Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    sezginbilalsag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sezgin Bilal Sağ
    Lavazza Türkiye
     RR Daytona 250 2014
     İstanbul - Beykoz (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

RR Daytona Denge Sorunu YARDIM !!

selamlar Motorum ile yavaşlarken yada gaza basmadan sabit hızıyla ilerlerken gidon yalpalamaya başlıyor. ilk başıma tem üzerinde yol alırken geldi ve lastik patladı sandığımdan emniyet şeridine geçtim fakat lastik taş gibiydi. sorunu çözemedim..üstelik servis götürdüm ön teker bilyaları değişecek ömrü bitmiştir dedi. değiştirdik fakat sorun devam etmekte..konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi var ise yardımcı olursa sevinirim. motor daha 4000 km 'de yağışlı havalarda kullanmışlığım yok. en ufak kazası yok. şimdiden teşekkürler..

ersupalit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suphi Ilhan Yılmaz
    Dişhekimi
     RR Daytona 250cc Beyaz
     Antalya
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    5
    Alıntı sezginbilalsag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamlar Motorum ile yavaşlarken yada gaza basmadan sabit hızıyla ilerlerken gidon yalpalamaya başlıyor. ilk başıma tem üzerinde yol alırken geldi ve lastik patladı sandığımdan emniyet şeridine geçtim fakat lastik taş gibiydi. sorunu çözemedim..üstelik servis götürdüm ön teker bilyaları değişecek ömrü bitmiştir dedi. değiştirdik fakat sorun devam etmekte..konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi var ise yardımcı olursa sevinirim. motor daha 4000 km 'de yağışlı havalarda kullanmışlığım yok. en ufak kazası yok. şimdiden teşekkürler..
    Ön teker milindeki eğrilik özellikle çok yavaşken veya yüksek hızlarda kendini belli eder. Yükün tek taraflı kalipere binmesi yüzünden fren anında yalpa yapıyor olabilir. Çok da anlamam gerçi

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Geçmiş olsun .Ön teker bilyaları değiştiği halde yalpa yapmaya devam ediyorsa bir kaç kontrol yapmanı tavsiye ederim.
    1.Öncelikle zincir gergisini kontrol et.Arka çatalda aks milinin her iki tarafında bulunan ayar somunlarında işaret çizgileri vardır.Sağ ve sol taraf ta aynı çizgide olması gerekli, kontrol et.

2.Ön amortisörleri kontrol et veya ettir biri sert diğeri yumuşak olabilir.Yağ kaçağı olabilir.

3.Jant darbeye maruz kalıp hasar almış olabilir veya balansı bozuk olabilir.Sağa sola oynuyor olabilir servise güvenme kontrol et.(En sağlıklısı serviste yapılabilir ancak ön tekerleği havaya kaldırabilirsen döndürerek te anlayabilirsin)

4.Ön diskler sıcakken motor yıkanmak suretiyle yamulmuş olabilir.Bunu da ancak ön teker havaya kaldırılmak süretiyle anlayabilirsin.

Ben yapamam diyorsan gittiğin servisi değiştir bir başka servise git sorunu baştan anlat.Daha önce yapılan işlemleri anlatma.Yukarıdaki kontrolleri usta olmamama rağmen ben düşünebiliyorsam tamir için gittiğin servis bunlarıı kontrol edip sorunu bulmalıydı.En önemlisi tamir ettiğini sandığı motosikletle bir test sürüşü yapmalıydı.

