Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Crime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yusuf Efdal ALPER
    Ziraat Mühendisi / Web tasarımcı
     Ghost 350 cc
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7

Radyotör bakımı Sorun ?

Merhaba raptor riders ailesi kolumun kırık olması sebebıyle 2 ay kadar bır sure motorumdan uzak kaldım gecenlerde motora bakım yapıp kucuk bır tur atmak istedim fakat şu tarz bır sıkıntım oldu ;
    Radyotöre sadece antifiriz koydum ve kabı nerdeyse full doldurdum.
    Motor ile yaklasık 20 km yol yaptım yapmadım motorun altından duman cıktıgını fark ettım bırde baktım kı radyotore su koydugumuz yerden su atıyor hareret basmaması ıcın kenara cektım asıl sorun sa sonradan karsıma cıktı fun calısmıyor :S Motosıkletcıye goturdum fun a elektrık gelmedıgını soyluyor fakat fanın altındakı musure elektrık gelıyor.Sorum su bu tarz bır durumda termostat fun arızasısı elektrık gelmesını engelleyebılır mı ? Yada bu makınaların bırden fazla sıgortası var mı ? Yada buna benzer bır durum basına gelen var mı geldıyse ne yaptı sızce sorun termostat tan olabılır mı ? yada su koyduk hava yaptı ondan fan acmıyor denılebılır mı mutlaka bırımızın basına gelmıstır antıfırıze full su koymayın yarı yarıya doldurup takılın mutlaka.
    -------------
    Live to Ride , Ride To Live

Hikmet Şenay
    Reklam - Medya Planlama
     BMW R1100RT
     Karşıyaka/İzmir
    Beğenmiş
    803
    Beğenilmiş
    200
    Merhabalar Crime, öncelikle geçmiş olsun. motorunuzdaki fanın RR Daytona'daki fanla aynı olduğunu varsayıyorum. Buna göre fanın arıza yapması daha düşük ihtimal. Önce fanın bağlantı soketini kontrol edin. Eğer soket takılı ise diğer ihtimali kontrol edebilmek için fanı yerinden söküp, fan ile soket arasındaki kabloları kontrol edin. Canlı hatta bulunan diodun lehimi sıcaktan zaman zaman atabiliyor. kablolarda da bir sorun yoksa fana direk 12v vererek fanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Fan bu şekilde çalışırsa hararet müşürünü kontrol edin. Bunların hiçbiri işe yaramazsa tekrar buraya yazarsınız. Radyatörün kapağından su atmasının sebebinin hararet yüzünden ısınan suyun basınç yüzünden kapaktan atması olduğunu düşünüyorum. Bu durum kapağın iyi kapanmadığını veya contasının eskidiğini gösteriyor. Normalde ısı yüzünden basıncı artan sıvının, bu gibi durumlarda taşırma kabına yönlenmesi gerekiyordu. Bu yüzden radyatör kapağınızı da kontrol edin.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Yusuf fan çalışmıyorsa senin sorunun radyotörün üstündeki fan müşürü bozulmuş müşüre elektirik giriyor ama çıkmıyorsa fana elektirik gitmez fan çalışmaz termostat'ın durumla hiç alakası yok termostat üzerindeki müşür sadece km deki hareret lambasını yakar
    Radyatöre sadece antifiz koymanın bir zararı yok tercih edilen yarı su yarı antifiz koymaktır ayrıca yedek su haznesinenin yarısına kadar su konur yarısının boş olması gerekiyor su genleşip fazla yer tutduğunda kabın içinde suyun genişleyecek yeri olması gerek ama sistem yinede kötü durumlar için siyah su takviye kapağının üzerine bir küçük delik koymuş hararet yapınca kaba sığmayan suyu oradan dışarı atıyor

Seçkin-67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Seçkin Çankaya
    operatör
     2015 regal raptor spyder 350
     Zonguldak
    Beğenmiş
    58
    Beğenilmiş
    195
    Fan çalışmama arızası bende de oldu müşürden şüphelenmiştim ama fanı sökeyim 12v adaptörle çalıştırayım dedim sökerken fan kablosunun içinden geçtiği kablo koruma hortumunun içinde yanlış bağlantı olduğunda ters dönmemesi için diyot var ordan lehimden kopmuş olduğunu gördüm yinde söküp kontrol ettim fan çalışıyor lehimledim taktım çalıştı belki senin arızada aynısıdır kontrol et

Crime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yusuf Efdal ALPER
    Ziraat Mühendisi / Web tasarımcı
     Ghost 350 cc
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Öncelikle görüşlerinizi belirtmeniz benim için çok önemliydi Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Seçkin-67 nın soyledıgı gıbı bır durum söz konusu olmus fan motorunun ıcınde kablo kopmus lehımlendi ve şu an değmesin maşallahı var
    -------------
    Live to Ride , Ride To Live

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)