Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

John blaze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre öcal
    Üni. Öğrenci
     Yok(Spyder 250 düşünüyor)
     Ankara
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2

Post Aileyi nasıl ikna ederim???1?

Saygı değer raptorriders sakinleri ben 18 yaşında kanı kaynayan ve motor delisi olan bir adamım ama ailem motor almama çok karşı bide sağlıkçı olunca aile üyeleri kazadan çok korkuyorlar biraz ikna olur gibi davrandılar ama hem onların gönlünü rahat ettirmek hemde kendi gönlümü rahat ettirmek için neler yapa bilirim? Birde daha önce arkadaşların Scooterlarını felan sürdüm ilk motor olacak Ankara gibi bir yerde sizce Spyder 250 bana gider mi Kilo 87 boy 1.78 şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize saygılar.

NumanYILDIRIM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Numan YILDIRIM
    ACİL SERVİS BİLGİ İŞLEM
     REGAL RAPTOR DD250E-9
     KOCAELİ-KÖRFEZ
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Emre kardeşim önce kendini yeni üye kısmında tanıtman gerekiyor. Yöneticiler daha doğru bilgi verirler sana ama benden sana tavsiye aileni ikna etmen eğer kendi başına iş yapıp alırsan ailen aklında olacağı için gönül rahatlığıyla süremezsin. Şöyle birşey dene Ankara'da çok güzel bir teşkilat var onlarla birlikte sürüş yapacağını etkinliklere katılacağını işi bilen kişilerle süreceğini söyleyebilirsin. Ayrıca Spyder 250 dediğin alet çok heybetli uzun bir makina ilk motorun olacaksa seni çok hırpalar. Manevra kabiliyeti diğer modellere göre daha az. Bence ilk alet için daha altına uygun rahat manevra yapacağın birşeyler düşün.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Seviyorsan git konuş bence panpa
    Paran hazırsa direkt git al bence.İlk bir hafta içinde kaza falan yapmazsan alışıyorlar kendiliğinden.Ben öyle yapmıştım

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı NumanYILDIRIM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emre kardeşim önce kendini yeni üye kısmında tanıtman gerekiyor. Yöneticiler daha doğru bilgi verirler sana ama benden sana tavsiye aileni ikna etmen eğer kendi başına iş yapıp alırsan ailen aklında olacağı için gönül rahatlığıyla süremezsin. Şöyle birşey dene Ankara'da çok güzel bir teşkilat var onlarla birlikte sürüş yapacağını etkinliklere katılacağını işi bilen kişilerle süreceğini söyleyebilirsin. Ayrıca Spyder 250 dediğin alet çok heybetli uzun bir makina ilk motorun olacaksa seni çok hırpalar. Manevra kabiliyeti diğer modellere göre daha az. Bence ilk alet için daha altına uygun rahat manevra yapacağın birşeyler düşün.

Teskilatlarindan bizzat tanışmak ve görüşmek istiyoruz. Ankara için el ele

Umut Soydaner
    Öğrenci
     Regal Raptor 250 CC Daytona
     İstanbul - Fatih (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    430
    Beğenilmiş
    217
    Bahadır'a aynen katılıyorum akşam eve git ben motor aldım de
    işin şakası bi yana gerçenten aile faktörü çok önemli. Öncelikle seni koruyacak ekipmanları göster artılarından ve eksilerinden gerçekçi bi şekilde bahset kaldı ki seninde bunları iyi bilmen gerekiyor. Güvenli süreceğine söz ver yani açıkçası kendini kanıtlaman lazım. Bol Şans

berkehrercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Berke Hür Ercan
    Öğrenci
     Honda Shadow Vlx 600
     İstanbul - Kozyatağı (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    28
    Dostum ilk firsatta ise gir parani biriktir ben aliyorum de.Baska şekilde alistiramazsin.Spyder da surersin rahat ol
    Daytona Army - Dragstar 650 Classic - Shadow Vlx 600

Ufuk Üzgün
    öğrenci
     Kawasaki EN 500
     İzmir - Karşıyaka
    Beğenmiş
    63
    Beğenilmiş
    22
    Alıntı John blaze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saygı değer raptorriders sakinleri ben 18 yaşında kanı kaynayan ve motor delisi olan bir adamım ama ailem motor almama çok karşı bide sağlıkçı olunca aile üyeleri kazadan çok korkuyorlar biraz ikna olur gibi davrandılar ama hem onların gönlünü rahat ettirmek hemde kendi gönlümü rahat ettirmek için neler yapa bilirim? Birde daha önce arkadaşların Scooterlarını felan sürdüm ilk motor olacak Ankara gibi bir yerde sizce Spyder 250 bana gider mi Kilo 87 boy 1.78 şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize saygılar.
    Dostum benimkilerde cok karşıydı cidi olduğunu sadece heves olmadığını anlamakarını sağla ben öyle yapmıstım.Ehliyete yazıl kaskını takım taklavatı falan al 😄.Aldıktan sonra da ilk zamanlar baya bi tedirgin oluyolar ondan sonra alısıyolar motorla cık eve gelme arayıp sormazlar 😄

