Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82

Benzin deposu temizliği

Arkadaşlar son zamanlarda benzinin azalmasına doğru depoyu yedeğe alıncada çalışmadığını gördüm ve bu gün boşluktan yararlanarak depoyu söktüm.
    Alttaki vanayı sükünce sadece hortumun kanalının açık olduğunu diğerinin tıkandığını gördüm.Pastan tamamen tıkanmış depoda benzin olduğu halde hortum boyundan aşağı düşünce kesik kesik çalışlmaya başlamıştı.
    1 litre benzini feda ederek hem vanayı hemde deponun içini temizlemeye çalıştım ama sanırım içinde paslanma var.
    Soruma gelirsek tamamen nasıl temizlerim içine çakıl koysam tamamen bpşaltma şansım varmı,yada başka türlü temizleme şansım varmı yoksa yeni depomu almalıyım.
    Birde deponun alt tarafında daha doğrusu ortasında hortum takılabilecek bir çıkış var,o ne işe yarıyor,ona herhangi bir şey bağlamamız gerekiyormu,Sanki tahliye yeri gibi geldi bana ama tam anlıyamadım.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,640
    Beğenilmiş
    6,883
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar son zamanlarda benzinin azalmasına doğru depoyu yedeğe alıncada çalışmadığını gördüm ve bu gün boşluktan yararlanarak depoyu söktüm.
    Alttaki vanayı sükünce sadece hortumun kanalının açık olduğunu diğerinin tıkandığını gördüm.Pastan tamamen tıkanmış depoda benzin olduğu halde hortum boyundan aşağı düşünce kesik kesik çalışlmaya başlamıştı.
    1 litre benzini feda ederek hem vanayı hemde deponun içini temizlemeye çalıştım ama sanırım içinde paslanma var.
    Soruma gelirsek tamamen nasıl temizlerim içine çakıl koysam tamamen bpşaltma şansım varmı,yada başka türlü temizleme şansım varmı yoksa yeni depomu almalıyım.
    Birde deponun alt tarafında daha doğrusu ortasında hortum takılabilecek bir çıkış var,o ne işe yarıyor,ona herhangi bir şey bağlamamız gerekiyormu,Sanki tahliye yeri gibi geldi bana ama tam anlıyamadım.
    .
    Bir forumda alttaki yazıyı buldum yardımcı olur sanırım
    depo altındaki çıkış borusu deponun hava almasını sağlıyor şişmesini engelliyor ve motor yan yattığında benzin tahliyesi yapıyor

Alıntı:M.D

1litre gaz yagi
    1/2 litre benzin

Yaklasik 1/2 kg ince temiz cakil taslar 5-10mm büyüklügünde (sakin ince kum almayin!!)

Deponun tüm aksesuarlarini söküp mantar tipa varsa hepsini kapatip bir yandan gaz yagi ve benzini dolduruyorsunuz!!

Bundan sonra ellere güc..

1/2 saat calkala yavrum calkala yapiyorsunuz.. Her yöne dogru ceviriyorsunuz...

Deponun ici piril piril oluyor ve icindende zarar vermiyor tuz ruhu gibi..!!

Sonradan icini temiz suyla yikayip hemen hava ile kurutup depoyu yerine monta ediyorsunuz..

Cakil kalmadigini kontrol etmek lazim ses ve görme yardimi ile..!!!

Sonradan depoyu agizina kadar benzinle doldurup makineyi calistiriyorsunuz..

Bu islemden sonra benzin filtresini söküp yenisini takmakta cok akillica bir istir....(ucuz parca ama cok önemli!!)

Motor uzun zaman duracagi vakit depoyu agzina kadar doldurup birakmak lazim...Icten pas yapmamasi icin !!

Ayrica karbürotorlu motorlarda karbürotordaki benzin bitene kadar motoru calistirip motor durmasini beklemek lazim..Bunu yapmayinca karbürotor ignelerinde(türkce adi neydi yaa?) benzin balcik gibi oluyor ve makine calismiyor..

Sonunda depoyu agzina kadar doldurup uzun zaman bekleyise alabilirsiniz....

