RR 250 9B
kilo 87-95 arasında oynuyor (toplantılara bağlı)
lastik mi.h.len
ön30
arka 32 hava basıyorum.
Ancak hiç nitrojen kullanmadım. Niyetimde yok..
Ama arka lastik terbiyesiz ve 3 günde 25-26 ya düşüyor. devamli kontrol.
nitrojenle ilgili bir yazıda derki: (alıntıdır)
Nitrojen kuru ve yavaş-hareketli molekül yapısına sahip olan, kullanıldığı lastikte performans arttıran bir gazdır. Normalde lastik şişirilmesinde kullanılan hava (Oksijen) lastiğin duvarlarından sızarak, lastik hava basıncını düşürür. Oksijen, lastik duvarından geçimi sırasında, kauçuk bileşimlerini oksitleyerek hava kaçmasına (basıncının düşmesine) ve kauçuğun kötüleşmesine sebep olur. Kuru Nitrojen, uygun olan hava basıncını korur, lastiğin ısınmadan dolayı patlamasını engeller, jantların paslanmasını engeller ve de lastiği soğuk tutar.
Nitrojenin, Havaya (Oksijene) Olan Üstünlükleri:
* Oksitlenme nedeni ile oluşan kauçuk bozulması
* Jant paslanması
* Lastikte hava basıncının azalması
* Isınma
* Isınmadan dolayı artan hava basıncı
* Düzensiz hava basıncından dolayı oluşan bozuk lastik sırt aşınması
Nitrojen'in Özellikleri: Kuru Hareketi ağır Yanıcı olmayan bir gazdır.
Yarış Arabaları ve motosikletleri, nitrojeni kavramayı arttırmak ve ısıyı düşürmek için lastiklerinde kullanmaktadır.
Nitrojen'in bazı Kazançları: lastiğin Ömrünü arttırır (%25)
Nitrojen havadan 3 kat daha ağır hareket ettiği için lastikte daha uzun kalır.
Nitrojen lastiğin içten paslanmasını engellediği için çok kez lastiğin kaplanmasına olanak verir. (ben tavsiye etmem)
Nitrojen Dolu Lastiğe Hava Basmak Şişirme için kullanılan hava; %78 Azot (Nitrojen), % 21 Oksijen, % 0.9 Argon ve %0.1 diğer gazların karışımından oluşur. Yanlışlık nitrojenli lastiğe hava bastığınızda zaten havada yeterince fazla olan azotu, oksijen ile birlikte lastiğe basmış olursunuz. Fakat bu durumda lastiğin içindeki saf azot azalır ve %90 azot %10 oksijen bir dağılım söz konusu olur. Bu olay herhangi bir patlamaya yol açmaz ama yol tutuş da bir azalma gözlenebilir. (!?)

Yamaha dragstar 650 sport
İstanbul
AB Rh (+)
)