Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

John blaze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre öcal
    Üni. Öğrenci
     Yok(Spyder 250 düşünüyor)
     Ankara
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2

Lightbulb Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

Sitede daha yeniyim sabah kayıt oldum sorumu sormak istiyorum saygı değer abilerim,kardeşlerim,amcalarım
    Ilk motor alırken sıfır mı almalıyız? Yoksa 2.elmi almalıyız Eğer 2.el alırsak nelere dikkat etmeliyiz? Regal Raptor düşünüyorum kronik hastalığı var mı? 'Çinli alma la dökülüyor' gibi sözlere inanmak istemiyorum ama doğruluk payı var mıdır?
    Beni aydınlatan saygı değer abilerim,kardeşlerim,amcalarıma boll boll teşekkür ediyorum zamanınızı çaldıysam affola

Furkan Canbolat
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona
     İzmir
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    38
    Dostum öncelikle hoşgeldin öncelikle sorularına cevap bulmak için çok doğru bir yerdesinburada benden daha bilgili ve tecrubeli adamlar var tabi ama bende ilk motorumu alma arifesinde biri olarak uzun zamandır araştırma bilgi edinme halindeydim ve gerek buradan gerek izmir ekibindeki kardeşlerimden gerekse kendi araştırmalarım ve gördüklerimden çıkardığım sonuç ilk motor olarak 2. el bir makina alman ha 2. el ama temiz bir ikinci el makina alman senin için daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ilk tecrubeler olacağı için hepimiz bazı acemilikler yaşıyabiliriz ki kadar bu ilerleyen zamanlardada olabilir ancak bence bu acemilik sürecini 0 makinadansa 2. el temiz bir makinayla atmak hem seni hem cebini daha az üzer daha uygun bir fiyata alacağın 2. el makina sayesinde ekipmanlara daha ciddi bir bütçe ayırman çok çok doğru bir seçenek olur şuan 2015 model 0 bir spyder parasına 2. el gayet güzel bir spyder ve güzel ekipmanlar alabilirsin öyle düşün olay sadece motosikleti almakla bitmiyor yani.2. el alırken nelere dikkat etmeliyiz kısmında benimde pek bi tecrubem yok ama bence en önemli kısım alıcağın makinanın şanzıman ve şaşi durumu bu iki noktanın çok önemli olduğunu düşünüyorumki eğer ankaradan alıcaksan makinayı orada bu konuda tecrubeli ve bilgi kardeşlerimizdende bilgi alabilirsin ayrıca burdanda ben ve abilerimiz de herkesin sana elinden geldiğince yardımcı olacağını düşünüyorum.Raptorriders sayesinde birçok regal kullanıcısı ile tanışma fırsatı edindim ve bildiğim kadarıyla 2014 altı daytonalarda vitesin 2 deyken boşa düşme durumu var onun dışında bir sorun duymadım tabi bu durumda halledilmeyecek birşey değil düzeltiliyor.Çinli alma dökülüyor faslınıda sallama ağzı olan konuşur öyle diyim tamam belki bir japon motor kadar sağlam malzeme kalitesi ve işçilik yok ama çin menşei makinalar içinde en sağlamı diyebilirim ha şöyle bişeyde var her motor sorun çıkartır elbet belki küçük belki büyük mekanik sonuçta burada uzun yıllardır sorunsuz regal kullanıcılarıda var nasıl desem bu paraya bu kadar ki bence bazı kendini kanıtlamış markarların bazı modelleri dışında çoğu cruiserde regaldeki kadar güzel bir tasarım olduğunu düşünmüyorum ha naparsın ilerde daha yüksek modellere geçebilrsin tecrubene ve parana bağlı olarak bi ömür regal kullanıcan diye bişey yok tercih senin.Özetle önce bir ehliyetin varmı bilmiyorum yoksa bi onu hallet ardından genel bütçeni belirle ve bu bütçenin içine kaskının (fullface),montunun,eldivenin,pantolonunun maliyetinide kat bunları belirledikten sonra elinde kalan paraya göre bir makina bak derim şimdiden hakkında hayırlısı neyse o olsun
    Konu FurkanC. tarafından (05.January.2016 Saat 04:37 ) değiştirilmiştir.

FouL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat K.
    Fotoğrafçılık
     RR Daytona 250e 6c Beyaz
     İstanbul-Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    11,660
    Beğenilmiş
    1,791
    raptorriders forum sitesine hosgeldin john blaze

ilk öncelik ile kendinizi tanışma bölümünde bize tanitirsan sevinirim..
    bende kisa zaman önce ilk motoruma kavuştum.. motoru almadan once korumali montumu, yeleğimi, iyi bir kaski, vs aldim geri kalan param ile gönlümdeki motoru kışı bekledim ve yüksek model makineyi bütçeme gore uygun buldum ve aldim..

size tavsiyem hangi modeli alirsaniz alin 2.el almanizdir.. km'si düşük ve 2-3 yasindan büyük olmamasina dikkat ederseniz.. sifir alip aman yaa düşürursem aman yan yatirirsam diyip motoru kullanmaya sürmeye cekinmekten iyidir 2. el almak..

alacağın motor muhakkak lastiklerine bak aşinma varmi.. motor tam kapali iken motoru çaliştirt ve ilk ateşlemede motorun calisip calismadigina bak bir kaç kezde zor aliyorsa sorun olabilir motorda.. elcik ayak basamaklari ve yan camurluklara göz kontrol yap düşmüş yan yatmiş motorlarda buralarda aşinmalar yamulmalar olur.. boyada vs ufak cizikler vs şeyler varsa bunlar fazla önemli değildir..
    çevrende motor kullanan birisi ilede gidersen motora bakmaya imkanin varsa daha iyi olur..

yeni alinca plaka+ruhsat 500-600 tlden asagi degil yukarisi vardir masraf..epey bi para tutuyo saniyorum ama 2. el alirsan sadece noter masrafi oda 120 tl civari bisey tutuyor.

birde size tavsiyem zorunlu trafik sigortasi senin yasin genc ise çok tutar.. tahminimce 1500tl civari cikar.. 40 yas ustu örnek babanin üzerine motoru alirsan 400-600 tl civarida zorunlu sigortasini yaptirirsin..güle güle aldiğin motorunlada hem gezersin hem öğrenirsin hemde çok mutlu olursun sanirim : ) daha ne olsun..
    Konu FouL tarafından (05.January.2016 Saat 06:46 ) değiştirilmiştir.

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Kardeşim öncelikle hoşgeldin.
    Eğer motoru çok iyi biliyor ve alacağın kişiye güveniyorsan 2. El alabilirsin bence ama dedikleri doğruh km ve yaşında bakmak lazım
    Ama sıfır motor alırsan basın daha az agriyacaktir ben öyle düşünüyorum. Yakın zamanda aldım ve hergün acaba ile güne başlıyorum. Havalar ısınana kadar bu acabalarla devam edecek gibi duruyor. Ruhsat sigorta gibi işlerde de arkadaşlar gerekli ve en mantıklı açıklamaları yapmışlar. Kolay gelsin inşallah tez zamanda istediğin motora kavusursun

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı John blaze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sitede daha yeniyim sabah kayıt oldum sorumu sormak istiyorum saygı değer abilerim,kardeşlerim,amcalarım
    Ilk motor alırken sıfır mı almalıyız? Yoksa 2.elmi almalıyız Eğer 2.el alırsak nelere dikkat etmeliyiz? Regal Raptor düşünüyorum kronik hastalığı var mı? 'Çinli alma la dökülüyor' gibi sözlere inanmak istemiyorum ama doğruluk payı var mıdır?
    Beni aydınlatan saygı değer abilerim,kardeşlerim,amcalarıma boll boll teşekkür ediyorum zamanınızı çaldıysam affola
    Benim tavsiyem, temiz ve KM'si düşük bir ikinci el alman. Neden? İster istemez acemilik yapacaksın. Allah göstermesin ama belki motoru yatıracaksın. 0 bir motor olduğunda motoru satarken hep bunlar sana ekonomik zarar olarak dönecek.

İkinci el aldığında hem vicdanen daha rahat olursun, hemde daha az zarar etmiş olursun. Bu nedenle acemilik döneminde ikinci el iyidir. Bak ben aldım, vazgeçemedim.

İkinci el RR alıyorsan özellikle "ikinci vitesten boşa düşme" konusuna dikkat et. Basit bir arıza imiş ve çoğunluk garantiden yaptırmış. Alım sırasında motordan anlayan biri ile gitmen ve o kişinin bir test sürüşü yapması iyi olur (ben kendimi hala bu konuda yeterli görmüyorum mesela). Son noktada da bir ustaya gösterirsin. Ustaya gösterirken özellikle piston basınçlarını ölçtürmeni tavsiye ederim. Zira bizim motorları eski sahipleri biraz hor kullandı ise (özellikle yağsız) pistonlar dengesiz aşınıyor ve bu uzun süreçte başına dert olabiliyor. Eğer iki piston dengeli aşınmış ise problem yok demektir.

"Çinliler dökülüyor" mu? Benimki dökülmüyor. Şu ana kadar yolda/izde yanlızca bir kere avadanlık kapağımı düşürdüm ama o da benim hatam (kapattım fakat kilidini çevirmeyi unuttum). Onun haricinde bir vida vs düşürmüşlüğüm yok. Ama haftada 1 motorumu detaylı kontrol edip, gevşeyen yerlerini sıkıştırıyorum (-ki bu işlemi tüm motor sahipleri yapıyordur-). Bence bu konuda "bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" söyleyişi geçerli.

Kolay gelsin.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)