Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Crime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yusuf Efdal ALPER
    Ziraat Mühendisi / Web tasarımcı
     Ghost 350 cc
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7

Km Saati ve Yakıt Hipotezi

Merhaba raptorriders okuyucuları foruma gırıyorum ve aklıma takılan deneyımledıklerımı sızlerle paylaşmaya calısıyorum
    Bu sefer de yine farklı bir konu var dijital göstergeye sahip olan bir kaç motorla yaptığımız denemelerde saat gostergesının 4 km/h fazla gosterdıgını fark ettım.Arkadaşımın ıs yerıne gıderken onun motoru ev ıs arasını 17 km gosterırken benım motor 20 km gosterıyordu bunun ustune bu ancak km saatının fazla gostermesıyle mumkun dıyerek aynı hızlarda farklı motorlarla denemeler yaptık ortalama 3 4 km sureklı olarak fazla gosterıyordu bu benım ıcın bırazcık yıkım da oldu nedır aslında motor 140 yapmıyor 135 yapıyor aslında motorum 8300 km de degıl 8bınde gıbı dogal olarak km basına sureklı olarak hesapladıgımız yok 25 kurus yakıyor yok 22 kurus yakıyor ıbaresıde dogal olarak yalan oluyor yada mobeseden 70 le gectıgını dusunurken 67 le gectgını bılmen gıbı bır sey.Şimdi merak ettiğim konu şu bu durum benim motoruma özgü bir durum mu yoksa aramızda bu km saatı 4 km h den fazla gosteren de varmı bunu fark eden baska kimse varmıdır?Bu tarz bır durumun bır cozumude mevcutmudur ?
    -------------
    Live to Ride , Ride To Live

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Alıntı Crime Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba raptorriders okuyucuları foruma gırıyorum ve aklıma takılan deneyımledıklerımı sızlerle paylaşmaya calısıyorum
    Bu sefer de yine farklı bir konu var dijital göstergeye sahip olan bir kaç motorla yaptığımız denemelerde saat gostergesının 4 km/h fazla gosterdıgını fark ettım.Arkadaşımın ıs yerıne gıderken onun motoru ev ıs arasını 17 km gosterırken benım motor 20 km gosterıyordu bunun ustune bu ancak km saatının fazla gostermesıyle mumkun dıyerek aynı hızlarda farklı motorlarla denemeler yaptık ortalama 3 4 km sureklı olarak fazla gosterıyordu bu benım ıcın bırazcık yıkım da oldu nedır aslında motor 140 yapmıyor 135 yapıyor aslında motorum 8300 km de degıl 8bınde gıbı dogal olarak km basına sureklı olarak hesapladıgımız yok 25 kurus yakıyor yok 22 kurus yakıyor ıbaresıde dogal olarak yalan oluyor yada mobeseden 70 le gectıgını dusunurken 67 le gectgını bılmen gıbı bır sey.Şimdi merak ettiğim konu şu bu durum benim motoruma özgü bir durum mu yoksa aramızda bu km saatı 4 km h den fazla gosteren de varmı bunu fark eden baska kimse varmıdır?Bu tarz bır durumun bır cozumude mevcutmudur ?
    Selamlar YUSUF,

Yazını okuyunca, motorum için yazdığım yazı aklıma geldi. nostalji oldu. Aşağıda o yazıdan konu ile ilgili bir bölüm var. (Hoş görüne sığınarak.) Ancak bizim motorlarda bu var ve düzeltmek tabi ki mümkün... Ancak değer mi? bilmiyorum.
    .................................ALINTI........... .........
    * YOL, KM, HIZ

Yavrum motorum benim, ben sahibini yada kullanıcısını bu kadar seven, sayan bir makine görmedim. Son somununa, puluna kadar sizi korumak ister. Siz yolun cazibesine kapılarak basıp ibreyi 120-130 km'lere getirdiğinizde, aslında makineniz sizi, ALLAH KORUSUN, bir kazadan korumak için 100-105 km. ile yol alır. Amacı sizi kandırmak değil, korumaktır. Farkına varıp da "hey ne oluyor acep" derseniz veya km. göstergesine tık tık diye vurursanız, kızıp km. telini koparır, öyle kalırsınız. Sonradan "eyvah benim akıllı telefonum yok, nasıl yada kaçla gidiyorum" diye kaskın içinde kafa patlatmayın.

böyle olduğunu bilmiyormuşsunuz gibi davranın. Ancak bilin ki 400 km.'lik bir yola gidiyor iseniz, saatteki hızınız ibreye göre 100 km. ise hiçbir zaman 4 saate oraya varamazsınız. Ama aslan parçanız buna da hazırlıklıdır. 400 km.'yi 400 km. olarak ölçmez zaten, ya 380 km. yada 420 km. olarak ölçer ve sizi sevdiklerinize ve sevmediklerinize karşı korur. -'yi yada +'yı nasıl kullanacağınızı; sizi sevdiği için; size bırakır.

Yolu, hızı ve km'yi REGAL'e bırakın, merak etmeyin, o sizi sevdiklerinize veya gideceğiniz yere götürür.

REGAL ÖZGÜRDÜR, yolu,hızı ve km.'yi kendine göre ayarlar.

............................/..........................................

nickziki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat Uysal
    Dış Ticaret
     gitti gül gibi daytonam :(
     Antalya
    Beğenmiş
    278
    Beğenilmiş
    20
    Bende yazın yaptığım ufak çaplı bir uzun yolda telefondan tüm yolu ölçmüştüm. Uzun bir düzlükte kaç yapıyor diye denediğim zaman 140ı gördüğümü iyi hatırlıyorum. Belki biraz daha fazla gidebilirdi ama gitmedim. Telefondaki kayıtları incelediğimde en yüksek sürati GPS 120 olarak ölçmüş. Bana da sanki hız arttıkça fark artıyor gibi geliyor ama başka bir ölçüm yapmadım. Ama kesin birşey var, kesinlikle doğru ölçmüyor. Bende farklı düşünmek istemiyor, Süleyman abi gibi iyimser davranıyorum, üstüne gitmiyorum ölçerek fln
    Don't Fucking Die !!!

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Bizim RR lar hız artıkça daha fazla fark yaparak fazla km gösteriyor maksat kullanıcı mutlu olsun

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim RR lar hız artıkça daha fazla fark yaparak fazla km gösteriyor maksat kullanıcı mutlu olsun
    Bizde böyle mutlu oluyoruz zaten başkan. Hızdan değil sürmekten zevk alıyoruz

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Bende de tam tersi bir durum söz konusu. Samsun->Ordu arasında sık gidip geliyorum. Kadranın hatasız çalıştığına emin olduğum aracım ile Samsun benzinlik->Ordu->Samsun Ev yolu 320 km ölçerken, Spyder ile Samsun diğer Benzinlik(birinciden daha uzak)->Ordu->Üniversite (Evden 7-8km sonra, dolayısı ile en az 330km görmeyi bekliyordum) 300km ölçü. Ben de %10 eksik yazıyor diye yorumladım.

GPS hız ölçümü ile ilgili de şöyle bir olay yaşadım, arabamın kadranı 100 iken (hatasız olduğuna emin sayılırım) GPS 95 gösteriyordu. Bu farkın GPS'teki hata payı ile orantılı olduğunu düşünüyorum (GPS sistemleri en iyi durumda +-6 metre hata payı iel yerinizi belirler. Hız hesabı da 1 saniye içerisindeki yer değişiminden hesaplanır).
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

Crime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yusuf Efdal ALPER
    Ziraat Mühendisi / Web tasarımcı
     Ghost 350 cc
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum ve bu km olayı motordan motora göre değişiyor anladıgım kadarıyla benım motor yalnızca 4 km fazla olcuyor 120 ıle gıtsende 50 ile gitsende farketmiyor fakat Kerem beyın kı az olcuyormus yada arkadasımın daytona 250 si mesela 150 yapabiliyor Yorumlardaki guzel sözler farklı bir bakış açısıda kazandırdı aslında yorumları guzellıgınden bu ne bıcım ıs dıye kızamadım :D
    -------------
    Live to Ride , Ride To Live

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)