Kolay gelsin.Sağlıcakla kal.
    Konu Rona tarafından (08.Mayıs.2015 Saat 12:33 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,632
    Beğenilmiş
    6,880
    Merhaba Sezgin motorun daha yeni 4000 km de extra bir durum olmazsa parça ömrü bitmez dediğin durum ön takımda bir yerde boşluk varsa ön amortisörlerde sorun varsa olur ön maşa göbek bağlantısında boşluk varsada olur göbek somunun sıkılması boşluğun alınması gerek servisin iyice kontrol edip tespit yapması gerek

Sezgin Bilal Sağ
    Lavazza Türkiye
     RR Daytona 250 2014
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hepinize ayrı ayrı teşekkürler Verdiğiniz yanıtlar için ayrıca ek bir sorum daha olacak başlıklarda rastlayamadım.
    Motorun devri yükseldiğinde ışıklarda kısılma meydana geliyor ve vites değiştiğinde tekrar kendine geliyor.bu olay kısa farlarda meydana gelmekte uzuna aldığımda herhangi bir sorun olmamakta. Bir keresinde durdum bu şekilde ışıklar söndü ve gaz verdiğimde tekrar yanmaya başladı servise söyledim motoru 1 saat çalıştırdığını Bahsettiğim sorunu yaşamadığını belirtti://
    Denge sorunuyla birlikte bu probleminde tekrar servise ileteceğim çözüm bulamadığı takdirde servis Değişikliğine gideceğim.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Hepinize ayrı ayrı teşekkürler Verdiğiniz yanıtlar için ayrıca ek bir sorum daha olacak başlıklarda rastlayamadım.
    Motorun devri yükseldiğinde ışıklarda kısılma meydana geliyor ve vites değiştiğinde tekrar kendine geliyor.bu olay kısa farlarda meydana gelmekte uzuna aldığımda herhangi bir sorun olmamakta. Bir keresinde durdum bu şekilde ışıklar söndü ve gaz verdiğimde tekrar yanmaya başladı servise söyledim motoru 1 saat çalıştırdığını Bahsettiğim sorunu yaşamadığını belirtti://
    Denge sorunuyla birlikte bu probleminde tekrar servise ileteceğim çözüm bulamadığı takdirde servis Değişikliğine gideceğim.
    Sezgin tekrar merhaba bahsettiğin sorun başıma geldiğinden alternatör sargısı(şarj dinamosu)kaynaklı olduğunu söyleyebilirim.Sana elveda demeye hazırlanıyor.
    Gaz verdiğinde şarj dinamosu eletrik yetiştiremiyor.Kısmen yanmış yada bir yerinde kopma vardır.Servisin motorunu 1 saat test ettiğini belirtmişsin ama gaz verdimi? devir yükselttimi? veya gerçekten test ettimi? bende motoru rölantide bütün gün çalıştırayım arızayı göremem.Servise gittiğinde sorunun alternatörde olduğunu söyle kontrol etsin.Seni sallıyor gibime geldi.Servis parçayı garantiden değiştirmesi gerekir.Kolay gelsin.
    Sağlıcakla.

Not :Alternatör fiyatı 120-125 tl civarı bilgine.
    Konu Rona tarafından (12.Mayıs.2015 Saat 22:20 ) değiştirilmiştir.

Sezgin Bilal Sağ
    Lavazza Türkiye
     RR Daytona 250 2014
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sezgin tekrar merhaba bahsettiğin sorun başıma geldiğinden alternatör sargısı(şarj dinamosu)kaynaklı olduğunu söyleyebilirim.Sana elveda demeye hazırlanıyor.
    Gaz verdiğinde şarj dinamosu eletrik yetiştiremiyor.Kısmen yanmış yada bir yerinde kopma vardır.Servisin motorunu 1 saat test ettiğini belirtmişsin ama gaz verdimi? devir yükselttimi? veya gerçekten test ettimi? bende motoru rölantide bütün gün çalıştırayım arızayı göremem.Servise gittiğinde sorunun alternatörde olduğunu söyle kontrol etsin.Seni sallıyor gibime geldi.Servis parçayı garantiden değiştirmesi gerekir.Kolay gelsin.
    Sağlıcakla.

Not :Alternatör fiyatı 120-125 tl civarı bilgine.

Motora aldigim kadar fiyatta servise odedim surekli ariza honda msx 125 e gecmeyi bile dusundum cevap icin ayrica tesekkurler.. Oyle yada boyle 125 lira cikacak anlasilan cebimizden

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)