Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

omer55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    teşekkür ederim, umarım arkadaşlar yanlış anlamıyordur hava atma gibi bir amacım yok öyle insanları da hiç sevmem. Benim amacım elimdeki bir aleti-aracı bozmadan nasıl modifiye ederim yani ilk kural orjinalliği bozmamak sonrada nasıl daha iyiyeye doğru modifiye ederim?bunlar aklımdan geçiyor.

Diğer fark ettiğim bir sıkıntı vitesin boşta olduğunu gösteren yeşil lamba güneşli havalarda pek görülmüyor , tamam deneyimli sürücü zaten boşta olup-olmadığını hisseder ama neden göstergedeki lamba güneşli havada gözükmüyor ?bu lambaya giden kablodan hat alınıp dışarda başka , daha iyi fark edilebilen bir lambaya bağlanabilir.

FouL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat K.
    Fotoğrafçılık
     RR Daytona 250e 6c Beyaz
     İstanbul-Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    11,660
    Beğenilmiş
    1,791
    Ömer abicim bu hava atmaksa paylaşman yani.. harika fikirlerin ile bize her zaman hava at abi biz raziyiz dimi arkadaşlar : )

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Ömer abi senden daha çok güzel fikirler ve uygulamalar çıkacak belli sabırsızlıkla bekliyoruz. Extra fan açma kapamalı olayı için ne düşünüyorsun?

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    fan açma , motor tarafından otomatik olarak yapılmalı bence kesinlikle müdahale edilmemeli.Yani motor çok kızmış biraz rahatlasın manüel olarak açayım demek bence doğru değil bunu zaten radyatördeki ısı algılayıcı büşür otomatik olarak yapılıyor.Ben hareket halindeyken fan çalıştığından bunu fark etmek isterim bugün oto elektrikçi abimize danıştım planımı okeyledi,yani radyatör vantilatöründen bir bağlantı alıp 12 voltluk ampüle bağlayacağım bu lambayıda göstergenin oralara monte edicem,motora oturduğum da ışıklar , düğmeler beni havaya sokuyor pilot koltuğuna oturmuşum gibi hissediyorum

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı omer55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fan açma , motor tarafından otomatik olarak yapılmalı bence kesinlikle müdahale edilmemeli.Yani motor çok kızmış biraz rahatlasın manüel olarak açayım demek bence doğru değil bunu zaten radyatördeki ısı algılayıcı büşür otomatik olarak yapılıyor.Ben hareket halindeyken fan çalıştığından bunu fark etmek isterim bugün oto elektrikçi abimize danıştım planımı okeyledi,yani radyatör vantilatöründen bir bağlantı alıp 12 voltluk ampüle bağlayacağım bu lambayıda göstergenin oralara monte edicem,motora oturduğum da ışıklar , düğmeler beni havaya sokuyor pilot koltuğuna oturmuşum gibi hissediyorum

Abi yanlış anlattım sanırım ekrandan bir fan daha diyorum toplam 2 fan 1 tanesi açık kapamalı olsa şeklinde orjinal fani otomatik kalsa

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    pardon yanlış anladım bence ekstra fana gerek yok zaten hava + var olan far yeterli soğutma yapar ekstra fan eklemek sıkıntılı olur nereye monte edeceksin orjinal yapıyı delmek gerekebilir birde çalıştırdığında aküyü yorabilir 12 volt vantilatör iyi kötü yine akım ( amper ) çeker,motorun elektrik sistemine yüklenme yapar belkide sigortayı arttırır.Bu arada fana giden kabloları mutlaka sabitlemek gerek bir keresinde fana giden kablolar egzosa yapışmıştı her fan çalışmasında sigorta atıyordu bir türlü şase yerini bulamadım sonradan baktım ki vantilatöre giden kablolar bollaşıp eksoza yapışmış,kabloları sabitlemek önemli.

Cenk KARACA
    Yazılım Uzmanı
     Regal Raptor - DD 250E-6C
     İzmir/Göztepe
    Beğenmiş
    153
    Beğenilmiş
    40
    Süper olmuş emeğine sağlık, ben motorcuma çıkaralım sehpadan komple o devreyi dedim, beyne gidiyo direkt dedi yapmadı, ama seni görünce, ben yapayım dedim kolay gelsin...

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Artçı ile motor çok yoruluyor ister istemez fani büyütmek daha mı mantıklı olur?

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    tek ama daha büyük fan yada 2 tane üst üste fan olabilir ama bunlar akünün ömrünü bitirir diye düşünüyorum bunları ayarlarken sabitleyeceğin yerde bulmak önemli diyelim monte ettin titreşimi olmayan bir yere monte edilmeli yoksa titreşimde kalır ses yapar zamanla sabitlediğin yerden de çıkabilir ,kanımca tek motor yeterli antifirizi düzgün koyarsın n arada bir radyatörün tozunu alırsın birde genel bakımlarını yaptın mı tamamdır.Fan olarak sanırım bilgisayar kasalarındaki fan yeterli olur hem ebat olarak hemde voltaj olarak ( 12 volt ile çalışıyor )uyumlu.aşağıya yazdığım aletler müstakil evi olan birinde varsa aklına gelecek herşeyi yapabilir.

1-matkap.

2-spiral aleti ( son derece tehlikeli bir alet).

3-sütunlu matkap.

4-max 150-200 amper arasında limitleri olan --ayarlanabilir amperi---olan bir kaynak aleti.

5-pense,tornavide,lokma takımı,genel kullanılan aletler...

ilk 4 ü önemli bunlar olsun düzgün dikkatli kullanın planlayın herşeyi yaparsınız.

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı ckaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Süper olmuş emeğine sağlık, ben motorcuma çıkaralım sehpadan komple o devreyi dedim, beyne gidiyo direkt dedi yapmadı, ama seni görünce, ben yapayım dedim kolay gelsin...
    ---------------

beyne ?! giden kablolardan birini kesiyorsun araya anahtar koyuyorsun anahtar on konumundayken devre tamamlanır anahtar off konumundayken devre çalışmıyor.Düğmeyi kabloyu kesip köprü niyetine bağlıyorsun.

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler