doğrudur, hele bazı semtlerde yayalar arabadan daha büyük tehlike adam motorun önüne atlayıp mal mal bakıyor yürüyeceği yerde falan ama neticede böyle yerlerde istesen de istemesen de yavaş gidiyorsun ya onu kastediyordum... yani 20 km hızda motorun yan yatması ile 80 km ile yatması arasında fark var...

fizikte "bağıl hız" denen bir kavram var. yani herkes 100 km ile giderken sen de 100 km ile gidiyorsan yanındaki araçlar duruyormuş gibi hissedersin ya hani, işte o... trafik bu yollarda çok hızlı aktığı için insan fark etmiyor kaçla gittiğini, 100 km sana sanki 40 km gibi geliyor, bence asıl tehlike tam da orda başlıyor... yan yollarda, etrafınızdaki duran nesnelerin fazlalığı hem sizi hızlı gidiyormuş gibi hisettirir (böyle bir derdiniz varsa tatmin eder) hem de olası bir düşme halinde size çarpılma, ezilme riskini düşürür hem de alacağınız fiziksel hasar (tahmini konuşuyoruz gerisini allah bilir) daha az olur...

tabii ben ileri sürüş teknikleri uzmanı vs değilim, tamamen şahsi fikrim burda yazdıklarım... ona bakarsan geçen gün yan yoldaki asfalt kırığı (asfaltın ortasında kaldırıma paralel uzanan 2-3 cm yükseklik farklılığı, kırık çizgi gibi görünür) dengemi bir bozdu, şansa topladım, yapışıyordum yere... adı üstünde kaza, ama ben ihtimalleri ve hasarları düşürmek derdindeyim...