Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Selamlar Ali Alp,
    Yazdığın konular kendi içinde çok fazla detaylandırma istiyor, Aldora kardeşimizde yazmış ama bende kısaca katkıda bulunayım.

Ben 3-4 saatlik hatta 5-6 saatlik yol yapmayı düşünüyorum. Sık sık 3-5 dk lık molalar verebilirim. Arkamda artçı ile seyahat edeceğim ve sağ sol yan çantalar takılı olacak

Bu şekilde arkamdaki artçı için sıkınti ne kadar olur. Bu konuda tecrübesi olan birisi bana bu tecrübesini anlatırsak minnettar olurum.

Motor üzerinde kullanıcı ve artçının ağırlıkları, çantalarda ağırlık, yolculuk yapılacak yolun durumu (asfalt-eğim/yokuş) belirleyici faktördür. Örneğin 90kg.+70kg. ve çanta 30kg (!) gibi bir ağırlık ile Antalya'dan Torosları aşıp Isparta vs. gidilecekse, hiçbir 250'lik motoru önermem. Gidilmez mi? gidilir. Ama 1-2 sefer. devamlı bir güzergah ise daha büyük bir motor sürüş emniyeti ve rahatlık için uygundur. Bir de kullanıcının motor sürüş tekniği ve sürüş zevki çok önemli...
    Daytona ve spyder modeller oturak açısından pek konforlu değildir. Uzun yolda önlem almak gerekir.(sürücüde+artçıda)

Real raptor çin mali ancak kullandığım mondial de öyle ama düzenli bakım yaptirilinca saat gibi. Regal raptor düzenli bakılınca uzun yolda gözü kapalı guvenebilirmiyim?

İkinci el 250 daytona alırken özellikle dikkat etmem gereken bir noktası ya da parcasi var mi?
    Şehir içi ve şehir dışı çok sürat yapmayan birisi için yakıt tüketimleri nedir? (Kuruş olarak güncel yazarsanız sevinirim)

Yıl modeller arasında farklar varmı? (2012-2014 arasında mesela)

İster çin malı, ister japon, iki tekerlekli bir makinaya düzenli bakım yapılması lazım...Çin malı makinaların malzeme kalitesi daha düşüktür. (hareketli ve hareketsiz parçalar, tamamı) Bu gerçekliği unutmamak gerekir. El değilse bile göz sürekli makine da olması lazım. Bakımı yapılan ve sürekli kontrol edilen makinada üzülecek arızalar çıkmaz diye düşünüyorum ve duymadım. Ancak gözü kapalı güvenemezsin.
    Alacağın daytona için ise, bana göre 2012 modelden yüksek olsun. Çünkü konuya vakıf değilim ama blansörlü olsun vs. gibi öneriler duymuştum. Birde yanlış hatırlamıyorsam 2011 yılında gelen partide vitesten atma sorunu varmış diye duydum...
    Yakıt konusunda benim klasik ve spyder (ikiside 250Lik) ile 100 km. de 4,5Lt ile 5,5 Lt. arasında yakıt tükediyorum...

Antalyalı regal raptorcu arkadaşlarin tavsiye edeceği bir servis var mi? Hem motoru almadan göstermek hem de bakımlarını yaptırmak için.

Antalya'daki kardeşlerimiz ile kontak kurarsan mutlaka yardım ederler.

Gönlündeki makinaya kavuşup, kazasız zevkli sürüşler dilerim...
    Konu spue tarafından (18.March.2016 Saat 13:41 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)