Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Ender KADERLİ
    Uzman
     RR-Daytona 250
     İstanbul - Tuzla
    Beğenmiş
    19
    Beğenilmiş
    21
    Alıntı Birkan Bozkuş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi 250 cc daytonamdan yola çıkarak max yakacağı odur diye düşünüyorum
    Bezini 4,4 kuruştan hesap etsek 18 kuruş 4 litre gibi bir tüketime denk geliyor 250 için 350 için ise 4,5 litre hesap etsek 25 kuruşa falan denk gelir yanlışsam düzeltin.
    Konu laerrof tarafından (11.November.2015 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Ben spyderımı (250lik) 7000kmde aldım. 2 senede 13000km oldu. Samsun ordu arası yola da çıkıyorum, samsum şehir içinde de kullanıyorum. Motor "sıfır sıkıntı"lı değil, ama sıkıntıların hemen hepsi küçük, rutin ve kolayca çözebildiğim şeyler (2 haftada bir bujileri temizliyorum vb).

Bende açık hava filtreleri var ve bir depo benzin ile 260km civarında gidebiliyorum. Kişisel sayfamda detaylı inceleme mevcut.

Bana sokça sorulan soru memlunmusun oluyor. Evet memlunum, değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama değiştirirsemde 350lik ile değiştireceğim.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

Ender KADERLİ
    Uzman
     RR-Daytona 250
     İstanbul - Tuzla
    Beğenmiş
    19
    Beğenilmiş
    21
    Hiç hesapta yokken çok temiz bir daytona 250 tesadüf etti(resimler ve km öyle söylüyor ). Bakalım hafta sonu motosikleti görmeye gideceğim. Belki de nasip bu şekilde olacak bilemiyorum. Cumartesi günü Kartal da motosiklet ustası bulabilir miyim arkadaşlar

GökhanMüezzinoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gökhan Müezzinoğlu
    Muhasebe
     Honda Shadow Ace Deluxe 750
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    46
    Beğenilmiş
    54
    Alıntı laerrof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç hesapta yokken çok temiz bir daytona 250 tesadüf etti(resimler ve km öyle söylüyor ). Bakalım hafta sonu motosikleti görmeye gideceğim. Belki de nasip bu şekilde olacak bilemiyorum. Cumartesi günü Kartal da motosiklet ustası bulabilir miyim arkadaşlar
    Maltepe'de minibüs caddesinde eski Kiler'in yerine yeni açılan Carrefour Süper'in karşısında yetkili servis var. Oraya gidebilirsin. Bu arada benim Daytona'da satılık ilgilenirsen linki http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7373772/detay/

Ender KADERLİ
    Uzman
     RR-Daytona 250
     İstanbul - Tuzla
    Beğenmiş
    19
    Beğenilmiş
    21
    Alıntı darkviper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maltepe'de minibüs caddesinde eski Kiler'in yerine yeni açılan Carrefour Süper'in karşısında yetkili servis var. Oraya gidebilirsin. Bu arada benim Daytona'da satılık ilgilenirsen linki http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7373772/detay/

İlginize teşekkür ederim. Ne kadar siyah rengi sevsem de bu motorda beyaz başka duruyor

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    İlginize teşekkür ederim. Ne kadar siyah rengi sevsem de bu motorda beyaz başka duruyor
    Beyaz deyince devreye ben girerim Daha düşük km tercih etmek istersen forumdan Ferhat abi ve Fatih abi de motorlarını satıyor.Fiyat konusunda bir güzellik yaparız hepimiz
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6120169/detay/

fatih ekren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ekren
    işçi
     kawasaki vulcan s
     İistanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    32
    Beğenilmiş
    19
    benimki 250 daytona bahadır

Ender KADERLİ
    Uzman
     RR-Daytona 250
     İstanbul - Tuzla
    Beğenmiş
    19
    Beğenilmiş
    21
    Alıntı Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyaz deyince devreye ben girerim Daha düşük km tercih etmek istersen forumdan Ferhat abi ve Fatih abi de motorlarını satıyor.Fiyat konusunda bir güzellik yaparız hepimiz
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6120169/detay/
    Bu ilana her gün girip baktım ama 20000 kilometreyi görene kadar

525 kilometrede bir şey buldum şu anda yoksa 250 daytonayı hiç düşünmüyorum

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar Hyosung Gv 250 ile Daytona 350 arasında sürekli gittim geldim. Normalde Hyosung gerçekten iyi bir motor fakat fiyatları da bir o kadar iyi ve Hyosung alsam sıfır almam gerekecek ve alınca kalan masraflar belimi bükecek(aksesuar ve ekipman falan) derken Daytona 350 ye ciddi bir şekilde bakıyorum şu anda ama gönlüm bir taraftan da hala Gv 250 de.

