öneri 1: amatör işi :
küçük metal parçaların boyanmasında "daldırma" da sık kullanılan bir yöntemdir bu işin yapıldığı yerlerde, özellikle parçanın düz yüzey olmadığı hesaba katıldığında ama seninki sadece tek bir parça olduğundan gereksiz masraf gibi geliyor bana...
sprey boya denmiş, nispeten daha ekonomik bir çözüm... dediğim gibi parçayı görmedim ama aksesuarcılarda benzerlerini görmüştüm 15 tl civarı fiyatlardan satılıyor. kaliteli bir sprey boya muhtemelen bundan daha pahalı olacaktır, siyah ise en kolay bulunan renk zaten, her yerde var.
sprey boya ile boyayacaksan, bantlama yapman gerektiğini söylemeye gerek yoktur diye düşünüyorum. mukavva benzeri bir yüzey üzerinde, dış kenarların tamamına ve lambaların göz boşluklarında olduğunu tahmin ediyorum, oralara bant çek, sonra sprey boyayı - ilk kez kullanıyorsan - 5-6 saniye çalkala ve ilk seferde boşa, sonra parçanın üstüne sık. kurumaya bırak, monte et... yaparken ağzını burnunu kapat, mümkünse açık havada yap, iğrenç kokacak çünkü...
ben bu işlemi daha önce hiç yapmadım, yapanın yanında gördüm, elindeki parçanın hangi maddeden yapıldığını bilmiyorum ama genellikle daha pahalı ve paslanmaması hayati önem taşıyan parçalarda "kromaj" denilen bir işlem yapılıp, daha sonra boyama yapılıyor. ihtiyaç duyacağını sanmıyorum...
özet : al bi sprey boya, boya gitsin
google da arattım biraz da, hayırlı olsun, parça güzelmiş bu arada
öneri 2: profesyonel işi :
hangi sprey boyayı kullanırsan kullan, tahmin ettiğinden daha mat bir görünümle karşılaşabilirsin. bu yüzden vernikleme yapmak isteyebilirsin. bir de hangi sprey boyayı yaparsan yap ince olacak, öyle çok uzun kalıcı bir şey bekleme... 15-20 tl lik parça için değmez belki ama oto boyama işi yapan ustalarda "harter" denilen (yanlış hatırlıyor olabilirim), karışım boyalar bulunur. bunlar sprey formatına konulup satılır. 20 tl falandır. tek sıkıntısı tek kullanımlıktır, o tüpü, spreyi neyse bitirmen lazım çünkü katılaşır. o tarz bi yere götürüp "bunu siyaha boyayalım" da diyebilirsin. bu profesyonel boyadır, epey kalıcı bir çözüm olur.

r
i
0 Rh (+)