Selam Tolga,

Eski bir Çin atasözü der ki "demirden korksaydık motora binmezdik". Tam olarak böyle değildi sanıyorum ama sen anladın beni

Abi ben de senin gibi epey bir araştırma yaptım ama o istediğin "garanti" mümkün değil. O yüzden - aceminin bayrak sallayanı olduğum da düşünülünce - az para vererek ve sıfır alarak başlamayı uygun gördüm. Bu anlamda sana Raptor almanı öneririm, yeni başlayan bir arkadaşın olarak...

Ancak diğer arkadaşların değindiği servis mevzusu çok önemli. Alacağın motorun kişiselleştirilmesi gereken özellikleri var. Ben sıfır motorumu ilk aldığımın ikinci günü yolda kaldım ve çekici çağırmak zorunda kaldım. Allahtan çok iyi bir servisim vardı ki, aldılar geldiler motoru bütün ayarlarına baktılar. Akşam aldığımda eve dönüş sapağını kaçırdım, o kadar fark vardı gidon sertliği, debriyaj hepsi değişmişti. Parça değil bak, ayarlardan bahsediyorum... Şimdi canavar gibi çok şükür, alışana kadar ve alıştığın set-up çok önemli...

Kendi adıma konuşuyorum, bir motora 80 bin lira verecek bütçem olsaydı Harley Davidson alırdım. Yoktu, Regal Raptor aldım. Bu Chopper aşkı, bence motosiklet aşkından farklı bir şey... Kawasaki Ninja, Hayabusa mı ne ondan görünce kafamı çeviriyorum yolda, bana göre değil racing olayları mesela... Zevk meselesi...

Chopper'lara ilişkin bir enteresan nokta da şu, dışarıdan çok sert gözükmelerine karşın, çok narin aletler olmaları. Langır lungur kullanılmaya gelmiyor, kadına davranır gibi davranmak lazım. Sen onu sev, o da seni sevsin hesabı...

Abi çok düşünme al gitsin ya, beğenmezsen satarsın. Neticede, deneyimdir. Bilmediğin şeyler öğreneceksin, yaşayacaksın. Bunun için birkaç bin lira zarar etsen de bir şey olmaz... Bu kadar adamın motoru bi şekilde gidiyorsa, seninki de gider kardeşim, rahat ol...