Kullanan arkadaşlara yakıt konusunda bir sorum olacak İstanbul'da yaşıyorum. Motoru her ne kadar şehirler arası kullanmayı düşünsem de şehir içerisinde de hatırı sayılır bir biçimde kullanmam gerekecek. Bu makine ne yakar 100 km hızın altında şehir içi ve şehirler arası. Hyosung dan bariz şekilde fazla mıdır tüketimi?

Öte yandan RR dan elbetteki bir Hyosung sağlamlığını ve performansını beklemiyorum ama 2. el alacağım ve tecrübe kazanana kadar kullanacağım bir motorun da sürekli arızasıyla uğraşmak ve acaba beni yolda mı bırakacak endişesiyle yol yapmak istemiyorum. Tecrübeleriniz nedir? Özellikle 2011 sonrasındaki balansörlü daytona 350 ler için.
    Her iki motorun da avantajları var, dezavantajları var. Ben naçizane kendi görüşlerimi söyleyim. Hyosung gv 250 yi canlı gördüm sesini dinledim üstüne oturdum. Başka insanların motorlarını prensip olarak sürmediğim için motoru sürmedim. Ayrıca 250'lik daytona sahibiydim. 1600 km kadar kullanıp sattım. Sıfır almıştım 2012 model balansörlü kasaydı.

Regal raptor Daytona'dan başlayalım

Şekil olarak çok çok güzel bir motordur. Albenisi yüksektir. Dragstar kullanıyorum şimdi. Bugüne kadar resmini çeken olmadı motorun. Ama daytona varken milletin motorun resmini çektiğine şahit oldum Hele motordan sissy barı söküp tekli sele takacaksın, bide yapacak adam bulup yarasa gidon koyacaksın. Eksozu da yaptırdın mı değme keyfine

Çift karbüratörlü su soğutmalı sıralı çift silindir bir motordur. Yani v motor değildir. Bu tarz motorlar için handikap. Jiklelidir. 4-5 gün çalıştırmazsan canı çalışmak istemez özellikle kış aylarında. Ön de çift arkada tek disk fren vardır. Fren kabiliyeti gayet iyidir. Süspansiyonlar biraz serttir. İyi yol tutar ama konfordan feragat eder. Artçı Selesi çok incedir. Arkada uzun süre oturmak zordur. İki kişi kullanacaksan bunu dikkate al. Sürücü selesi daha rahattır. Fabrika çıkış lastikleri Cst diye bi marka. lastik değil bildiğin plastik. Alırsan ilk işin lastikleri değişmek olsun. Çok kötü lastik hele ki uzun yol diyorsun birde kış aylarına giriyoruz aman diyeyim. Krank balansörü var. Daha az titreşimi var eski modellere göre diyorlar. Eski kasa kullanmadım. Celil abi bu konuda daha iyi destek verir, kendisi yılların raptorcusudur. Eski yeni alayını bilir.

Genel konuşmak gerekirse güzel motor. Chopper keyfini yaşatır. Yağını suyunu eksik etmezsen, motoru çok zorlamazsan lastikleri de değiştirirsen sorun çıkarmaz. Ama bana kalırsa sıfır alınmaz. Sıfır 2012 modeli 7300e almıştım ben zamanında. Şimdi 9500 TL istiyorlar. Bence değmez o paraya. illa raptor alacam diyorsan temiz düşük km li 2. el bakabilirsin. 2013 e kadar 2. vites den atma gibi problemler vardı daytona da özellikle 10.000 km civarındaki makinelerde oluyordu bu. 2. el alırken çok dikkat et. 2014 model falan al alacaksan.

Şunu da ekleyeyim gidon ölçüleri standart değil. Vakti zamanında bi gidon yaptırayım dedim riser çapı 32 mm olduğundan ( standart dışı bir çap ) yaptıramadım. Yani gidon falan yaptırmak istersen uğraşırsın.

Gelelim hyosung gv 250 ye,

Bu motorun yavru dragstar gibi bir duruşu var Tipi klasik japon cruiser larının küçüğü. geçen gün bitane 2015 model sıfırını inceledim. Malzemesinin duruşu kalitesi falan gayet güzel. Ama burada zevk meselesi devreye giriyor. Klasik japon cruiser görüntüsü mü seni cezbediyor yoksa old school custom chopper görüntüsü mü. Buna sen karar vereceksin.

Motor da 90 derece v twin blok var hava + yağ soğutmalı. Zincir aktarmalı. Enjeksiyonlu 26 Hp. Oturuş pozisyonu falan aynı japon cruiserları gibi. Tabi en önemli fark enjeksiyon farkı. Enjeksiyon'un iyi tarafları var kötü tarafları var karbüratör e göre. Bi defa enjeksiyon arıza verirse yolda kalırsın. Çünkü elektronik bi sistemdir. Yakıt hava karışımını motor a mekanik olan karbüratör gibi hep aynı miktarda püskürtmez. Karışımı motordan, egzozdan gelen bilgilere göre ayarlar. Burada şunu ekleyeyim hyo larda da 2012 - 2013 modellerde enjeksiyon arızası sık görülen bir arıza idi. Son durum ne bilmiyorum. Ayrıca hyolarda egzoz da yaptıramazsınız dışarda çünkü oksijen sensörü var egsozunda enjeksiyondan dolayı. Bu da şu demek: pat pat atarak gitmez bu alet scooter sesiyle yola devam edersiniz. Enjeksiyonun iyi tarafı daha az yakar.

Her ne kadar motor v motor olsada üstündeki blok gt 250 dekinin aynısı ( hyo nun küçük cc'li sport motor u). cruiser/ chopper motorlardan beklenen; gücünü düşük devirde vermesidir. Yani yüksek viteste yokuş çıkabilmesi virajına göre 30 km hızı 4. viteste geçmek ve bu virajı alırken egzozdan gelen o pata pata sesini duymaktır hoşumuza giden. Hyosung görüntü olarak cruiser ama motor özellikleri spor bi motor olduğu için cruiser motoru karakteristiğine sahip değildir. Bunun avantajı ise yüksek devir çevirebilir ve bir cruiser dan çok daha atik ve hızlı olabilir. Ki 250 cc cruiser klasmanındaki en verimli motor hyo nunki. Fren olarak önde tek disk arkada kampana var. Bana göre 250 cc için iyi bir kombinasyon. Selesi raptordan çok daha rahat. Artçı selesi keza öyle.

Gelelim sonuca:

Ben motosiklete başlarken beni cesaretlendiren regal raptorun görsel cazibesi ve fiyat uygunluğuydu. Dolayısıyla direk gidip daytona aldım. Başka markalara bakmadım bile.Keyifle de bindim. Ama bugün olsa ben tercihimi gv 250 den yana kullanırdım. Hele illa sıfır takıntısı ile hareket edeceksem kesin hyosung gv 250 alırdım. Ne kadar regal raptor un kalitesi mct, zongshen, kuba ,xingyue vb. çinlilerle ile ölçülmeyecek kadar başarılı ise de, hyosung bu konuda regal den öndedir. Regal 350 almam gider hyo 250 alırım.

Sıfır takıntım yoksa ve uzun süre binmeyeceksem ikisinden birini 2. el temiz alır 2000 km biner acemiliğimi atar sonra satıp 2. el japon a dönerdim. Malum şimdi birinin sıfırı 9500 TL ötekinin 12500 TL.

Hatta motosiklet tecrübeniz varsa kawasaki en 500 ü 11 12 bine alabilirsiniz. Çok da atik motor. Youtube da türkçe incelemesi de var. Temizse kawasaki kalitesini de sonuna kadar yaşatır.

Hangisini alırsanız alın, hoşunuza gideni alın. Kalbinizde yatan hangisiyse o zaten çoktan bellidir.

Ender KADERLİ
    Uzman
     RR-Daytona 250
     İstanbul - Tuzla
    Beğenmiş
    19
    Beğenilmiş
    21
    Alıntı Mehmet.m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her iki motorun da avantajları var, dezavantajları var. Ben naçizane kendi görüşlerimi söyleyim. Hyosung gv 250 yi canlı gördüm sesini dinledim üstüne oturdum. Başka insanların motorlarını prensip olarak sürmediğim için motoru sürmedim. Ayrıca 250'lik daytona sahibiydim. 1600 km kadar kullanıp sattım. Sıfır almıştım 2012 model balansörlü kasaydı.

Regal raptor Daytona'dan başlayalım

Şekil olarak çok çok güzel bir motordur. Albenisi yüksektir. Dragstar kullanıyorum şimdi. Bugüne kadar resmini çeken olmadı motorun. Ama daytona varken milletin motorun resmini çektiğine şahit oldum Hele motordan sissy barı söküp tekli sele takacaksın, bide yapacak adam bulup yarasa gidon koyacaksın. Eksozu da yaptırdın mı değme keyfine

Çift karbüratörlü su soğutmalı sıralı çift silindir bir motordur. Yani v motor değildir. Bu tarz motorlar için handikap. Jiklelidir. 4-5 gün çalıştırmazsan canı çalışmak istemez özellikle kış aylarında. Ön de çift arkada tek disk fren vardır. Fren kabiliyeti gayet iyidir. Süspansiyonlar biraz serttir. İyi yol tutar ama konfordan feragat eder. Artçı Selesi çok incedir. Arkada uzun süre oturmak zordur. İki kişi kullanacaksan bunu dikkate al. Sürücü selesi daha rahattır. Fabrika çıkış lastikleri Cst diye bi marka. lastik değil bildiğin plastik. Alırsan ilk işin lastikleri değişmek olsun. Çok kötü lastik hele ki uzun yol diyorsun birde kış aylarına giriyoruz aman diyeyim. Krank balansörü var. Daha az titreşimi var eski modellere göre diyorlar. Eski kasa kullanmadım. Celil abi bu konuda daha iyi destek verir, kendisi yılların raptorcusudur. Eski yeni alayını bilir.

Genel konuşmak gerekirse güzel motor. Chopper keyfini yaşatır. Yağını suyunu eksik etmezsen, motoru çok zorlamazsan lastikleri de değiştirirsen sorun çıkarmaz. Ama bana kalırsa sıfır alınmaz. Sıfır 2012 modeli 7300e almıştım ben zamanında. Şimdi 9500 TL istiyorlar. Bence değmez o paraya. illa raptor alacam diyorsan temiz düşük km li 2. el bakabilirsin. 2013 e kadar 2. vites den atma gibi problemler vardı daytona da özellikle 10.000 km civarındaki makinelerde oluyordu bu. 2. el alırken çok dikkat et. 2014 model falan al alacaksan.

Şunu da ekleyeyim gidon ölçüleri standart değil. Vakti zamanında bi gidon yaptırayım dedim riser çapı 32 mm olduğundan ( standart dışı bir çap ) yaptıramadım. Yani gidon falan yaptırmak istersen uğraşırsın.

Gelelim hyosung gv 250 ye,

Bu motorun yavru dragstar gibi bir duruşu var Tipi klasik japon cruiser larının küçüğü. geçen gün bitane 2015 model sıfırını inceledim. Malzemesinin duruşu kalitesi falan gayet güzel. Ama burada zevk meselesi devreye giriyor. Klasik japon cruiser görüntüsü mü seni cezbediyor yoksa old school custom chopper görüntüsü mü. Buna sen karar vereceksin.

Motor da 90 derece v twin blok var hava + yağ soğutmalı. Zincir aktarmalı. Enjeksiyonlu 26 Hp. Oturuş pozisyonu falan aynı japon cruiserları gibi. Tabi en önemli fark enjeksiyon farkı. Enjeksiyon'un iyi tarafları var kötü tarafları var karbüratör e göre. Bi defa enjeksiyon arıza verirse yolda kalırsın. Çünkü elektronik bi sistemdir. Yakıt hava karışımını motor a mekanik olan karbüratör gibi hep aynı miktarda püskürtmez. Karışımı motordan, egzozdan gelen bilgilere göre ayarlar. Burada şunu ekleyeyim hyo larda da 2012 - 2013 modellerde enjeksiyon arızası sık görülen bir arıza idi. Son durum ne bilmiyorum. Ayrıca hyolarda egzoz da yaptıramazsınız dışarda çünkü oksijen sensörü var egsozunda enjeksiyondan dolayı. Bu da şu demek: pat pat atarak gitmez bu alet scooter sesiyle yola devam edersiniz. Enjeksiyonun iyi tarafı daha az yakar.

Her ne kadar motor v motor olsada üstündeki blok gt 250 dekinin aynısı ( hyo nun küçük cc'li sport motor u). cruiser/ chopper motorlardan beklenen; gücünü düşük devirde vermesidir. Yani yüksek viteste yokuş çıkabilmesi virajına göre 30 km hızı 4. viteste geçmek ve bu virajı alırken egzozdan gelen o pata pata sesini duymaktır hoşumuza giden. Hyosung görüntü olarak cruiser ama motor özellikleri spor bi motor olduğu için cruiser motoru karakteristiğine sahip değildir. Bunun avantajı ise yüksek devir çevirebilir ve bir cruiser dan çok daha atik ve hızlı olabilir. Ki 250 cc cruiser klasmanındaki en verimli motor hyo nunki. Fren olarak önde tek disk arkada kampana var. Bana göre 250 cc için iyi bir kombinasyon. Selesi raptordan çok daha rahat. Artçı selesi keza öyle.

Gelelim sonuca:

Ben motosiklete başlarken beni cesaretlendiren regal raptorun görsel cazibesi ve fiyat uygunluğuydu. Dolayısıyla direk gidip daytona aldım. Başka markalara bakmadım bile.Keyifle de bindim. Ama bugün olsa ben tercihimi gv 250 den yana kullanırdım. Hele illa sıfır takıntısı ile hareket edeceksem kesin hyosung gv 250 alırdım. Ne kadar regal raptor un kalitesi mct, zongshen, kuba ,xingyue vb. çinlilerle ile ölçülmeyecek kadar başarılı ise de, hyosung bu konuda regal den öndedir. Regal 350 almam gider hyo 250 alırım.

Sıfır takıntım yoksa ve uzun süre binmeyeceksem ikisinden birini 2. el temiz alır 2000 km biner acemiliğimi atar sonra satıp 2. el japon a dönerdim. Malum şimdi birinin sıfırı 9500 TL ötekinin 12500 TL.

Hatta motosiklet tecrübeniz varsa kawasaki en 500 ü 11 12 bine alabilirsiniz. Çok da atik motor. Youtube da türkçe incelemesi de var. Temizse kawasaki kalitesini de sonuna kadar yaşatır.

Hangisini alırsanız alın, hoşunuza gideni alın. Kalbinizde yatan hangisiyse o zaten çoktan bellidir.
    Mehmet Bey öncelikle verdiğiniz bu doyurucu bilgiler için çok teşekkür ederim. Doğrusu şu aşamada 350 Daytona dan bir miktar soğudum özellikle yakıt konusunda internette okuduklarımdan sonra. Şehiriçinde 5 litre ortalamayla gidenler var. Dolayısıyla Daytona olursa 250'nin sıfırını düşünüyorum.

Hyosunga gelince zaten orada ister istemez kalite yakıt ve fiyat farkı da devreye giriyor. Bir taraftan da o fiyatlara en 500 lerde var. Bu yola çıkarken aklımda sadece en 500 vardı diğer seçenekler mecburiyetten eklendi.

Ne kadar motosikleti ben satın alacak olsam da aile rızası olmadan o motora binmeyi pek istemiyorum doğrusu ailem hassas bu konuda. En 500 için pusuda bekliyorum eğer denk gelmezse uygun temiz bir şey fiyat olarak paramın hakkını verecek modelin sıfırına gideceğim sıfır motor almak için de sanırım yıl sonu daha uygun bir zaman olacak.

Kısacası halen kafam karışık durumda haftasonu gittim bir 250 lik daytonayı inceledim. Doğrusu hantal bir şey bekliyordum ama beklediğimden atik çıktı, frenleri de iyiydi ama ilginç olan egsoz sesiydi o motordan o sesi almak gerçekten ilginç, tek sorun vitesi boşa almaktı, bir de gidon olarak ilk defa o tarz bir motor kullandım ona alışmak sıkıntı olabilir manevra kabiliyeti de zayıf(Honda Magna'da bile makineyi bu kadar kontrol etme zorluğu yaşamamıştım ). Bu da beni korkutuyor o sebeple Hyosung şimdilik bir adım önde ama dediğim gibi bu tercih daha çok değişecek gibi. Yalnız 3 motoru tanıyan birisi olarak size yakıt konusunu sormak istiyorum özellikle. Şehiriçi trafiğinde aralarında ne kadar fark olacaktır litre bazında.
    Konu laerrof tarafından (17.November.2015 Saat 13:12 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)