Hayırlı akşamlar abilerim ablalarım kardeslerim. ismim Kadir, Forumun takipçisi olsam da aranızda yeniyim. RR Spyder kullanıcısıyım.
Arka frenimin balatası bitmiş ben fark edene kadar biraz çizilmiş disk aynası. Çok fazla derin çizikler yok yüzelsel çizilmiş. Fakat yeni balata alıp değiştirdigim zaman frenim hiç tutmadı. yani bitik balata ile bile tutuyordu fren. mekanızmanın hidroliğinin havasını aldım, kaliperlerin etrafına kadar her yerini güzelce temizledim ne yaptıysam olmadı. burda aklıma 2 tane soru takıldı.
1.ufak tefek çizikler frenin hiç tutmamasına sebebiyet verir mi? ( disk aynası mı değişmeli? )
2. yanlış balata secimi mi yaptım?
fren mekanizması çalısıyor zannedersem. ayağım frendeyken bi iki tur attım döndüğümde disk epey ısınmıştı.
Anlayamadığım kısım bitik balatayla bile gayet iyi tutarken ( çiziklere ragmen) sıfır balata taktığımda hiç tutmaması.
balata değiştirirken söktüğüm parçaları doğru yerlestirmemiş olabilme ihtimalim de vardır belki emin değilim ama parçalar yerine tam oturmazdı o zaman diye düşünüyorum.
Tamircilere güvenmiyorum bi çok kez kanıtladılar bunun nedeni zira kendim çözemezsem en son çare..
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum.

RR Spyder 250
İstanbul - Esenler (Avrupa Yakası)
0 Rh (-)