Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

cem öz
    çalışan
     regal 250 e9-B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

çok acill yardımmmm.

Merhaba. Öncelikle herkese kazasız sürüşler dilerim. Ben çok yeni bir regal 250 e9 kullanıcısıyım. Sorularım şunlar;

1- Motosiklet kullandıktan bir süre sonra çok ısınıyor. Takriben 10 (on) km yol yapsam dahi aşırı bir sıcaklık oluyor motorda. benim ilk motosikletim olduğu için anlamıyorum ama bu sıcaklık normal midir. Hani elinizi motor bloğunun üstünde sadece 2-3 sn. tutabiliyorsunuz

2-Bugün benzin aldım, pompacı depoyu ağzına kadar doldurdu ve tahliye borusunda atmaya başladı zar zor uzun uğraşlardan sonra deponun içindeki benzini başka hortumla çektik ve akıntı kesti. Bu normalmi ve benzini belli bir seviyeye kadarmı doldurmalıyım.

3-benzin musluğunda okun işaret ettiği üst-alt ve orta kısımlar neyi ifade ediyor. söylenene göre üst kısım ana depo fakat üst kısımda resimli olarak yarım kap alt kısım ise dolu kap görünüyor. Bu durumda sanki üst rezerv, alt ise ana depo anlamı çıkıyor yanılıyor muyum.

Şimdiden çok teşekkür eder saygılar sunarım

Türker Baltacı
    Matbaa Planlama&Maliyet
     Harley Davidson Sportster XL883L
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    Merhaba,

Öncelikle kendini Tanışma kısmında tanıtırsan bizde seni tanıyalım.

Soruların için cevaplarım şu şekilde olacak;
    1 - Bu sıcaklarda gayet normal,

2 - Depoyu çok Fazla doldurmamaya çalış,

3 - Benzin Musluğunda ok yukarı bakarsa ana depodasın, yana bakarsa vana kapalı konuma geçer benzin akışı durur , aşağıya bakarsa yedek depoyu açmış olursun. Yukarı bakar konumda kullanmanı tavsiye ederim, km takibi yaparak veya motor tekleme yaptığında aşağıya çevirerek yedek depoya geçersin.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Cem Ankara'dan aramıza hoş geldin
    Kendini Tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz
    Yeni RR un hayırlı olsun Güle Güle kullan

1- Bu az sıcağında motor bloğunun fazla ısınması normal fakat terslik varmı diye kontrol edeceğin yerler öncelikle radyatörün üzerindeki fanlar ara ara çalışıp duruyormu ısınca çalışıp soğuyunca durması gerekiyor sonra radyatörün suyu tammı kontrol et onuda motor stop halindeyken radyatörün üzerindeki kapağı aç parmağını içine sok parmağın suya deyip ıslanıyorsa suyu tamamdır parmağın ıslanmıyorsa suyu eksiktir oradan suyu ağzına kadar doldurabilirsin birde radyatörün yedek su deposu var su eksilince oradan çeker onun yeride sürücü koltuğunun en altında yere bakan kısımda şeffaf dörtköşe bir plastik kutu var onun içinde yarıya kadar su olması gerekiyor suyu eksikse koltuğun altındaki sağ yan kapağı aç akünün yanında siyah yuvarlak kapak var altından ince hortum çıkar oradan suyu doldurabilirsin

2 - Deponun tahliyesi bazen tam fuul yapınca özellikle motor yan ayak açık motor yan duruyorken kaçırma yapabilir motoru düzeltip dik duruma getirince keser ama kesmezse benzini fuul yapmadan az eksik koymak lazım o zaman kaçırmaz

3 - Benzin musluğu anahtarı üzerindeki ok işareti yukarı tutma madalının kuyruğu aşağı dönük olduğunda Ana depodan Çeker tam tersine döndürdüğünde yedek depoya geçer yedekte ortalama 30 km daha yol gider yedeğe geçip benzin aldıktan sonra anahtarı tekrar ana depoya geçirmeyi unutma yoksa yolda kalırsın anahtarın yönü iki tarafın arasında yatay olursa benzini keser

cem öz
    çalışan
     regal 250 e9-B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil ve Türker Bey çok teşekkürler. Tanışma başlığı kısmını bulamadım bu arada

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı bluecafe06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil ve Türker Bey çok teşekkürler. Tanışma başlığı kısmını bulamadım bu arada
    Tanışma başlığı : http://www.raptorriders.com.tr/forum...newthread&f=27

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)