Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Ekrem Sabaz
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

2. El motor alım işlemleri

Merhabalar. Ben Ankara'da okuyorum ama ikametim Mersin'de. Ancak motoru büyük ihtimalle Eskişehir den veya Ankara dan alacağım. Bu bir sorun olur mu ikamet yerimi degistirmem gerekir mi? Ayrıca eğer motoru babamın üzerine alırsam trafik sigortasından kurtulur muyum veya masrafı azaltabilir miyim? Simdiden Teşekkürler

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı ekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar. Ben Ankara'da okuyorum ama ikametim Mersin'de. Ancak motoru büyük ihtimalle Eskişehir den veya Ankara dan alacağım. Bu bir sorun olur mu ikamet yerimi degistirmem gerekir mi? Ayrıca eğer motoru babamın üzerine alırsam trafik sigortasından kurtulur muyum veya masrafı azaltabilir miyim? Simdiden Teşekkürler

Merhaba Resul motoru istediğin şehirden alabilirsin ruhsat kayıtlı olduğun adrese gelir
    Trafik siğortası yaş genç olunca çok yüksek rakama yapılıyor (risk faktörü) babanın üzerine yaparsan yaştan dolayı daha uygun fiyat çıkacaktır

Ekrem Sabaz
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Ancak babamla yılda en fazla bi kaç ay bir araya gelebiliyoruz yani bu sorun olur mu ben Ankara'da motorun sahibi Mersin de

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Ancak babamla yılda en fazla bi kaç ay bir araya gelebiliyoruz yani bu sorun olur mu ben Ankara'da motorun sahibi Mersin de

Allah korusun kaza bela Resmi bir işlem olmadıktan sonra sorun olmaz resmi tüm işlemlerde babanı isterler siğorta senede 100 - 150 tl gibi belki kar edersin o kadar

Ekrem Sabaz
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    O zaman en mantıklısı hiç riske girmeyip motoru kendi üzerime almak gibi duruyor. Çok teşekkür ederim Celil Abi

Eray Aksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,535
    Beğenilmiş
    1,544
    Kesinlikle en mantıklısı bu olur.Alın üzerinize kafanız rahat etsin.Bir durum olduğunda ya babanız yada siz zahmete girmemiş olursunuz.

Ekrem Sabaz
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Herkese iyi günler. Hayırlısıyla Pazartesi ilk motorumu alacağım, Siyah Daytona, kaskım bile hazır Şimdi benim tam olarak ne yapmam gerekiyor? Motoru ustaya baktırdık, notere gittik, aldık. Sonra? Sigorta yaptırmam gerekiyor, onu biliyorum. Ayrıca ruhsat için bi ücret ödüyor muyuz, yani bana noter ve sigorta dan başka masraf çıkacak mı bunu öğrenmem gerek çünkü ona göre bütçe ayarlıyorum Ha bi de Adana'da güvenebileceğim bi usta tanıyorsanız gerçekten çok memnun olurum. Bu mutlu günümde :D yanımda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Herkese iyi günler. Hayırlısıyla Pazartesi ilk motorumu alacağım, Siyah Daytona, kaskım bile hazır Şimdi benim tam olarak ne yapmam gerekiyor? Motoru ustaya baktırdık, notere gittik, aldık. Sonra? Sigorta yaptırmam gerekiyor, onu biliyorum. Ayrıca ruhsat için bi ücret ödüyor muyuz, yani bana noter ve sigorta dan başka masraf çıkacak mı bunu öğrenmem gerek çünkü ona göre bütçe ayarlıyorum Ha bi de Adana'da güvenebileceğim bi usta tanıyorsanız gerçekten çok memnun olurum. Bu mutlu günümde :D yanımda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum
    Öncelikle hayırlı olsun.

İşlemler aslında çok basit. Satıcı ile birlikte notere gidiyorsun. Noter satış sırasında plaka değiştirip değiştirmeyeceğini soruyor. Eğer plaka değişmezse masraf 90 küsür tl. Satış işlemi bitiyor, ruhsatı ve satış belgesini alıp çıkıyorsun. 1 hafta içerisinde zorunlu trafik sigortasını yaptırıp, bir emniyet müdürlüğüne ruhsat ve satış belgesi ile başvurup yeni ruhsatını alıyorsun.

Plaka dwğiştirmek biraz daha masraflı. Noter ücreti 190 küsür tl. Noter size "geçici" bir ruhsat verip eskisine el koyuyor. Sonra yine 1 hafta içerisinde zorunlu trafik ve plaka çıkartma işi. Plaka da yaklaşık 40tlye çıkıyor.

Ruhsat için bir ücret yoktu.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Resul şimdiden hayırlı olsun noter ve trafik siğortası dışında masrafın yok ruhsat evine ücretsiz posta ile geliyor sadece siğorta poliçesi yaptırırken her firmadan fiyat al çok uçuk farklı rakamlar veriliyor birde trafik siğortasını yaptırmadan ruhsat sana gelmez

Ekrem Sabaz
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Çok teşekkür ederim Celil abi bu benim için önemliydi bir de Adana da güvenilir usta buldum mu benden iyisi yok

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)