyacaktık ki? Yahu İskoçlar bile kendi hikayelerini bire bin katarak Oscar'lık hale getiriyorlar... Biz ne Cumhuriyeti, ne Kurtuluş Savaşı'nı, ne de Çanakkale'yi (hatta trajedi falan istersen Sarıkamış da var) bir türlü kullanamıyoruz...
Can Dündar belgesel yapar, kendi kendimize seyreder eleştiririz...
Gelecek nesle acıyorum, bir halttan haberleri olmadan yaşayıp gidecekler... Öğretmen olarak, bizim de etkimiz, gücümüz bir yere kadar maalesef... Herkes kendi çocuğunu, yeğenini, kuzenini alsın karşısına anlatsın abi...
Adam gitmiş, savaşın olmadığı yerde askerden kaçmak için Ziraat Bankası'na bi ikinci el araba parası bayılmış, teskeresini almış, Iphone'undan Facebook'a durum güncellemesi paylaşıyor : "Aziz şehitlerimizin ruhu şadolsun"... Biz de burda anlatalım, emperyalizm nedir, Çanakkale geçilse ne olurdu vesaire...
Forumdakileri tenzih ederim, iki yüzlü insanlardan hoşlanmıyorum aga...
Umuyorum ki Türk Milleti bütün olumsuz şartlara rağmen Ata'nın dediği gibi var olmaya devam edecek ve 100 sene sonra başka motorcu arkadaşlar, başka platformlarda böyle güzel ve duyarlı duruşlar sergileyecekler...
"Ne mutlu Türk'üm diyene" derken, yüreğinde bir sıcaklık hisseden tüm kardeşlerimin 100. yılını kutlarım...

r
i
0 Rh (+)