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Öncelikle "bilinçli sürücü" olmaktan bahsetmelisin. Bu süreçte aile bireylerin, televizyonda motor kazası görüntüleri falan gördüklerinde, dürüstçe fikrinizi söyleyin "gereksiz risk almış", "kasksız motora mı binilirmiş" gibi.

OMM yada GIS akademi'nin teorik eğitimlerine katıl (ücretsizdi) ve bu eğitimlere katıldığını bilmelerini sağla.

Bu bir süreç. Belki 1-2 aydan fazla sürecektir.

Tabiki izni/gönüllerini almak yeterli değil. Motora kavuşunca da güvenliğini ihmal etmemelisin.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

Crime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yusuf Efdal ALPER
    Ziraat Mühendisi / Web tasarımcı
     Ghost 350 cc
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Net söylüyorum Ben motora biniyorum benim ilerde ALLAH nasip ederde oğlum/kızım olursa motor alacağım bineceğim derse karşı çıkarım kolay kolay da ızın alamaz(değil düşüp bir yerını kırmak dızını surtse o acının anne baba ıcın tarıfının oldugunu zannetmıyorum) Ben baba olsam ve oglum bana ben motor alacağım Türkiyede süreceğim her gun canıma kasteddireceğim derse yürü git lan derim gorunen güzel olan kadar gorunmeyen b..tan seylerde var.Motosiklet camiasının nerdeyse yarısından fazlası motorunda ,ustunde kesıcı delici alet, sopa vs tasıyor sırf trafıkte hayatı boyunca bısıklete bıle bınmemıs gerızekalılar yuzunden.Kanın su an ıcın fazla kaynıyorsa uzak dur der gecerım.
    -------------
    Live to Ride , Ride To Live

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı Crime Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Net söylüyorum Ben motora biniyorum benim ilerde ALLAH nasip ederde oğlum/kızım olursa motor alacağım bineceğim derse karşı çıkarım kolay kolay da ızın alamaz(değil düşüp bir yerını kırmak dızını surtse o acının anne baba ıcın tarıfının oldugunu zannetmıyorum) Ben baba olsam ve oglum bana ben motor alacağım Türkiyede süreceğim her gun canıma kasteddireceğim derse yürü git lan derim gorunen güzel olan kadar gorunmeyen b..tan seylerde var.Motosiklet camiasının nerdeyse yarısından fazlası motorunda ,ustunde kesıcı delici alet, sopa vs tasıyor sırf trafıkte hayatı boyunca bısıklete bıle bınmemıs gerızekalılar yuzunden.Kanın su an ıcın fazla kaynıyorsa uzak dur der gecerım.
    Ben sizin gibi düşünmüyorum. 10 yaşında bir oğlum var. Şu an beraber bisiklete binerek geziyoruz. Baba "bende büyüyünce binebilir miyim motora?" (Annesi olmaz diyor bu arada) dediğinde "belirli koşullarla olur" diyorum.

Nedir bu koşullar?
    1) Genç kanı kaynayan gençlerin altına 250CC'den büyük motor vermeyeceksin. Bende farklı değildim. Bu duble yolların olmadığı zamanlarda (geliş-gidiş yol) Fiat Palio ile 150-160km ile Samsun->Ankara arasını 3-3.5 saatte gidiyordum. Geçenlerde bir Palio kullandım, resmen allah korumuş.
    2) Her zaman korumalarını eksik etmeyecek. Kask ve mont olmazsa olmaz. En ideali pantalonda olması ama ben işim gereği giyemiyorum. Kendi yapmadığım şeyi ondan istemem haksızlık olur
    3) Sürücülerin dikkatini çekecek ve milletin çekinmesine yol açacak görüntü olarak "heybetli" bir motor kullanacak. Öyle scooter, CBF falan olmaz.

Sonuçta motorculuk bir kültür. Uygun kişiler ile takılmak önemli. Şuanda 2 arkadaş oğullarımızı da motora alıp, yazın günübirlik çadır kuruyoruz. Bir şekilde bu çocuğu ektiliyor. Yarın bir günde ektiğimiz rüzgarı fırtına olarak biçeceğiz.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler