şimdiye kadar söylenenlerin hepsine katılıyorum. benim de eklemek istediklerim var.
bu sorunların çoğunun düzelmesi insanların motosiklet kullanıcı olmasına bağlı. tok açın halinden anlamadığı gibi motor kullanmayanda kullananın halinden anlamıyor. motor kullanıcısı arttıkça trafikteki davranışlar da değişecektir. şimdi tutup imza toplasak medya kuruluşlarına gitsek köprü ve otoyollardaki ücretler konusunda, insalar "motora o kadar para veriyorsunuz da otoyol ücretimi sorun oluyor" diyecekler. vergi desek yine aynı yorum ayrıca bu devlet yapısında o verginin düşmesini beklemek hayalcilik olur. ancak kullanıcı sayısı artar ve paralel olarak bu problemleri görenlerin oranı artarsa bir şansımız olabilir.
açıkçası ehliyet konusu en sakat konu. en başta ehliyet alma işlemi çok ciddi bir sektör konumuna gelmiş. her noktada yolmaya çalışıyorlar. herhangi bir eğitim de verilmiyor. evet kullanıcılar bilinçsiz, otomobil kullanana düşük cc motor kullanma yetkisini nasıl vereceksiniz denmiş katılırım. peki ehliyet alan herhangi bir eğitim alıyor mu bu konuda. ehliyet kurslarının büyük kısmı motor konusunda hiçbir eğitim vermiyor, veremiyor. kendi adıma 50ccye kadar ehliyetsiz, 125ccye kadar otomobil ehliyeti düşüncesini esteklerim. çünkü motor ehliyeti birilerine para kazandırmaktan başka bir işe yaramıyor. en azından ehliyet sınırlamasından kurtulan insanlar motor kullanmak konusunda daha istekli olacaklardır. sonuçta eğitim konusunda değişen hiçbir şey olmayacağı için insanların parası cebinde kalır. bu da en azından diğer sorunların çözülmesinde yardımcı olacaktır.
hepimizin şikayetçi olduğundan emin olduğum şey çin malı motorların aşırı derecede kötülenmesi. tamam iyilik veya kötülük konusu değil ancak uygun fiyatlı bu motorlar olmazsa kullanıcı sayısını arttıramayız. kullanıcı sayısı artmazsa da her motor kullanıcısının sorunları olan bu sorunlar imkanı yok düzelmez. motor sahibi olan arttıkça bu kültür de yayılacaktır, sorunların çözülmesi kolaylaşacaktır. sizden bir rica. internet ortamında ve diğer ortamlarda çin malı motorları kötüleyenlere bunu hatırlatın. ya bu motorlar satılacak ve insanlar konuya aşına olacaklar veya motorcular arabaların sıkıştırması ile yollarda ölmeye devam edecekler. dragstarları ile harleyleri ile mct250yi, keewayî regal'i kötüleyenlere bunu bir hatırlatalım yeri gelince.

DD250E-9
İzmir
0 Rh (+)