Alıntı chiave Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaslar. uzun ugraslar sonucunda nihayet ilk motorumu alıyorum. maddi aksaklıklar nedeniyle ayın 19 undan sonra gidip alıcam. ama isi garantiye almak icin motoru bayiden ayırttım kapora karsılıgında. DAYTONA DD250 E6C mat siyah renkli modelini tercih ettim.

bundan once scooter ve bakkal motoru dedigimiz motorları kullanmıstım. vitesli motor olarak bu ilk tecrubem olucak. o acıdan biraz heyecanlıyım acıkcası. motordaki vites mekanikleri otomobilden cok farklı elbette.

bu motoru daha once kullanmıs veya kullanmakta olan arkadaslar tecrubelerini ve yeni baslayan biri icin yapmam gereken ve dikkat etmem gereken seyleri paylasırlarsa cok memnun olurum.

tesekkurler.
Hayırlı uğurlu olsun. Düz vitesli araba kullanabildiğini varsayarak diyorum ki, tüm süreç "beynini yeniden kodlamakta". Nasıl yani? Arabada debriyaj için sol ayağını kullanıyorsun değil mi? Şimdi Sol elini kullanacaksın. Gaz vermek için sağ ayak yerine sağ el. Vites yerine sağ ayak.

Bir kaç gün zorluk çekeceksindir. Sana tavsiyem ilk 3-4 gün trafiğin yoğun olmadığı yollarda kullanman (alışma süresinde bir de trafik yoğunluğu dikkatini dağıtmasın). Zaten birkaç gün içerisinde motora alışmış ve daha fazla yol arıyor olursun