dün motorla dolaşmaya çıktım Çatalca taraflarına yol boştu biraz basayım dedim 140 a kadar çıktım daha sonra 60-70 le giderken motor teklemeye başladı çektim sağa stop etti,yeniden çalıştırayım dedim baktım elektrik yok,vurdurarak çalıştırdım ama gaz yemiyordu ite kaka yakınlarda bi oto tamircisi buldum adam ben motordan anlamam dedi neyse dedim bari anahtar ver dedim ödünç koltuğu söktüm sigortayı değiştirdim yine elektrik yok,akü kapağını kaldırdım o da ne kablolar erimiş içindeki akü kutup başları kopmuş akü kullanılamaz halde kabloları bi şekilde aküye iliştirip motora elektrik vermeyi başardım ama marş basmıyordu vurdurarak çalıştırıp servise kadar gitmeyi planlıyordum e5ten Florya'ya kadar geldim motor yine stop etti ittire ittire beş yol sanayiye kadar gittim orda en yakın motor tamircisine girdim,usta aküyü söktü araba aküsüyle elektrik verdi kaçak varmı yok mu diye motor normal bi şekilde çalıştı herşey normal dedi ,akü kabloları yenilendi yeni akü takıldı şimdilik bi sorun yok.sebebini sorduğumda ustada bişey söyleyemedi.Akü kabloları ve akü neden yanmış olabilir,kutup başları nasıl kırılır?konjektör yada statör arızası olabilir mi?daha önce böyle bi sorun yaşayan varsa bilgilendirirse sevinirim.

DD250E6C daytona 2013
İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
A Rh (+)