Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi lithium-ion akülerin fazla şarj olması durumunda patlama gibi bir durumu var. Bu doğru. Zaten televizyonlarda vs "sarj cep telefonu patlattı" diye haberler görüp/okuyorsunuzdur.

Ama iyi üretilmiş bir lithium-ion akü patlamaz. Zira bu akülerin üstünde akünün fazla ısıması durumunda şarj işlemini kesecek devreler/mekanizmalar vardır.

Patlayanlar, 3 kuruş ucuza mal edeceğim diye maliyetten kaçan çin üretimleridir.

Skyrich piller ile ilgili internette bir araştırma yaptım hızlıca. Kullananlar genel olarak memlun. Adamın biri Yamaha R1'i için kullanmış. Orjinal akü 1 sene gitmişti, bu ise 2.5 yıl gitti diyor. 2.5 yıl sonunda da bir kaza sonucu pert olmuş.

Diğer bir kullanıcı ise redbull yarışlarında kullanmış. "normal akünün 3 katı fiyatı var ama hem hafif hemde 6 dakikalık şartda pil %90 şarj oluyor" demiş.

Kullananlar memlun gibi. Aman ha uzak durun diyen biri ile karşılaşmadım
Bendeki şarj cihazı ile şarl ederken dolduğunda devreyi kestiğini gördüm ama eğer böyle bir durum söz konusu ise motosikletde böyle bir durum sözkonusu değil sanıyorum ,o zaman ufak ihtimalde olsa bence sakat bir durum olur.
Düşünsene 100 km süratle giderken apış aramızdan pantolonun tutuştuğunu.