Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

cem öz
    çalışan
     regal 250 e9-B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Ah bu yakıt sorunu

Merabalar. Yakıt konusunda ender rastlanan bir şansızlığa sahibim. Yedek depoya geçtikten sonra 5 km yapıp 30 TL'lik benzin aldım. tekrar yedek depoya 100 km olmadan geçti. 30 krş yakıyor. Çok fazla bu.Birde karbüratöre giren hava borularından biri tam oturmamış. hafif açık. oturtamıyorum çünkü borunun kimyası kaymış. Ustam ondan bir şey olmayacağını söyledi. 3. vitese attığımdada birşeyler zıngıldıyor sonra gazı bırakınca tekrar basındca kendine geliyor. Ben bir şey anlamadım bu işten. Celil Abi başta sen olmak üzere yardımınızı istiyorum.

otisabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emin Taşkıran
    Harita Mühendisi
     Regal Raptor dd250-e 10 2012
     İstanbul - Maltepe (Anadolu yakası)
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2
    Üç aşağı beş yukarı bende de aynı yakıyor. Benzine gelen zamları da göz önünde bulundurmak lazım. Zamanla daha az km yapıyoruz. Onun dışında hava filtresi tıkanmış olabilir. Başka bir sebep olarak ortalama 80 km/h den daha hızlı sürüyorsan yakıt tüketimi artıyor.
    i believe in the sky , not sunroof

Tuğrul Baylan
    Piping Designer
     Kawasaki Vulcan 800/Vn800
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    Alıntı bluecafe06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merabalar. Yakıt konusunda ender rastlanan bir şansızlığa sahibim. Yedek depoya geçtikten sonra 5 km yapıp 30 TL'lik benzin aldım. tekrar yedek depoya 100 km olmadan geçti. 30 krş yakıyor. Çok fazla bu.Birde karbüratöre giren hava borularından biri tam oturmamış. hafif açık. oturtamıyorum çünkü borunun kimyası kaymış. Ustam ondan bir şey olmayacağını söyledi. 3. vitese attığımdada birşeyler zıngıldıyor sonra gazı bırakınca tekrar basındca kendine geliyor. Ben bir şey anlamadım bu işten. Celil Abi başta sen olmak üzere yardımınızı istiyorum.
    Ortalama 50 TL depo doldurulduğunu düşünürsek 30 TL=100 km ise; 50 TL=166 km eder. Bu bahsettiğin çok korkunç rakam. Benim makine şehirlerarası normal seyirde 270 km sonra yedeğe geçiyor. Tapa gaz gittiğimde(130-160 km/s) 210 km gidiyor. Şehiriçi trafiğinde de 210 km gidiyor. Karbüratör ayarlarını kontrol ettir, hava filtresini temizlet, hatta ve hatta sen başka bir usta bul kendine.

Sevgiler.

tb

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı bluecafe06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Cem
    ilk önce ustanı değiştir karbiratöre giren boğazların yerinden çıkmış olması motorun tüm düzenini değiştirir çok yakar az gider boruların yerine oturtulması ve oradan hava almaması gerek orayı düzelttilden sonrada Altta yazıdığım km leri yapmazsa karbiratör ayarlarınında yapılması gerekebilir bende 30 tl lik alımlar yapıyorum 120 - 130 km gidiyorum normalide budur
    Zırıltı sesi gevşek bir yer vardır sesin geldiği yeri takip ederek bulmak gerekir

cem öz
    çalışan
     regal 250 e9-B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Teşekkür ederim

Celil Abi, Tuğrul Hocam Çok teşekkür ederim. Usta değiştirme meselesi kafamı kurcaladı. Sözde çok iyi bir ustaya gittiğimi düşünüyordum. Dün telefonda karbüratör hava alıyodur falan dedi ama. Neyse bir baktırayım kafam yatmazsa başkasına gidecem. Ankarada varmı bildiğiniz iyi usta.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)