Yusuf Efdal ALPER kardeşim; böyle sorunlar elbette olacaktır. En nihayetinde, bu segmentin en iyisi olsa da Çin malı makinelerimiz var. Bu tarz sorunların olması elbette normaldir. Her partiden çıkan ürün bir önceki partiden farklı olabilir. Ama bu seni makineden soğutmamalı bence. Bu bir makine ve bozulmayan bir makineyi henüz üretmediler.

Bu sezon sonuna doğru Güney Ege Turuna çıktığımda aynı sorunla karşılaştım. Akşama kadar İzmir'in neredeyse heryerine, her parçacısına uğramama rağmen yine de Radyatör fanını bulamadım. Akşam oldu fakat yılmadım. Turuma fansız bir şekilde devam ettim ve tamamladım. Tur bittikten birkaç hafta sonra ise fan siparişi verip satın aldım.

Demirtaş Motosiklet'ten siparişimi verdim. Sağolsun arkadaşlar epey ilgililerdi. Daytona 250 CC Radyatör fanı istiyorum dediğimde "Aaa tamam abi hemen gönderiyoruz" demediler. Farklı modeller olduğundan, herhangi bir yanlışlığa sebebiyet vermemek amacıyla üzerinden ölçü almamı istediler. En nihayetinde de fan doğru bir şekilde teslim edildi ve kendim montajını gerçekleştirdim.

Sponsorumuz bana bunu 140 TL'ye gönderdi. Belki de sen bunu dışarıdan yarı fiyata aldın ve bu tür sorunla karşı karşıya kaldın. Bir de şu açıdan düşün. Sattın makineni diyelim. Gittin Japon marka bir makine aldın. Fiyatları Regal Raptor'dan ucuz olacak mı zannediyorsun? Mesela bende Kawasaki Vulcan 800 var. Radyatör fanı bozulmuş olsa bugün cebimden çıkacak para 300 TL olacaktır.

Motosiklet işi keyif işi. Ama ekonomik bir keyif değil malesef. Ve tüm sorunlarımızın çözümü maddi olanaklarla sağlanıyor. O yüzden de büyüklerimizin sıkça söylediği bir söz geldi aklıma: "Ucuzun illeti, pahalının hikmeti vardır."

Sevgiler.

tb