Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

zeynep zorer
    Öğrenci
     regal raptor 150 E
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Uzun süreli motor kullanım tavsiye

Merhaba, başlangıç motoru olarak 2014 şubat ayından beri RR 150 E kullanıyorum.Motorla ilgili hiç sıkıntım olmadı Allah'a şükür.Benim ihtiyacımı da gördü bu zamana kadar.Ama artık yetmeme durumları oluştu daha fazla geçirmeden satayım dedim sattım da bugün hayırlısıyla.Niyetim hemen tekrardan bir motor almak.Yalnız bugüne kadar yaşadığım tek sıkıntı bu motorun yağmur çisesinde bile felaket kaymasıydı.Yoksa soğuk sıcak ben her türlü havada kullanmayı seviyorum.O nedenle şimdi uzun süreli kullanabileceğim kolay kolay satmayacağım bir motor düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bir de benim motor pas atmıştı hep ön borulardan.Gerçi temizledim ama bu RR'da genel bir sorun mu yoksa pas atmayan bir model var mı kullanabileceğim? Teşekkürler.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı sophora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, başlangıç motoru olarak 2014 şubat ayından beri RR 150 E kullanıyorum.Motorla ilgili hiç sıkıntım olmadı Allah'a şükür.Benim ihtiyacımı da gördü bu zamana kadar.Ama artık yetmeme durumları oluştu daha fazla geçirmeden satayım dedim sattım da bugün hayırlısıyla.Niyetim hemen tekrardan bir motor almak.Yalnız bugüne kadar yaşadığım tek sıkıntı bu motorun yağmur çisesinde bile felaket kaymasıydı.Yoksa soğuk sıcak ben her türlü havada kullanmayı seviyorum.O nedenle şimdi uzun süreli kullanabileceğim kolay kolay satmayacağım bir motor düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bir de benim motor pas atmıştı hep ön borulardan.Gerçi temizledim ama bu RR'da genel bir sorun mu yoksa pas atmayan bir model var mı kullanabileceğim? Teşekkürler.
    Genel paslanma sorunu yok motorlarda.Kötü havalarda, kullanmadığın zamanlarda branda örtersen hiç sorun olmaz.Ama Lastiğin kayması herkeste var.1000 liraya metzeller marka ön-arka lastiği değiştirip rahat rahat kullananlar var.2011 veya üstü 250 yada 350 cc alırsan uzun süre sıkıntısız kullanabilirsin.Uzun yolda da sıkıntı çıkarmaz

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    150 e-2 lerde branda örtsen bile alttan, sağdan, soldan giren nemli hava da oksitlenmeye yol açıyor sanırım çünkü bende de oldu geçen yağmurlardan sonra... forumda sıkça bahsedilen wd40 veya muadili bir spreyi sıkıp 2 dk bekleyip silince geçiyor... çok kafaya takmaya değmez...

oksitlenme, metalin kalitesiyle (alaşımı) de alakalı. 100 TL lik bir boruyla, aynı işi yapan aynı uzunluk ve kalınlıktaki 1000 TL bir boru, normal şartlar altında aynı oranda oksitlenmez. umarım anlatabilmişimdir...

lastik konusuna gelince, ben bisiklet tadında kullandığım için (max 50 km) çok sıkıntı yaşamıyorum ama biraz daha işi kapınca 150 lik motora bile 1000 TL harcayıp metzeller taktırmayı düşünüyorum... 250 ya da 350 cc bir motorum olsaydı, bir an düşünmezdim... aradaki fark (fabrika lastik - metzeller) yazmakla olmuyor, üstüne binmen lazım... mis gibi...

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı sophora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Zeynep

Yeni almayı düşündüğün motorun hayırlı olsun.Daha önce kullandığın DD150E de ki kayma problemini belirmişsin.Bunun nedeni fabrikasyon lastiklerin yazlık olmasından(nylon oranı yüksek fakat sürtünmeye dayanıklı sert yüzey) kaynaklanıyor hava ısısı 10 derecenin altına düştüğünde sert olan lastik yapısı daha da sertleşir ve en ufak kötü yol koşulunda kayar.Kaymayan lastiğin olmadığını düşünürsek bu durumu en aza indirmenin yolu mümkün olan en yumuşak hamurlu lastiği almaktır.Bu konuda marka vermek yanlış olur tamamen bütçe meselesi çünkü.Araştırarak bütçene en uygun en yumuşak hamurlu lastiği bulabilirsin.

Diğer belirttiğin problem de pas problemi.Regal Raptor'un boya kalitesi çok üst düzey olmasa da orta seviye sayılır dolayısıyla motosikletini devamlı açık hava koşulunda tutuyorsan sağında solunda paslanma olabilir.Bu durumun önüne geçebilmek için iki tane süper malzeme vardır birinci ve en iyi malzeme gres yağı(sprey greste olabilir) ikincisi de sihirli kutu WD40 tır.Motosikletini her yıkamadan sonra ve kış mevsimine girerken paslanması muhtemel noktalara bu iki malzemeden birini sürersen pas sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum.

İyi sürüşler.

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Orijinal lastikler gerçekten çok kötü, sıcakta daha kolay ısındığından iyidir ama bütçeniz müsait ise değiştirmenizi tavsiye ederim. Uzun ömürlüdür ama lastikler yerle teması sağlayan tek unsur olduğundan önem arz eder, bende metzeler ile değiştirdim, 300 km den sonra gayet iyi oldu,sağanak yağmura da yakalandım ama bana mısın demedi.

150 den sonra spyder yada daytona 350 tavsiye ederim..Çok huzurlu makineler
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

zeynep zorer
    Öğrenci
     regal raptor 150 E
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Cevaplar için çok teşekkürler.Gerçekten çok yardımcı oldu.Ne yazık ki adam motoru almaktan vazgeçti.Bakalım şimdilik değiştirmeyeceğime göre lastik ve pasları halledeceğim en kısa zamanda.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)