Değerli Arkadaşlar,

Hava filtresinin kirli ve tıkalı olması yakıtımızı ve performansımızı etkilemektedir. İş gereği yurtdışı ziyaretim öncesinde kısa sürelik motoruma temizlik amaçlı vakit ayırdım ve uyguladıklarımı açıklamak istedim.

Motorunuzla yüksek devirde seyrederken kesiklik ve bayılmalar varsa acil olarak filtrenizi temizleyiniz. Filtre temizliği sonrası motorunuzun sesi ve performansı anlaşılır biçimde değişecektir.

Filtreyi temizlemek için tabi öncelikle koltuğu söküp sol tarafta ki kapağı çıkarmanız gerekiyor.
(akünün tarafında ki değil ters yönde bulunan kapağı).

Daha sonra karbüratöre bağlı siyah bir kutu göreceksiniz.

Kutu kapağında bulunan 3 adet yıldız uçlu vidayı söküp daha sonra kapağın altındaki filtre ve süzgeçi sakince yuvalarından çıkarın.

Çıkan parçaları sadece soğuk su ve sıvı sabunla yıkayıp, temiz su gelene kadar durulayın.

Kurutma işleminde filtre süngeri yüksek basınca maruz kalmamalıdır. Uzaktan fön makinasıyla kurutma işlemi gerçekleştirebilirsiz. Tavsiye oda sıcaklığında kendi kuruması.

Aslında filtre süngerinin 10 numara makina yağıyla yağlanması lazım. Ancak bende yağ olmadığı için filtreyi yağlamadan kutu yuvasına yerleştirdim. (Sorun olur mu bilmiyorum bekleyip göreceğiz).

Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur demişler.