Arkadaşlar merhaba
Soracağım soru için belli bir yer varmı yoksa yeni konumu açmalıyım tam bilemiyorum.Geçenlerde uzun bir uğraş sonunda depoyu temizledim ve tamircime götürüp sibop ayarı ile beraber karburatörüde temizlettim.
Burdaki tamircide karburatör ayarı için senkron cihazı falan yok hava ayarınıda yaptımı bilmiyorum ama motor kompresöre binince her seferinde patlatma yapıyor.Her gaz kesmemde yapıyor bu sibop ayarından öncede böyleydi sonrasındada böyleydi.
Karburatör yerine takılırken karburatöre giren hava hortumunun çok yırtıldığını,eridiğini gördüm ve evvelsi gün ali ustadan sipariş verdim bu gün karburatörü yerinden çıkarıp uzun bir uğraş sonunda yerine taktım.
Geçen gün bir konuda hava ayarının 4 tür olması gerektiğini okumuştum acaba benimki kaç tur diyerek saydım.Biri 4,5 diğeri 6,5 turdu tur dediğim yarım tur.yani 360 değil 180 derece döndürüyorum.Bende her ikisini 4 er tur yaptım ama doğrumudur yoksa çalışma şekline göre biri az biri fazla olabilirmi ayrıca bu 4 tur tammı olmalı yoksa benim yaptığım doğrumudur.
Tam bir regal ustası olmadığı için aklım pek yatmıyor.Birde en iyi randıman veren en kaliteli buji hangisidir bana önerebilirmisiniz.
Bu arada kompresörde patlama bayağı azaldı sesde azaldı sayısıda.
Sorularım biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.Eksozumun içi boştu ve ben çok fazla sesten hoşlanmıyorum.apartmanın altında boş kapıcı dairesinde park ediyorum sabah erkenden balığa gitmek için çalıştırınca milleti rahatsız etmiyeyim diye eksozcuda içine susturucu yaptırdım ama pek randıman alamadım ve sanki patlamaların bir kısmı ekspzdan kaynaklanıyor gibi.
O yüzden delta motordan 350 liraya eksoz ısmarladım yarın kısmetse gelecek.Ali ustaya sordum 500 lira dediler.
İnşallah sesini normale çevirebilirim çünkü park ettiğim yer biraz alçak çalıştırmadam dışarı çıkaramıyorum.

regal raptör 250E-9
samsun
0 Rh (+)