Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Nikelajlı Yüzeyin Boyanması..

Selam Raptor Ailesi... Ankaradan sevgiler saygılar efenim

Sorumuz şu: Bi çoğumuz görmüştür aksesuar vitrinlerinde. Bu kurukafa arka stop hakkında. Ben bu ürünün siyahını bulamadım belki aliexpress te vardır ama Türkiye yok.Sipariş verdiğim ürün nikelajlı.. Acaba bu nikelajlı stop u siyaha nasıl boyarım. Aklımda bir kaç çözüm var ama daha önce nikelajlı bir ürünü boyayan arkadaşlar varsa aramızda yardımlarınızı bekliyorumm çok teşekkür ederim şimdiden

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı Mezarkabul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam Raptor Ailesi... Ankaradan sevgiler saygılar efenim

Sorumuz şu: Bi çoğumuz görmüştür aksesuar vitrinlerinde. Bu kurukafa arka stop hakkında. Ben bu ürünün siyahını bulamadım belki aliexpress te vardır ama Türkiye yok.Sipariş verdiğim ürün nikelajlı.. Acaba bu nikelajlı stop u siyaha nasıl boyarım. Aklımda bir kaç çözüm var ama daha önce nikelajlı bir ürünü boyayan arkadaşlar varsa aramızda yardımlarınızı bekliyorumm çok teşekkür ederim şimdiden
    Plasti dip ile boyarsan sorun olmaz Diğer sprey boyalar rüzgardan kalkıyor zamanla

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    öneri 1: amatör işi :

küçük metal parçaların boyanmasında "daldırma" da sık kullanılan bir yöntemdir bu işin yapıldığı yerlerde, özellikle parçanın düz yüzey olmadığı hesaba katıldığında ama seninki sadece tek bir parça olduğundan gereksiz masraf gibi geliyor bana...

sprey boya denmiş, nispeten daha ekonomik bir çözüm... dediğim gibi parçayı görmedim ama aksesuarcılarda benzerlerini görmüştüm 15 tl civarı fiyatlardan satılıyor. kaliteli bir sprey boya muhtemelen bundan daha pahalı olacaktır, siyah ise en kolay bulunan renk zaten, her yerde var.

sprey boya ile boyayacaksan, bantlama yapman gerektiğini söylemeye gerek yoktur diye düşünüyorum. mukavva benzeri bir yüzey üzerinde, dış kenarların tamamına ve lambaların göz boşluklarında olduğunu tahmin ediyorum, oralara bant çek, sonra sprey boyayı - ilk kez kullanıyorsan - 5-6 saniye çalkala ve ilk seferde boşa, sonra parçanın üstüne sık. kurumaya bırak, monte et... yaparken ağzını burnunu kapat, mümkünse açık havada yap, iğrenç kokacak çünkü...

ben bu işlemi daha önce hiç yapmadım, yapanın yanında gördüm, elindeki parçanın hangi maddeden yapıldığını bilmiyorum ama genellikle daha pahalı ve paslanmaması hayati önem taşıyan parçalarda "kromaj" denilen bir işlem yapılıp, daha sonra boyama yapılıyor. ihtiyaç duyacağını sanmıyorum...

özet : al bi sprey boya, boya gitsin

google da arattım biraz da, hayırlı olsun, parça güzelmiş bu arada

öneri 2: profesyonel işi :

hangi sprey boyayı kullanırsan kullan, tahmin ettiğinden daha mat bir görünümle karşılaşabilirsin. bu yüzden vernikleme yapmak isteyebilirsin. bir de hangi sprey boyayı yaparsan yap ince olacak, öyle çok uzun kalıcı bir şey bekleme... 15-20 tl lik parça için değmez belki ama oto boyama işi yapan ustalarda "harter" denilen (yanlış hatırlıyor olabilirim), karışım boyalar bulunur. bunlar sprey formatına konulup satılır. 20 tl falandır. tek sıkıntısı tek kullanımlıktır, o tüpü, spreyi neyse bitirmen lazım çünkü katılaşır. o tarz bi yere götürüp "bunu siyaha boyayalım" da diyebilirsin. bu profesyonel boyadır, epey kalıcı bir çözüm olur.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Açık havada yapmasının bi sakıncası var:Rüzgardan dolayı kabarıyor boya.Köpük köpük oluyor.Eski motorumdan biliyorum

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    doğru diyorsun... ortamı havalandırmak diyelim o halde, zira kimilerinin (içimizdeki gizli tinerciler) çok hoşuna giden bu koku, bende direkt başağrısı yapıyor... yaşadığım ortamda boya badana yapmaktan bile haz etmiyorum bu nedenle...

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Evet sevgili Murat Ve Bahadır arkadaşlarımm.. Şöyle yaptık.. Oto boyacısına gittim. İnce zımparayı tutusturdu elime :D Git zımparala gel dedi :S Memur olarak görev yaptığım x Kurumuna geldim masamın altında 1 saat kadar zımparaladım. Sonra yıkadım parçaları.. TAbi öncelikle her vidasını söktüm ampüllü vidaları cıkardım falan filan.. Az önce de boyacının yanındaydım. Verdim. Önce tanacasına bi ilaç koydu plastik aksamın boya tutması için gerekli miymiş neymiş.. Sonra Taktı tabancasına siyah boyasını bi alttan bi üstten allah ne verdiyse :D Boyadı bakalım. Yarın öğlen arası alıcam. İnş iyi olur.. Teşekkür ederim ilginiz için

ersupalit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suphi Ilhan Yılmaz
    Dişhekimi
     RR Daytona 250cc Beyaz
     Antalya
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    5
    Gerçekten bu kadar zahmete gerek yoktu. Altı üstü internetten bir tüpü 45-50 lira olan PlastiDip adlı ürünü alıp, bir de youtube'dan, yüzey türü farketmeksizin, ne kadar kolay uygulandığını izleseydin çok daha rahat ededin kardeş...

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Bu işlemler için ne kadar ücret ödeyeceksin

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu işlemler için ne kadar ücret ödeyeceksin
    Bu işlemler için boyacı amcama bir paket uzun namlu lark aldım hepsi o sadece 7,00 TL.. Ve Ersupalit kardeşim keşke bu kadar uğraşmasaymışşsın demişsin ama 1 saatimi aldı benim. Yani benim zımpara yapmam boyacıya bırakmam urunu boyacıdan almam dahil 1 saati geçmedi. Ayrıca çok da güzel oldu

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    abi şimdi uzun namlu lark demişsin ama o pürüzlü yüzeylerde yıpranma yaparak... bi dakka ya! hayırlı olsun kurukafan

dün sana laf attım onlinegeyik'ten, daha doğrusu şarkı yolladım ama sen beni kaale almayınca biz de bahadır ile sohbet ettik... :tripatansmiley:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)