Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

dbxerdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erdem Atan
    Ogretmen
     RR DAYTONA
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Kafamdaki Sorular

Tum RR ailesine iyi aksamlar. Umarim guzel bir haftasonu gecirmissinizdir. Ist. fuar ekibinden fazla resim alamadik. Ben kacirdiysam bilmem. Ben de bugun motorumla mahalle ici biraz utangac bir gezi yaptim. Surmesi gercekten hos geldi. Yarin plaka ve sigortayi halledince daha cesur olacagimi anladim. Insanlarin izlediklerini tamamem yola ve kullanima odaklanmisken bile hissettim.
    Bu surusten geriye birkac da soru isareti kaldi. Bakalim sizin gorsusunuz ne olacak.
    1.Motor calisirken sanki fazla benzin kokusu cikiyor. Egzos dumanin olmasi normalmidir?
    2. Radyatorden (ya da o bolgeden) beyaz bir buharimsi duman cikmasi normalmidir. Fan devreye ne zaman girmelidir. Bu arada hararet kirmizi isik yanmadi. Acaba bu olanlar motorun daha yeni olmasindan midir? Alisma suresinde bu tarz dumanlar kokular normalmodir. Hepinize teskkurller.

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Şuana kadar yazdıklarınızda anormal sayılacak bir durum yok. Keyfini çıkarmaya bakın

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Erdem Bencede normal yeni motorun parçaları ısındıkça bir süre ufak dumanlar yapabilir sorun değil fan motor suyu sıcaklığı 80 dereceyi bulunca çalışır soğuk havalarda duran trafik veya rolantide 3-5 dakika çalışdıktan sonra açar soğuyunca tekrar durur

Erdem Atan
    Ogretmen
     RR DAYTONA
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil baskan garajda deneyecegim bakalim 5 dk sonra calisacakmi. Ben o tutmeyi gorunce tirstim valla. Gerci herhalukarda hareret isigi yanacaktir umarim Sizin basinizi daha cook agritirim ben. Sonsuz tesekkurler !

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı dbxerdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil baskan garajda deneyecegim bakalim 5 dk sonra calisacakmi. Ben o tutmeyi gorunce tirstim valla. Gerci herhalukarda hareret isigi yanacaktir umarim Sizin basinizi daha cook agritirim ben. Sonsuz tesekkurler !
    Radyatörün kensinden su buharı çıkmadıkça sorun yok

Erdem Atan
    Ogretmen
     RR DAYTONA
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Peteklerden veya kapaktan cikacak buhari kastediyorsunuz herhalde. Zaten o zaman da su seviyesi azalacaktir. Onu hersurusten once kontrol etmek lazim ozaman. Zaten rutin olarak binmeden sivi seviyelerini kontrol etmek gerekiyormus. Odevimizi yapalim

ereneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Peteklerden veya kapaktan cikacak buhari kastediyorsunuz herhalde. Zaten o zaman da su seviyesi azalacaktir. Onu hersurusten once kontrol etmek lazim ozaman. Zaten rutin olarak binmeden sivi seviyelerini kontrol etmek gerekiyormus. Odevimizi yapalim
    abi korkma bide garajda oldugu yerde calısmasıyla normal sürüş bir olmaz abi garajda bes dk da fan calısmaz

Erdem Atan
    Ogretmen
     RR DAYTONA
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tamamdir Eren kardesim ben sakin olayim demi Bu arada seninki ne zaman donecek ANK ya giderken yazik esi buz tutmus. Kaski bile cikarmamis resimlerde. Bu arada onun su sari naylonlu resmini beyoglu cafe ye asalim buyuk boy

