Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7

Sele su alma sorunu

Sizlerde de var mı bilmiyorum ama bir danışayım dedim.

Gün içerisinde ufak yağışlar olduğunda, benim selem dikiş deliklerinden yağmur suyu alıyor. ve alttaki sünger bu suyu emiyor. Sonrasında da ne yaparsam yapayım suyu tamamen tahliye ettiremiyorum. Üzerine oturduğumda ise dikiş deliklerinden su geri geliyor ve pantalonum ıslanıyor.

Bu durumla karşılaşan yada bunun için bir çözüm bilen var mı?
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Abi geçenlerde bir arkadaş daha yazmıştı öneriler selenin kalorifer yanında kurutulması yada yağışlı havada bir tente altında bırakılması yada part ettiğinde bir kilifimsi yada poşet geçirmen yönünde biraz abdest durabilir ama yapacak bir şey yok

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı 2_rock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi geçenlerde bir arkadaş daha yazmıştı öneriler selenin kalorifer yanında kurutulması yada yağışlı havada bir tente altında bırakılması yada part ettiğinde bir kilifimsi yada poşet geçirmen yönünde biraz abdest durabilir ama yapacak bir şey yok
    Bizim buralarda yağmur her an her saniye ansızın gelebilir. Sabah güneşli diye çıkarız, aniden bir yağmur bastırır, yarım saat yağar, sonra tekrar güneşli

Kurutma çok problem olmuyor. Güneşli havada 30-60 dakika durdumu zaten kendiliğinden kuruyor.

Dolayısı ile poşet vs heran yapabileceğim birşey değil malesef. Koltuğu olduğu gibi dikişsiz kaplatmak tek çözüm gibi ama olurda bilmediğim bir yöntem varsa (bir ara birileri dikiş deliklerine japon damlat demişti ) diye sorayım dedim.

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim buralarda yağmur her an her saniye ansızın gelebilir. Sabah güneşli diye çıkarız, aniden bir yağmur bastırır, yarım saat yağar, sonra tekrar güneşli

Kurutma çok problem olmuyor. Güneşli havada 30-60 dakika durdumu zaten kendiliğinden kuruyor.

Dolayısı ile poşet vs heran yapabileceğim birşey değil malesef. Koltuğu olduğu gibi dikişsiz kaplatmak tek çözüm gibi ama olurda bilmediğim bir yöntem varsa (bir ara birileri dikiş deliklerine japon damlat demişti ) diye sorayım dedim.
    Abi japon damlatmak belki çaredir ama. Sert yapıştırıcı olduğundan oturup kalktıkça esnek olmayacak yırtılmaya sebep olacaktır. Kaş yapıyım derken göz çıkarmak olur bence bu..

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7

Abi şu Japon olayı aslında kulaga hoş geliyor ama sonra beyaz beyaz iz yapmasa bari. Abi arkadaşların dediği gibi tek parça deri en mantıklısı gibi duruyor

Tuğrul Baylan
    Piping Designer
     Kawasaki Vulcan 800/Vn800
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20

Gün içerisinde ufak yağışlar olduğunda, benim selem dikiş deliklerinden yağmur suyu alıyor. ve alttaki sünger bu suyu emiyor. Sonrasında da ne yaparsam yapayım suyu tamamen tahliye ettiremiyorum. Üzerine oturduğumda ise dikiş deliklerinden su geri geliyor ve pantalonum ıslanıyor.

Hemen hemen tüm Regal Raptor modellerinde bu sorunla karşılaşmak mümkündür hocam. Ben zamanında seleyi yeniden kaplattırıp içini doldurtmuştum. Dikiş yerlerini özel bir yöntemle dikmişti. Yada tek parça olarak kaplatılırsa sorun tümden ortadan kalkabilir. Ondan sonrasında bu sorunla karşılaşmadım bir daha

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222

Birçok çare bulunabilir. Selenin altına tahliye delikleri açılıp hava ve su tahliyesi sağlanır. Ama buda motor üstüne yada akü dolabına doğru damlalar yapacağından riskli olabilir. En iyi fikir dkişsiz tek parça deri kaplatmak olucaktır. Bu haldeyse söküp scak biyere koyup kurutmak dışında çözüm olucağını sanmıyorum abicim.

M.T.
    SS
     Harley D.
     Ötüken
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Araba kumaş koltukları su geçirmesin diye fabric guard isimli nano ürünler varken, deri dikişleri su geçirmesin diye mutlaka bir ürün vardır hocam. Detailturkey'de nanocu distribütörlere sormak lazım.

Birde keten ayakkabı su geçirmesin diye mum sürenler var. Acaba dikiş bölgesine mum sürülse nasıl olur diye merak ettim şimdi?

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    @ehuya: Nanocular ilginç bir fikir. Bir araştırayım. Ama mum mantıklı gelmedi. Zira o seleye oturunca vücut sıcaklığı ile eriyen mum pantolana bulaşır :(

@bypale: Japonu bu nedenle denemeye korktum açıkcası

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    @ehuya: Nanocular ilginç bir fikir. Bir araştırayım. Ama mum mantıklı gelmedi. Zira o seleye oturunca vücut sıcaklığı ile eriyen mum pantolana bulaşır :(

@bypale: Japonu bu nedenle denemeye korktum açıkcası
    Abi sıcak baskı ile yapılan bir bant gibi birşey var. Yırtılan dikilen yerlerin üstüne presleniyor. Bu ürün genelde paraşüt tamiri yapan yerlerde kullanılıyor. Eğer bulabilirsen disiklerin üstüne sıcak presle yapılabilir. Bir bak derim

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler