Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

MErtugrulK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Muhsin Ertuğrul KÖMEK
    Öğrenci
     YOK
     Çanakkale/Merkez
    Beğenmiş
    116
    Beğenilmiş
    60

Exclamation Acemiye yardım | Başlarken

Ferhat ağabeyden motoru aldım, eve getirdim araçla sağ salim. Kapının önünde inceleme derken çalıştırdık ettik ve kapalı bir alana koydum.

Bugün temizlemek amaçlı indim, kontağı çevirdim. Çalıştırmaya çalıştığımda selenin alt kısmına doğru "cıııııııııııızt" sesi geldi. Mekanik ve elektriksel bir ses. Marşa basınca motor çalışmıyor yani. Jikle aşağıya doğru duruyordu, hiç ellemedim. Bir kaç kez daha denedim ancak nafile.

Akü, karbüratör ya da buji kaynaklı olabilir. Ancak dün tıkır tıkır çalışıyordu, sanırım yanlış bir şey yaptım.

Bunun dışında bir amatör sürücü olarak nelere dikkat etmem gerekli, paylaşabilirseniz kısaca sevinirim.

İyi günler. Teşekkürler.
    from tha ground unda!

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Ertuğrul bence sorun akü bitmiş sebebi kontağı açık bırakmış olabilirsin kontak arkaya ve öne döner ikisinin ortası kapalıdır motoru 2 ci viteste kontak açık olarak vurdurursan çalışır ama bilen biri yapması lazım olmadı aküyü şarz ettir tak çalışacaktır kolay gelsin

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    iyi akşamlar Muhsin,
    Ferhat arkadaşımızın makinesi temiz bir makinedir. Daytona hakkında kullanıcı olanlar daha iyi bilgi verirler ancak bizim motorlarda elektrik aksamı koltuk altında olduğundan bence söküp şase yapan bir kablo olup olmadığını kontrol etmen gerekir. Marşa bastığında hiç elektrik gelmiyorsa, yada hiçbir noktaya elektrik gitmiyorsa (far sinyal vs.) akü bağlantısından olabilir. marş motoru çalışıyor ancak motor çalışmıyor ise buji olabilir. klasik modellerde jikle yukarıda kapalı aşağıya doğru açılır. daytonayı bilmiyorum. Eğer jikle açık kullanım yaparsan, motorun boğulmasına neden olabilirsin. boğulmuş motor da çalışmaz.
    genel bir temizlik yapacaksan, bujileri de söküp (buji anahtarı ile dikkatli söküp takmak gerekiyor. yani diş atlamadan) temizlemek gerekir.

Muhsin Ertuğrul KÖMEK
    Öğrenci
     YOK
     Çanakkale/Merkez
    Beğenmiş
    116
    Beğenilmiş
    60
    Öncelikle kontak açık kalmadı ondan eminim. Elektrik gelmesinde de bir sıkıntı yok. Farlar vs yanıyor. Jikle aşağıya doğru duruyor ama okudukça kafam karıştı. Daytona 250 için jikle ne yönde açık ne yönde kapalıdır? Jikle açık kalırsa çalışmama durumu da oluyormuş.
    from tha ground unda!

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı MErtugrulK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle kontak açık kalmadı ondan eminim. Elektrik gelmesinde de bir sıkıntı yok. Farlar vs yanıyor. Jikle aşağıya doğru duruyor ama okudukça kafam karıştı. Daytona 250 için jikle ne yönde açık ne yönde kapalıdır? Jikle açık kalırsa çalışmama durumu da oluyormuş.
    Aküde az voltaj varsa farlar güçsüzde olsa yanar marş basınca kuvvetli dönüyorsa akü sağlam zayıf dönüyorsa veya tır tır diye ses yapıp dönmüyorsa akü bitiktir şarz etmek lazım sonra kaçak nerden yaptığını araştırmak lazım
    Jikle yukarıda kapalı aşağıda açık motor ısındıktan sonra yola çıkmadan jikleyi yukarı kaldırıp kapamak gerekir yoksa bujilere kurum yapar zor çalışır veya buji bozulur hiç çalışmaz

Muhsin Ertuğrul KÖMEK
    Öğrenci
     YOK
     Çanakkale/Merkez
    Beğenmiş
    116
    Beğenilmiş
    60
    Dediğim gibi jikle aşağıya bakıyordu. Sanırım benim dışımda görmeye gelen eş dost biri çevirdi, hiç ellemedim çünkü. Yukarıya çevirdim şimdi, kapattım direktifler doğrultusunda. Çalıştırmayı denedim ancak yine aynı şey oldu. Ses geldi ve kaldı öyle çalışmadı. Yarın yine deneyeceğim. Karbüratör, akü, buji; kontrol edeceğim bir şekilde. Kurcalaya kurcalaya bozmadan öğreneceğim umarım

Teşekkürler.
    from tha ground unda!

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    İlk çalıştırmada jikle açık olsun az gaz vererek dene çalışdıktan sonra motor ısınınca jikleyi kapat

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    ***DEVAM****
    Daha önce bir arkadaşımız aynı durumda kaldığında bujileri sökmüştük ve elektrik gelmiyordu ama koltuğu açamadığımız için bir müdahalede bulunamadık ama sonradan servise götürdüğünde sigorta atmış. Sen bir ses duyduğun için sigorta atmış olabilir.

Kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kadri P.
    Bilişim
     DD250e-9b (2016)
     İstanbul
    Beğenmiş
    29
    Beğenilmiş
    15
    Merhabalar yeni motorunuz hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Arkadaşların tespitlerine ilaveten Problem ateşlemede de olabilir. Marşın dönmesi iyiye işaret. Ateşleme düğmesini kontrol edin olmazsa motorunuzun ayaklığını kapatıp açın ayak müşüründe takılmalar yaşanıyor bazen.

Muhsin Ertuğrul KÖMEK
    Öğrenci
     YOK
     Çanakkale/Merkez
    Beğenmiş
    116
    Beğenilmiş
    60
    Teşekkürler, deneyeceğim.
    from tha ground unda!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)