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Teşekkür ederim,çok yardımcı oldunuz,tekrar söküp halletmem lazım.Ben içine biraz pas sökücü sıkıp sonra benzinle bir kaç kez boşaltıp tekrar doldurdum ve o benzini tabiki depoya koymadım,temizlik için bir kenara ayırdım .Çakılı duymuştum ama gaz hiç aklıma gelmemişti,gazın pas sökücü olduğunu bildiğim halde.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Hazır depo konusu açılmışken şunuda sorayım,tam doldurduğumda depo kapağından benzin kaçırıyor,acaba lastik contayı değiştirsem faydası olurmu yoksa kapağımı değiştirmem lazım.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,640
    Beğenilmiş
    6,883
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hazır depo konusu açılmışken şunuda sorayım,tam doldurduğumda depo kapağından benzin kaçırıyor,acaba lastik contayı değiştirsem faydası olurmu yoksa kapağımı değiştirmem lazım.
    Kapak contasını değiştirmek iş görür yada lastik şamyelinden bir conta kes araya koy iş görür

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapak contasını değiştirmek iş görür yada lastik şamyelinden bir conta kes araya koy iş görür
    Tekrar teşekkür ederim.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Başkanım bana verdiğin bilgileri başka bir arkadaşın yazdıklarından kopyaladığını biliyorum onun için sizi suçladığımı sanmayın ama anlatıldığı gibi gazyağı benzin ve çakılı (5mm.lik) taşlarını güzelce yıkadım ve depoya attım becerebildiğim kadar evire çevire çalkaladım ama daha sonra taşları bir türlü boşaltamadım.Tazyikli su doldurdum,ters çevirdim ,salladım ama çok az bir miktarı çıktı .Depo kapağının olduğu yer iç tarafo düz değil o yüzden ters çevirince taşlar kenarlarında kalıyor,sanırım alt tarafıda öyle veya çakıllar tem deliğe denk gelmiyor ve çıkmıyor.
    Kaynakla açtırsam kesin paslanacak ve bir işe yaramıyacak ,olmazsa yarın birde tazyikli hava tutturacağım ama sanırım tamamen temizlenmiyecek.
    İçinde taşlarla üzerine benzin koyup kullanmaya devammı etsem yoksa yeni depomu alsam.Depolarda çok pahalı sanırım.
    Önerebileceğiniz bir yol varmıdır.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,640
    Beğenilmiş
    6,883
    Gürol Bey çok üzüldüm böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim :(
    O taşlar nasıl çıkacak bilemedim :( dediğin gibi kapak altında perde saç varsa çok zor ya o saçı kaynakla aldıracaksın yada deponun altından görülmeyen yeriden bir delik açıp alttan boşaltılabilirmi acaba tabi bu işlem için kaynak gerekir ve kaynak paslanmaya sebep olur ama 1-2 sezon idare eder bu arada uygun çıkma depo araştırması yapabilir uygun bulunursa alınıp takılabilir
    Taşlar içindeyken benzin koyup kullanmak kısa dönemde olabilir ama taşlar ufalandıkça kum oluşur ve karbiratörü tıkar :(

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Üzülmenize gerek yok,her zaman herkese yardımcı olmak için harcadığınız çabayı görüyorum.
    Depo kapağından ışık ile baktığımda çakılları görebiliyorum direk elektrik süpürgesinin hortumunu sokamıyorum ama daha ince lastik hortumu süpürgenın hortumuna takarak nerde ise yarısını çıkarabildim.Bu fikir akşam aklıma geldiği için sonuçlandıramadım ama yarın daha uygun bir hortum bularak temizliyebileceğimi umuyorum.
    Hem depo kapağı hemde vananın takıldığı yer deponun içine doğru boru şeklinde uzantılı olduğu için boşaltırken yada çalkalarken dışarı çıkmıyor.
    Ben hem fikir almak hemde ilerde başka arkadaşların başına gelmesin diye burda dile getirdim yoksa amacım sizi üzmek değil.
    Çakılın ilerde kuma dönüşmesi ihtimali doğrudur.Buda bize bir tecrübe oldu.
    Herşey için tekrar teşekkür ederim.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Depoyu güzel bir şekilde temizleyip hemen gidip depoyu doldurdum ve tamircime gidip karbüratörüde temizlettim.
    Herhangi bir sıkıntı yok yanlız depoyu çok evirip çevirip uğraştığım için boyası harita gibi oldu.
    Boyacı arkadaşım var ona siyaha boyatsam üzerindeki stickerleri bulabilirmiyim,yada nerden bulabilirim.Düz siyah olursa hiç güzel olmaz gibi geliyor bana.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)