Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

ugur cabuk
    öğrenci
     yok
     bolu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Blackster 250

başlıkta da belirttiğim gibi bu model üzerinde yoğunlaştım . Tabii ki de öncelikle her yeni acemi ve kısa boylu motor ( daha önce kullanmamış ) aday binicisi olarak ilk sorum , boy sorusu . Cruiser model için ideal boy oranı nedir . Benim boyum 1,65 . Estetik durması açısından ziyade , diğer konular . Bacak boyum 72 cm ayakkabılarla 74-75 diyebiliriz . Vücut boy endeksi olarak kolların uzunluğu da boyuma göredir . İkinci sorum da tabiki de herkesin sorduğu o asıl soru , başlangıç için ideal midir ? Tabiki de daha öncesinde "honda gs1 " eğitimi almayı düşünüyorum bu eğitim yeterli olur mu bu motoru kullanmam açısından . Ve bu eğitim sonunda sıfır motor almak mantıklı mıdır ? Yaklaşık olarak fiyatı 9 bin tl civarı . İkinci el motorların fiyatlarını araştırdım yaklaşık olarak kullanım konusunda tedirgin yaşatmayacak bir çin motoru 3,500 - 6000 lira arası değişiyor . Fakat ikinci el olacağı için illa ki masrafları olacaktır diye düşünüyorum bu yüzden sıfır almayı ve masrafları en aza indirmekle üç aşağı beş yukarı aynı fiyata geleceğini düşünüyorum . Ve bir de tabii geçiş motoru olacaktır fakat yine en azından 2 yıl kullanmayı düşünüyorum bu motoru düşünürsem . Görüşleriniz , fikirleriniz benim için altın değerindedir .

Teşekkür ederim .

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Merhaba,önce bir kendinizi tanıtmanızı rica ederiz. Sitemize hoş geldiniz.
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

berkehrercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Berke Hür Ercan
    Öğrenci
     Honda Shadow Vlx 600
     İstanbul - Kozyatağı (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    28
    Sifirin masrafi daha fazla olacak hem acemisin o motoru yatiracaksin rodajini tam yapamayacaksin.Tavsiyem 2. El alman masrafi daha az olur temiz bulursan.Hondanin egitimi fena degil ama daha kapsamli vr iyi etigimler alan arkadaslar var sitede onlar da yazsin görüşlerini ona göre karar ver
    Daytona Army - Dragstar 650 Classic - Shadow Vlx 600

ugur cabuk
    öğrenci
     yok
     bolu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tabiki de , ismim uğur 25 yasinda ve su anda boluda ikamet etmekteyim . Üniversite öğrencisiyim biyoloji okuyorum ingilizce olarak ve bi firmada calisiyorum part time olarak . Uzun zamandir bir motosiklet hevesim vardi yani bu simdi baslayan bir heves degil .
    Uzun suredir arastirmalar yapiyorum bu konuda fakat hep uzaktan . Bu konuda ilk bas teorik bilgiler almak istedim , regal modellerinden 150 yi arastirdim ve simdi blackster i gordum . İkinci el sitelere de baktim ama 4 bin lira verip elimde kalma olasiligini cok dusundum cunku zaten bir cin motoru alacagim ve ikinci el de olmasi ne kadar mantikli olur ? Evet sifir almak da mantikli degil belki ama ben de zaten gerekli egitimi almadan da kullanmam motoru yani egitimi alip oyle aktif olarak kullanirim diye dusundum.

berkehrercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Berke Hür Ercan
    Öğrenci
     Honda Shadow Vlx 600
     İstanbul - Kozyatağı (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    28
    Farketmez ki bende aldim egitimi tecrubesizlikle oluyor illa
    Daytona Army - Dragstar 650 Classic - Shadow Vlx 600

sedarth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sedat Bilge
    Mühendis
     Regal Raptor DD 250 6-c
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı axel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabiki de , ismim uğur 25 yasinda ve su anda boluda ikamet etmekteyim . Üniversite öğrencisiyim biyoloji okuyorum ingilizce olarak ve bi firmada calisiyorum part time olarak . Uzun zamandir bir motosiklet hevesim vardi yani bu simdi baslayan bir heves degil .
    Uzun suredir arastirmalar yapiyorum bu konuda fakat hep uzaktan . Bu konuda ilk bas teorik bilgiler almak istedim , regal modellerinden 150 yi arastirdim ve simdi blackster i gordum . İkinci el sitelere de baktim ama 4 bin lira verip elimde kalma olasiligini cok dusundum cunku zaten bir cin motoru alacagim ve ikinci el de olmasi ne kadar mantikli olur ? Evet sifir almak da mantikli degil belki ama ben de zaten gerekli egitimi almadan da kullanmam motoru yani egitimi alip oyle aktif olarak kullanirim diye dusundum.
    Merhaba Uğur,

Öncelikle hoş geldin aramıza.Motor kullanma konusunda eğitim önceliği vermen gerçekten çok önemli.Bir çok kaliteli eğitim veren programlar var ama Boluda olman dezavantaj.Eğer istanbulda olsaydın iş daha kolaylaşırdı çünkü eğitimler gerçekten çok çeşitli ve farklı ekolleri temsil eden farklı sistemler öğretiliyor.Ama motoru kullanmadan gerçekten iyi bir eğitim alman gerçekten çok ama çok önemli hem senin hemde trafikte karşılaşabileceğin diğer insanlar için.

Motor seçimi konusuna gelince bence bu tamamen duygusal bir konu eğer motor kullanmayı ticari amaçla yapmayacaksan.Yani üzerine oturduğunda keyif alacağın , sürerken mutlu olacağın ve etrafınada bunu yansıtacağın senin yüzünde tebessüm bırakacak bir motora sahip olmalısın.Etrafta çokca model var , çinlisi var, korelisi var,japonu var, amerikanı var var oğlu var.Menşeine fazla takılma çünkü her motorun problemleri var ve sorun çıkartacak bu kesin.Pahalı motorun tamiride pahalı oluyor,bakımıda,kullanımıda ama daha az problem çıkarır da diyemem inan biraz şans meselesi.Az öncede söylediğim gibi motor seçiminde duygusal davran ve hoşuna gideni al.İyi bir eğitim al.Motoru yatırmak bir alternatif değil..Eğitim ise doğru seçim olacaktır.

Saygılarımla.

ahmet selim dalkılıç
    Akademisyen
     RKS Cruiser 250
     Türkiye
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    9
    Blackster 250 ülkemizde satılmıyor...

ugur cabuk
    öğrenci
     yok
     bolu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    İş ve okul yüzünden biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın . 'Sedarth' tavsiye ve görüşlerini dikkate alacağım çok teşekkür ederim .

ugur cabuk
    öğrenci
     yok
     bolu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Satılıyor hocam , üçerler diye bir firma satışını yapıyor .

ahmet selim dalkılıç
    Akademisyen
     RKS Cruiser 250
     Türkiye
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    9
    Alıntı axel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satılıyor hocam , üçerler diye bir firma satışını yapıyor .
    telefon edip sordunuz mu?

http://ucerler.com.tr/motosiklet/cho...-blackster-250

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)