Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8

Japonlar neden Türkiye'de yok?

Selam,

Bu başlıkta başka bir derdimiz tasamız kalmamış gibi "neden Japon devleri son yıllarda Türkiye chopper/cruiser pazarından çekildiler" sorusuna bir cevap bulmaya çalışacağız.

Şahsen benim bu konu hakkında bir fikrim olmadığı için Honda'yı aradım. Görüştüğüm yetkili (ofisboy falan da olabilir, bilmiyorum, görüntülü telefon değil neticede, sesi yetkili bir abiye benziyordu) "getirmiyoruz, getirmeyi de düşünmüyoruz" diyerek kestirip attı. Sinirlendim, çıkıp bir sigara içtim. Geri döndüğümde bu kez telefonun öbür ucunda Yamaha yetkilisi vardı. "Var ya abi sitemize baktınız mı, iyi bakın" falan dedi. "Nerde birader hani?" falan diye atar yapacaktım ki, abi falan diye konuşunca yumuşadım "sizin de işiniz zor, kusura bakmayın bugün biraz gerginim" deyip kapattım. Siteyi incelediğimde bir tek şu model var :

http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc...turestechspecs

Aman ne büyük seçenek! Haksız mıyım dostlar? İki büyük dünya devi... İki mega fabrika... İki motor üstadı... ve sadece tek bir model var!

Ülkemiz üzerine oynanan oyunların farkında mısın ey rider kardeşim! Bunlaaar, bu japon lobisi, başka ülkelerde çatır çatır üretim yapıyorlar ama... Buyrun hepimizin sevgilisi Shadow un son modeli İtalyan sitelerinde nasıl da arz-ı endam ediyor...

http://www.hondaitalia.com/moto/modello/vt750csa-/

Oysa aynı firma, ülkemize sadece Spacy mıpeysi falan, lahmacuncu scooter ı yolluyor. Adam gibi bir açıklama yapma tenezzülünde bile bulunmadan...

Aaah, sert bir kahveye ihtiyacım var... "Nerde lan bize Dragstar, nerde lan bize Shadow i... japonlar!" diye bağırmak istiyorum ama terbiyeli bir insan olduğum için yapmıyorum bunu...

Özetle : Bu Japonlar, bizim Çinlilerin ta..aklarını yesin... bak iki ş ile yazıyorum... regal raptora kurban olun siz...

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Murat çemkirmişsin ama durumu kısa şekilde özetlemek gerekirse...

Dünyada gençler artık motosiklete binmek yerine atariye sarmış durumdalar.Yaşlılar desen uğraşmak istemiyor artık.Halihazırda motosiklete binen gençlerde chopperler ve cruiserlerı yaşlı amca,ağır abi işi gördüğünden bu model motosikletler rağbet görmüyor.Gençlerin(chopper seven gençlerimizi tenzih ederim) toto yukarda , ...çma pozisyonu alarak sürmek daha çok hoşuna gidiyor.Daha ciks duruyormuş, bu şekilde istiyorlar maalesef .Arada chopper severler azınlıkta kaldığından chopper modelleri daha çok beklersiniz diyorum....

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    ama abi almanyada, fransada, italyada, amerikada falan var bu modeller... yani hiçbir yerde üretmeseler anlayacağım... sadece türk gençleri senin dediğin gibi o halde...

bence türkiye gibi alım gücü kısıtlı olan ülkelerde çinlilere karşı yenilgiyi peşin olarak kabul etmiş olmalılar... çünkü eskiden vardı bu modeller, ne zamanki çinliler türk pazarına girdi, azalarak bittiler... aklıma başka bir açıklama gelmiyor...

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Rainmaker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama abi almanyada, fransada, italyada, amerikada falan var bu modeller... yani hiçbir yerde üretmeseler anlayacağım... sadece türk gençleri senin dediğin gibi o halde...

bence türkiye gibi alım gücü kısıtlı olan ülkelerde çinlilere karşı yenilgiyi peşin olarak kabul etmiş olmalılar... çünkü eskiden vardı bu modeller, ne zamanki çinliler türk pazarına girdi, azalarak bittiler... aklıma başka bir açıklama gelmiyor...
    Eeee tabi para ve düdük ilişkisi de yok değil işin içinde.

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Her şey kültüre bağlı aslında.Ne zaman bisikleti kafalardan çocuk oyuncağı olarak silip bir araç olarak yerleştirebilirsek.Motosiklette gerekli saygınlığı görecektir.

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Murat çemkirmişsin ama durumu kısa şekilde özetlemek gerekirse...

Dünyada gençler artık motosiklete binmek yerine atariye sarmış durumdalar.Yaşlılar desen uğraşmak istemiyor artık.Halihazırda motosiklete binen gençlerde chopperler ve cruiserlerı yaşlı amca,ağır abi işi gördüğünden bu model motosikletler rağbet görmüyor.Gençlerin(chopper seven gençlerimizi tenzih ederim) toto yukarda , ...çma pozisyonu alarak sürmek daha çok hoşuna gidiyor.Daha ciks duruyormuş, bu şekilde istiyorlar maalesef .Arada chopper severler azınlıkta kaldığından chopper modelleri daha çok beklersiniz diyorum....
    Atilla abi, 84 doğumlu ve 90larda çocuk olan biri olarak şanslı benim jenerasyon diyelim çünkü Allahtan Terminator, fatboy gibi bir cruiser efsanesine biniyordu filmde yoksa bizde domalarak gezerdik trafikte mazallah

Crime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yusuf Efdal ALPER
    Ziraat Mühendisi / Web tasarımcı
     Ghost 350 cc
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Tabiki pazarda olmayacaklar ıkıncı elı shadowuun 20bın tl 0 ı ne kadar olacak 30 bınlıra mı ? Honda turk pazarında tek marka halıne gelmek ıcın 2014 de eskı motorunu getır hondayı gotur kampanyası dahı yaptı yapıyordu,Hadı oldu dıyelım bu parası olan arkadaslar honda yerıne genellıkle kawasakı vulcans yada harley tercıh etmeyecek mı ?Ki konuya soyle bakalım hyosung gv 650 çin malı 25 lira klasmanındakı en ucu motor kim alıyor ? konu su 750 cc motoru turkıyede o fıyattan satamazsın daytona 350 bıle ( BİLE ) 14 lıra oldu kıme satıcaklar bu motorları merakla ızlıyorum.Bence buradakı konu su honda gerızekalısı 250 cbr yapıp 12 lıradan satacam dıye ugrasacagına yan urun olarak cruıserınıda yapabılır, neden dusuk cc choper ulkemızde yok ( Hıc bır sey yoksa yenı motor alan arkadas vergısını dusundugu ıcın motoru almıyor yuksek cc de ) ? Yamaha nazik işi motorlar uretıyor 125 lık motora 14 bınlıra para alıyor 350 cc chopperla pıyasaya gırse mecbur 20 25 bınlıra para cekıcek e onuda kımse almıcak İş çin malı motora kalıyor onuda ALLAH aşkına bır farı sokun de ıcındekı kablonun kalıtesıne bakın ne dıyeyım el insaf.Neyse konu uzar gıder olay şu alım gucumuz düşük 30 binlira 20 binlira gibi rakamlar motorsiklet için lüks,şayet bir öğretmenin maaşı 6 lira devlet memurunun maaşı 5 lira olsa olur mevcut ekonomide 30 liralık motorada biner Son bir şey daha johhny pag motorları neden yok malibu ile daytona arasında en az 30 tane fark sayarım kalite olarak daha ustun duruyor renk secenegı var fakat distirbutoröter bulamıyor nıye fıyatı çok gelicek vatandaşa, fıyatı cok gelicek.Bunun motorsikleti bisiklet gibi görmekle yada başka bir şeyle alakası yok bizim ülkemizde çoğu ınsanr az yakıyor dıye motora bınıyor ekonomi yapıcam dıye ...

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Haklısın Yusufum ama yine bizim ülkemizde ara sokakta kestane satan amcada bile 2,5-3 milyarlık iphone var... Ortalık 12-15 litre benzin yakan jiplerden geçilmiyor (sportage bile 12-14 yakıyor)...

Ben "devlet herkese birer shadow tahsis etsin" demiyorum. Sen getirirsin, alan alır alamayan bakar... Yahu ben Florya'da çalıştım 6 sene, aynı cadde üzerinde 4 tane porsche bayisi vardı. Adam Panamera alacak, hangisinden alayım diye düşünüyor yani... Mercedes 350 ye "çerez parası" diyen adamların ülkesi burası aynı zamanda... Biz o tayfadan olmadığımız için, madalyanonun o tarafını görmüyoruz ama baya bi zengin kesim de var...

Bu tip markalar piyasaya ürün sokarken, ya da ürün yelpazesini oluştururken elbette o toplumun alım gücünü düşünürler. Örneğin Amerikada bizdeki gibi 1.4, 1.2 motor seçenekli arka frenleri disk olmayan arabaları biraz zor satarsın. Türkiye gibi ülkelere itelerler bu modelleri... Ama bu modelden Türkiye'ye yollamıyorum demek enteresan...

Firmaları da anlamıyorum, para ve kar elbette önemli ama vizyon denen bir şey var. Bir akrabam dünyaca meşhur bir kahve zincirinin Caddebostan (Bağdat Caddesi üzeri, Türkiye'nin en pahalı ticari kiralarının olduğu yer) şubesinin müdürü... "Ne kadar kar ediyorsunuz?" dedim geçen, "her ay 100 bin tl civarı zarar ediyoruz" dedi. "Manyak mısınız lan kapatın gidin" dedim. "Reklam parası abi, her gün burdan binlerce insan geçiyor, herkes tabelamızı görüyor, bu reklamı parayla yaptırmaya kalksan milyonlar gider, 100 bin tl para mı dedi"...

Yani kardeşim, diyelim ki ben Murat Motor diye bir firma açtım... Honda bayiliği aldım... Shadow da 50 bin lira... Vereceksin yıllık 100 bin tl, 2 tane getirteceksin, vitrine koyacaksın onu, internet sitene koyacaksın, hatta diyeceksin ki "türkiyede sadece bizde 2015 shadow"... iki sene içinde seni bu ülkede bisiklete binen adamlar bile tanır. aksi halde yüzlerce bayiiden biri olursun, sadece semtin hevesli gençleri arada çay içmeye gelir o dükkana...

evet satılsa bile sen alamazsın, ben alamam ama alan çıkar kardeşim... illa ki çıkar, çıkıyor da... sorun vizyonsuzluk sorunu, sorun ticaret ithalat ihracat bilmemek, öğrenmek istememek, uğraşmak istememek, yaptığın işe artı değer katmak gibi kavramların bizim umurumuzda bile olmaması sorunu...

nickziki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat Uysal
    Dış Ticaret
     gitti gül gibi daytonam :(
     Antalya
    Beğenmiş
    278
    Beğenilmiş
    20
    Beyler alım gücüne çok değinmişsiniz ki haklısınız ama şunu da unutmayın ki Harley son 5-6 senedir dünyanın motorunu sattı ve hala satıyor. Ondan önce sokakta Harley görebiliyormuyduk kolay kolay ? Hatta öyle bi yere geldi ki TT 65bin euroya makine satıyor sıra var.
    Ha tabi bunlar biraz üst segment ve Harley Honda Kawasaki falan sağolsun ondan bu boşluğu dolduruyor. Düşük ccli alt segmentte dediğiniz gibi Çinlilerden başka yok ve onların da fiyatları belli. En dandiği bile para. Ama şahsi fikrim 350lik (bile) chopper/cruiser bilem bi çapır değil yani. Tabi ki burda para mevzuu işin içine giriyo bizde bunlarla yetiniyoruz, avunuyoruz. Yoksa sanmıyorum hiçbirimiz hayır demeyiz yüksek cclere iyice karadıktan sonra.
    İkinci el Shadowun fln fiyatı Yusuf kardeşim bence sıfırının ve muadilinin olmamasından dolayı piyasa şartları gereği 20binlerde. Getir sıfırını birkaç da çeşit olsun müşteri ne yapacağını şaşırsın sağlamları dışında ikinci elleri zor satılır gibime geliyor. Arz talep meselesi işte klasik. Talep var ama arzı daha az. O zaman da shadow sahibi istiyo bi harley parası.
    ama evet bizim motorlar daha doğrusu bizim türümüz pahalı bi tür. 125cclik motor o apaçilere yeter de bize yetmez. Hız bakımından değil tabiki çünkü biliyorum ki hiç birimiz öyle hızlı gitme sevdalısı değiliz. Homurtusu kesmez bizi ondan 1100lük motora içimiz gidiyor yolda gördüğümüzde.
    Johnny Pag konusunu hakkaten çözemedim ben :D Bi ara fırsat bulursam işten güçten ağzım da laf yaparsa görüşücem adamlarla ne işsiniz siz aga diye. Tabi ki bilgilendiririm

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Boşuna yormayın kendinizi ben ısrarla kültüre bağlıyorum.Batı veya Asya kültürlerinin ikitekere bakışıyla bizimkini karşılaştırın.

"Adaaam sende kim arabadan totoyu kaldırıp motora binecek"düşüncesindeki bu millet lüxe alıştı arkadaşlar konu parasal değil.Milletimiz en dandik diğer ülkelerde el arabası dahi olamayacak arabaya 50.000 tl verir senede 1100 tl vergisini verir dünya para kasko,trafik sigortası parası verir.Servisi varken "milletin ağız kokusunu mu çekeceğim"der,ısrarla işine arabayla gider.Sonrada Trafikten şikayet eder ağlar."Eeee Motosiklete bin o zaman"dediğinde de pahalı, çok yakıyor, tehlikeli vs. der bin dereden su getirir.

Boşversenize gerisini peh.Herşey kültüre ilgili .

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)