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Tum RR ailesine iyi aksamlar. Umarim guzel bir haftasonu gecirmissinizdir. Ist. fuar ekibinden fazla resim alamadik. Ben kacirdiysam bilmem. Ben de bugun motorumla mahalle ici biraz utangac bir gezi yaptim. Surmesi gercekten hos geldi. Yarin plaka ve sigortayi halledince daha cesur olacagimi anladim. Insanlarin izlediklerini tamamem yola ve kullanima odaklanmisken bile hissettim.
    Bu surusten geriye birkac da soru isareti kaldi. Bakalim sizin gorsusunuz ne olacak.
    1.Motor calisirken sanki fazla benzin kokusu cikiyor. Egzos dumanin olmasi normalmidir?
    2. Radyatorden (ya da o bolgeden) beyaz bir buharimsi duman cikmasi normalmidir. Fan devreye ne zaman girmelidir. Bu arada hararet kirmizi isik yanmadi. Acaba bu olanlar motorun daha yeni olmasindan midir? Alisma suresinde bu tarz dumanlar kokular normalmodir. Hepinize teskkurller.
    Celil Bey facebook sayfasında "hatırı sayılır" ölçüde resim paylaştı. Sağolsun, sayesinde gitmemiş olsak da, gitmiş kadar olduk.

1. Benzin kokusunun çıkmasının birkaç nedeni olabilir. En belirgin neden pistonlara pompalanan benzinin doğru şekilde yakılmadan eksozdan atılması. Motorun soğuk olması, kabüratörlerin avans/senkron ayarlarının yanlış olması buna neden olabilir. Bir 5-10 KM kullandıktan sonra yine benzin kokusu olup olmadığına ve ani gaz açıp kapamalarda egsozdan duman gelip gelmediğini kontrol edin. Eğer geliyorsa bütük ihtimalle karbüratör ayarları hatalıdır.

Tabi mavi duman çıkıyorsa durum başka. Motor yağ yakıyor demektir, ve kolayca çözümlenebilecek bir durum değil malesef.

2. Eğer radyatör'e su vs sıçramışsa duman çıkabilir. Radyatör suyunu bir süre takip et. Bir kaçak varsa seviyesi sürekli düşecektir.

Fan konusunu ise kafana takma. Ben motorumu aldıktan 9 ay sonra ağır bir durk kalk peşinden şehir merkezine vardığımda motordan garip bir ses geldiğini fark edip, hemen baktım. Meğer fan devreye girmiş . Benim fan yaz aylarında, dur-kalk yaptığım trafik sonrası ancak devreye giriyor.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

M.T.
    SS
     Harley D.
     Ötüken
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil Bey facebook sayfasında "hatırı sayılır" ölçüde resim paylaştı. Sağolsun, sayesinde gitmemiş olsak da, gitmiş kadar olduk.

1. Benzin kokusunun çıkmasının birkaç nedeni olabilir. En belirgin neden pistonlara pompalanan benzinin doğru şekilde yakılmadan eksozdan atılması. Motorun soğuk olması, kabüratörlerin avans/senkron ayarlarının yanlış olması buna neden olabilir. Bir 5-10 KM kullandıktan sonra yine benzin kokusu olup olmadığına ve ani gaz açıp kapamalarda egsozdan duman gelip gelmediğini kontrol edin. Eğer geliyorsa bütük ihtimalle karbüratör ayarları hatalıdır.

Tabi mavi duman çıkıyorsa durum başka. Motor yağ yakıyor demektir, ve kolayca çözümlenebilecek bir durum değil malesef.

2. Eğer radyatör'e su vs sıçramışsa duman çıkabilir. Radyatör suyunu bir süre takip et. Bir kaçak varsa seviyesi sürekli düşecektir.

Fan konusunu ise kafana takma. Ben motorumu aldıktan 9 ay sonra ağır bir durk kalk peşinden şehir merkezine vardığımda motordan garip bir ses geldiğini fark edip, hemen baktım. Meğer fan devreye girmiş . Benim fan yaz aylarında, dur-kalk yaptığım trafik sonrası ancak devreye giriyor.
    Yani hocam bizim makineye bir şey olursa ustaya gitmeden önce size geleceğiz

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)