Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Rodaj

dbxerdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erdem Atan
    Ogretmen
     RR DAYTONA
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Rodaj

Tüm arkadaşlara merhaba. Ben rodajla ilgili tecrübesi tavsiyesi olanlara danismak isterim. Motoru 3 gündüz kullanıyorum ve 70 80 ni asmamaya ve aynı vites hızda uzun sure görmemeye gayret ediyorum. 6000 RPM demiş kılavuz ama bizde devir saat yok. Sese gore ayarlamaya çalışıyorum.Yavaşlarken de vites küçülterek fazla yigmadan motor freni de yaparak kucultuyorum. Bu dönemde hız siniri nedir? Tavsiyelerinize nelerdir

Uğur Orhon
    Web geliştiricisi, grafik tasarımcısı
     HYOSUNG GV 250
     Antalya
    Beğenmiş
    170
    Beğenilmiş
    220
    Bu konuda elbette tecrübeli üyeler gereken bilgileri vereceklerdir ama ben de bildiklerimi anlatayım. Öncelikle rodaj, hızdan ziyade devir ile ilgili.Yani teknik olarak bi hız sınırı koymak mantıksız. Ama aracın ideal devrinin bilinmesi ve buna göre kullanıldığında yapacağı hız (örneğin son vites ideal devirde) 80 ise, o sınırı aşmamak gerek. Ayrıca ani tam gaz vermekten, sert frenlerden, ani vites küçültmekten, sürekli aynı hızda (dolayısıyla motor devrinde) sürmekten ,rampalarda yüksek vitesteyken zorlamaktan, devri gelmesinden önce vites büyültüp küçültmekten, yokuş aşağı küçük viteste inmeye çalışarak motorun devrinin fazla artmasından çekinerek kulkanmak gerekir. Kısaca, devrinde kullanım, kibar kibar kullanım
    Bu arada devir saatimiz olmadığı için bunu dinleyerek yapmak durumundasın yada uygun bir devir saati bulup uydurabilirsin motoruna.

Antalya - Merkez

Hakan Tekin
    Lojistik
     Daytona
     İstanbul - Esenyurt (Avrupa Yakası )
    Beğenmiş
    366
    Beğenilmiş
    317
    Kendi bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım, yanlışım hatam var ise affola. Düzeltmenizden onur duyarım.
    Benim motorumda km'ye göre belirli devir aralıkları ve devir saati olduğundan buna uygun şekilde rodaj yaptım.
    Fakar Regal Raptor'larda devir saati olmamasından dolayı diğer bildiklerimi aktarmak isterim.
    Ani hızlanma ve frenlerden kaçınılmalı, motorda olduğu gibi lastiklerde de bir alışma sürece olduğu unutulmamalı.
    Sürekli sabit hız ve aynı viteste gidilmemeli. Olabildiğince hassas tepkiler ile kullanılmalı.
    Parçalar zamanla uyumlaşma evresinden geçeceğinden zorlanmalardan kaçınılmalı, 500 km'ye gelindiğinde içindeki rodaj için konulan kısmen daha kalın olan yağ motorunuz için tavsiye edilen yağ ile değiştirilmeli. (500 km Mondial için geçerli.)
    Her marka ve modelde verilen değerler doğrultusunda devir ve hız belirtilen kademelerde arttırılarak devam edilmeli.

Bildiklerim bunlar, Regal Raptor'u daha iyi tanıyan benden daha çok tecrübeli abilerim kardeşlerim de yardımcı olacaklardır

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Erdem abi bence pazartesi ankaraya gelince bir görüşelim derim hem rodaj için devrı gösteririm hemde aklına takılan şeyleri bildiğim kadar cevaplamaya çalışırım

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)