| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Spyder
Samsun
0 Rh (+)
regal raptör 250E-9
samsun
0 Rh (+)Bende çok basit bir deneme yapmıştım ama rolantideki ayar ile gaz verdiğindeki ayar birbirini tutmadı.Rolantide eşitlediğimde gaz verince değişiyordu yada yüksek gaza göre eşitlediğimde rolantiye düşünce bozuldu.Normalde sanırım değişmemesi lazım yada benim motorumda bir sıkıntı var.
İnşallah iyi bir netice alırsın.O ustada da sanırım senkron cihazı yok,bildiğimiz deneme yada çalışmasına göre ayarlıyacak.
GÜROL OFLUOĞLU
ATAKUM-SAMSUN
Spyder
Samsun
0 Rh (+)
Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
A Rh (+)Eski modellerde bloktan yeni modellerde ise egsozun üzerinden çıkan geri dönüşüm sistemi bana göre patlamaya daha çok neden oluyo. Senkron ayarındaki aksaklıkların çelişkinin sebebide bu. Bu sistem soldaki tek manifolttan giriş yapıyo. Malumdurki senkron ayarı yaptırmama rağmen sol taraf çok patlıyo. Çünkü her nekadar çift boğaza ayar yapsanızda sistemi normale döndürdüğünüzde geri dönşümden gelen sözde fazla yakıtın geri yakılması mantığı burdan itibaren mantık dışı kalıyo. Bunu çözecek bişey lazım. Bana göre geri dönüşüm sistemi manifolda bağlıyken bu senkron ayarı yapılsa durum daha iyi sonuçlanmış olur
Bi ekleme daha. Manifolda soldan tek giriş yapan sistemi t bağlantı ile sağdanda versek yani geri dönüşüm çift boğazdan girse sistem daha mantıklı çalışmazmı. Ki çıkan gazı kısmen silindire vermekte bi okadarda muamma zaten. Yada bu sistemi tamamen iptal etsek zararı olurmu.![]()
Konu Bypale tarafından (20.March.2016 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.
Spyder
Samsun
0 Rh (+)
Transalp 650 XL
İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
0 Rh (+)Gaza gelip parçalayacağım karbüratörü sonra elimde parçalar usta arayacağım birleştirsin diyee.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben karbüratörü komple temizledim ve iki kelebeğin alt kısmına iğne tatlı sıkı gezınecek şekılde ayarladım bu referans ayarım oldu.Daha sonra karbüratör bağlantısını yaptım.Alt kısımda olan hava ayar vidalarını tam tur sıkıp ikisinide 3.5 tur açıp motoru rolanti üstü devirde (2500-3000 rpm) ısıttım.Kendi yaptığım aletim ile senron işlemini orta vidadan yaptım.Bitti mi bitmedi Daha sonra hava ayar vidaları ile aynı şekilde ince ayar tamamdır. .Demem o ki kesinlikle kulaktan dinleme ile doğru ayarı tutturamazsınız.Çok hassas.Ben jiklenin yerini unuttum ve motor saat gibi oldu.Titreşim de ona keza sıfır Zaten su seviyeleri eşitlenince çıkan sesten ve ritimden doğru yolda olduğunuzu anlıyorsunuz..Unutmadan bu ayar en güzel subap ayarı yapılmış,buji ve hava filtresi temiz makinada olur.Onu da yaptım![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)