Celil Bey facebook sayfasında "hatırı sayılır" ölçüde resim paylaştı. Sağolsun, sayesinde gitmemiş olsak da, gitmiş kadar olduk.
1. Benzin kokusunun çıkmasının birkaç nedeni olabilir. En belirgin neden pistonlara pompalanan benzinin doğru şekilde yakılmadan eksozdan atılması. Motorun soğuk olması, kabüratörlerin avans/senkron ayarlarının yanlış olması buna neden olabilir. Bir 5-10 KM kullandıktan sonra yine benzin kokusu olup olmadığına ve ani gaz açıp kapamalarda egsozdan duman gelip gelmediğini kontrol edin. Eğer geliyorsa bütük ihtimalle karbüratör ayarları hatalıdır.
Tabi mavi duman çıkıyorsa durum başka. Motor yağ yakıyor demektir, ve kolayca çözümlenebilecek bir durum değil malesef.
2. Eğer radyatör'e su vs sıçramışsa duman çıkabilir. Radyatör suyunu bir süre takip et. Bir kaçak varsa seviyesi sürekli düşecektir.
Fan konusunu ise kafana takma. Ben motorumu aldıktan 9 ay sonra ağır bir durk kalk peşinden şehir merkezine vardığımda motordan garip bir ses geldiğini fark edip, hemen baktım. Meğer fan devreye girmiş

. Benim fan yaz aylarında, dur-kalk yaptığım trafik sonrası ancak devreye giriyor.