Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Kadir Eraslan
    PTT
     RR Spyder 250
     İstanbul - Esenler (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    89
    Beğenilmiş
    69

Spyder arka frenim tutmuyor

Hayırlı akşamlar abilerim ablalarım kardeslerim. ismim Kadir, Forumun takipçisi olsam da aranızda yeniyim. RR Spyder kullanıcısıyım.
    Arka frenimin balatası bitmiş ben fark edene kadar biraz çizilmiş disk aynası. Çok fazla derin çizikler yok yüzelsel çizilmiş. Fakat yeni balata alıp değiştirdigim zaman frenim hiç tutmadı. yani bitik balata ile bile tutuyordu fren. mekanızmanın hidroliğinin havasını aldım, kaliperlerin etrafına kadar her yerini güzelce temizledim ne yaptıysam olmadı. burda aklıma 2 tane soru takıldı.
    1.ufak tefek çizikler frenin hiç tutmamasına sebebiyet verir mi? ( disk aynası mı değişmeli? )
    2. yanlış balata secimi mi yaptım?
    fren mekanizması çalısıyor zannedersem. ayağım frendeyken bi iki tur attım döndüğümde disk epey ısınmıştı.
    Anlayamadığım kısım bitik balatayla bile gayet iyi tutarken ( çiziklere ragmen) sıfır balata taktığımda hiç tutmaması.
    balata değiştirirken söktüğüm parçaları doğru yerlestirmemiş olabilme ihtimalim de vardır belki emin değilim ama parçalar yerine tam oturmazdı o zaman diye düşünüyorum.
    Tamircilere güvenmiyorum bi çok kez kanıtladılar bunun nedeni zira kendim çözemezsem en son çare..
    Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum.

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Alıntı eNkaZw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı akşamlar abilerim ablalarım kardeslerim. ismim Kadir, Forumun takipçisi olsam da aranızda yeniyim. RR Spyder kullanıcısıyım.
    Arka frenimin balatası bitmiş ben fark edene kadar biraz çizilmiş disk aynası. Çok fazla derin çizikler yok yüzelsel çizilmiş. Fakat yeni balata alıp değiştirdigim zaman frenim hiç tutmadı. yani bitik balata ile bile tutuyordu fren. mekanızmanın hidroliğinin havasını aldım, kaliperlerin etrafına kadar her yerini güzelce temizledim ne yaptıysam olmadı. burda aklıma 2 tane soru takıldı.
    1.ufak tefek çizikler frenin hiç tutmamasına sebebiyet verir mi? ( disk aynası mı değişmeli? )
    2. yanlış balata secimi mi yaptım?
    fren mekanizması çalısıyor zannedersem. ayağım frendeyken bi iki tur attım döndüğümde disk epey ısınmıştı.
    Anlayamadığım kısım bitik balatayla bile gayet iyi tutarken ( çiziklere ragmen) sıfır balata taktığımda hiç tutmaması.
    balata değiştirirken söktüğüm parçaları doğru yerlestirmemiş olabilme ihtimalim de vardır belki emin değilim ama parçalar yerine tam oturmazdı o zaman diye düşünüyorum.
    Tamircilere güvenmiyorum bi çok kez kanıtladılar bunun nedeni zira kendim çözemezsem en son çare..
    Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum.
    Kadir kardeşim tanışma başlığında kendinden bahsedersen ki baya olmuş foruma katılalı hani kimsede demez zaten frenin tutmayıncamı yazıyosun diye. 😃

Öncelikle geçmiş olsun . Yeni balata alışana kadar tutmaz ve zayıf olur. Disk yüzeyindeki çizikler elle farkedilir derecedese balatada kendine yer yapana kadar frenin zayıf olucaktır bunuda aklından çıkarma. He sistemin havasını alırken hidroliğinide tamamladın umarım. Yada diske balataya hidrolik bulaştırmadın inşallah. Yağlandıysa balata tutmaz çnkü. Mekanizmada sıkıntı yoksa. Korkulcak bişey yok. Balatada sende alışırsın. 😃 😃 yinede ihmal etme. Fren çünkü...
    Konu Bypale tarafından (23.December.2015 Saat 01:10 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Kadir aramıza hoş geldin
    Fren diskindeki kılcal ince çizikler frenin tutmasını etkilemez derin çizik varsa değiştirmek pahalı geliyorsa tornacıya diskin üstünün çizigini traşlatabilirsin ucuz olur
    Bunun dışında fren önce tutuyorsa balata değişim sonrasında tutmuyorsa akla ilk gelen hava yapmış olması ama havasını aldım diyorsun ama içinde birazda hava kalsa bile fren tutmaz frene basılı tututunca balata ısınıyor değişsin buda dediğin gibi klaperlerin balatayı diske yapıştırdığını gösteriyor bu durumda aklıma şu geliyor temizlik için balata ve diske wd 40 tarzı bir sprey sıktınmı öyle bir durum varsa fren ısınır ama tutmaz çünki spreylerin çoğunun içeriğinde yağ vardır buda frenin tutmasını engeller motoru freni basılı tutarak kullanıp balatayı ısıtıp yavaş yavaş yağı kurutup normale dönebilirsin

Kadir Eraslan
    PTT
     RR Spyder 250
     İstanbul - Esenler (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    89
    Beğenilmiş
    69
    Gerçekten hoş buldum aranıza kabul ettiğiniz için minnettarım. Uğur abi haklısın valla biraz öyle gibi durdu ama telafi edeceğimden emin olabilirsiniz
    Celil abi balataları yağlanmıs olabilme ihtimaline karsın çok az zımparaladım, diski benzinle sildim tertemiz oldu ikisi de. yarın biraz alıstırmayı deneyeceğim. havasını tekrar kontrol edip üzerine ekleme yaparak tabiki. tornacı fikrini hiç düşünmemiştim bu da bi alternatif oldu sağolasın. disk aynası 150 tl hadi bi şekilde alınır o, fakat sorun onda değilse o can sıkar işte daha öğreneceğim çook şey var bu yüzden kendi basıma buyruk hareket etmek yerine sizin gibi tecrübeli değerlerle istişare etmek en doğru şey olacaktır

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)