Teşekkür ederim arkadaşlar,
Devam edeyim bari...
(haddim olmayarak) (Türkçe ve imla kuralları için özürlerimle)
* YOL, KM, HIZ
Yavrum motorum benim, ben sahibini yada kullanıcısını bu kadar seven, sayan bir makine görmedim. Son somununa, puluna kadar sizi korumak ister. Siz yolun cazibesine kapılarak basıp ibreyi 120-130 km'lere getirdiğinizde, aslında makineniz sizi, ALLAH KORUSUN, bir kazadan korumak için 100-105 km. ile yol alır. Amacı sizi kandırmak değil, korumaktır. Farkına varıp da "hey ne oluyor acep" derseniz veya km. göstergesine tık tık diye vurursanız, kızıp km. telini koparır, öyle kalırsınız. Sonradan "eyvah benim akıllı telefonum yok, nasıl yada kaçla gidiyorum" diye kaskın içinde kafa patlatmayın.
böyle olduğunu bilmiyormuşsunuz gibi davranın. Ancak bilin ki 400 km.'lik bir yola gidiyor iseniz, saatteki hızınız ibreye göre 100 km. ise hiçbir zaman 4 saate oraya varamazsınız. Ama aslan parçanız buna da hazırlıklıdır. 400 km.'yi 400 km. olarak ölçmez zaten, ya 380 km. yada 420 km. olarak ölçer ve sizi sevdiklerinize ve sevmediklerinize karşı korur. -'yi yada +'yı nasıl kullanacağınızı; sizi sevdiği için; size bırakır.
Yolu, hızı ve km'yi REGAL'e bırakın, merak etmeyin, o sizi sevdiklerinize veya gideceğiniz yere götürür.
REGAL ÖZGÜRDÜR, yolu,hızı ve km.'yi kendine göre ayarlar.
* SELE ve G:T
REGAL'in en hassas olduğu konulardır. Klasik, Daytona, Spyder (250 / 350 cc farketmez) hep sahibinin totosunu korumaya çalışır. Klasik serisi biraz daha insancıldır. Ancak Daytona ve Spyder kardeşleri totoya karşı oldukça serttir. (+18ve (sadece üyelere)
.................................................. ...............
.................................................. .................................................. ...
.................................................. .................................................. ...
.................................................. ............REGAL sahibini sever ancak devreye artçı girer ise, takke düşer kel görünür. Paylaşmayı hiç sevmez. Artçıyı mümkün olan en kısa mesafede devreden çıkarmaya çalışır. Çıkaramazsa artçıya teslim olmaz. Sahibine düşünsel baskı uygulayarak BOBBER olmaya çalışır. Aslında amacı sahibini kimseyle paylaşmak istememesidir. Çok kıskançtır. Dikkat etmek gerekir. Sürekli artçı ile dolaşırsanız, size de düşman olur. Ara sıra tek başınıza sürüş yapmanızda fayda vardır.
* "FAR"
REGAL sürekli barlarda ve gece kulüplerinde dolaştığından karanlığı çok sever. Onun için gece farı açıp yolculuk yapmak isteseniz de yolu pek fazla aydınlatmaz. Biraz takviye yapmamız gerekir. Önceki bölümde söylediğim gibi kendi kablolarını kullanmakta fayda vardır. tesisatına ek yapılmasını sevmez. Ancak far takviyesi (yanlara sis farı, ledler vs.) yaparsanız çok sevinir, şımarır ve tadından yenmez. Ancak fazla şımartmamak gerekir. Orijinal aküyü size değiştirtmek için uğraşır durur. Stoplarla hiç uğraşmaz, diğer marka motorlar gibidir. Arkadan gelen araçları hiç iplemez, yokmuş gibi davranır. Ancak sahibi olarak LED takviyesi (tesisat hikayesine uygun olarak) yapmak gerekir.
* "LASTİK"
En can alıcı konulardan biridir. Lastikler REGAL'in sahibine karşı en hassas ve mahcup olduğu konudur. Günlük hayat da her ey normal iken alımlı alımlı, heybetli heybetli dururken siz "LASTİK" derseniz, hemen iç dünyasına döner ve Çince bilmiyor iseniz o andan itibaren işiniz zordur. Küser, kırılır....
Hatta kontrol için benzinciye gitseniz elinizde hava tabancası ile öylece ortada kalırsınız. Acaba kaç bassam diye. Söylemez... Ama yola devam ederseniz size küçük küçük uyarılar gönderir. Arkayı bir sağa, bir sola oynatır sürekli olarak. Sizde 30-32 hava basıp, iki üç gün idare edersiniz.
bir anı
tuzla bölgesinde sürüş yaparken, penguenler o göbekle buzun üzerinde kayabiliyorlar, acep bende asfalt da kayabilir miyim diye denedikten sonra lastik değiştirmeye karar verdim. Çünkü ikimizde de fazla bir şey yoktu ama Yusufx2.....
Dedim ki "sana lastik alacam. vay anam vay, marşa bir basıyorum tek seferde, gaza dokunuyorum fırlıyor. Çok sevindi. Ancak bazı modellerde lastik bulmak zor ve maliyetli.. Hızır arkadaşıymış, yetişti. M......n lastik buldum ve aldım. çok sevindi.
Kısaca REGAL, iyi bir lastiği HAK ediyor, Çünkü ben de O'nu SEVİYORUM.
*******DEVAM EDECEK******

Yamaha dragstar 650 sport
İstanbul
AB Rh (+)
ve (sadece üyelere) 

bir anı